zomerse 2 daagse stilte retraite in de natuur 13-14 juli 2024

zat13juli(juli 13)10:00zon14(juli 14)16:30zomerse 2 daagse stilte retraite in de natuur 13-14 juli 2024kom thuis bij jezelf

Activiteit details

Er even helemaal tussen uit om te verstillen en energie op te doen? Houd je van buiten-zijn en zelfs van een nachtje in de frisse buitenlucht slapen? Wij geven bijzondere stilte-retraites sinds 2015. Wil je thuiskomen bij je natuurlijke zelf? Dan is dit weekend wat voor jou!

Stilte weekend

(en een nachtje slapen in een hangmat tussen de bomen!)

Wij houden van de natuur, het voedt ons, geeft nieuwe moed, vertrouwen en inspiratie om meer te zijn vol zin. In de niet-oordelende natuur kun je jezelf ervaren zoals je werkelijk bent, één met een ervaring van simpelweg ZIJN. Wil je weer bij je positieve gevoel komen en liefdevol zijn voor jezelf? Kom dan met ons mee naar buiten!

Stilte retraite highlights

Tijdens deze retraite bieden wij je

 • Meditaties die je raken
 • Yoga (afhankelijk van het weer buiten onder de bomen, of binnen in de tent)
 • Prachtige stiltewandelingen voor je zintuigen langs de beek en door het bos
 • Compassie voor je eigen levensverhaal, mogelijkheid om iets daarover te delen bij het kampvuur
 • Meer connectie met de zin in je leven
 • Live muziek van de harp (en soms hang).
 • 1 nachtje overnachten in een hangmat tussen de bomen, in je tentje of in onze bijzondere groepstent. Kamer kan ook, maar 45 euro meerkosten en mits beschikbaar.
 • Vegetarisch / veganistisch avondeten, lunch en ontbijt verzorgd
 • 1 overnachting


Deze stilte retraite in de natuur zal je dan ook helpen om te bouwen aan het vertrouwen dat je hoe dan ook je eigen weg bewandelt en thuis kunt zijn bij jezelf. 

stilte retraite in de natuur zijn vol zin stilteweekend bosklooster

Programma Stilte retraite in de natuur

(aanpasbaar aan weersomstandigheden)

ZATERDAG
10:00 Ontvangst bij het Bosklooster.
10.30 Gronden en Ontspannen: stille wandeling met meditatie /yoga onderweg
13.00 Lunch en afwas, vrije tijd
15.30 Dieper verstillen: yoga-meditatiesessie buiten of in de tent
18.00 Avondeten en je slaapplek inrichten
19.30 Rond het kampvuur: meditatief samen-zijn, muziek, eventueel deel cirkel en voor wie wil nog een avondwandeling

ZONDAG
8.00 Verbinden: meer je zin gaan leven (yoga, adem en meditatie)
9.15  Ontbijt en douchen
10:30 Ruimte voelen voor jouw diepere verlangens. Stille wandeling en solo tijd in de natuur.
13:00 Lunch en afwas, je slaapplek opruimen en vrije tijd
15:00 Samen-zijn in stilte: meditatie
15.45 thee, taart, uitwisseling
16:30 Tot ziens knuffel 🙂

stilte retraite in de natuur veluwe bosklooster stilteretraite stilteweekend

Accommodatie tijdens stilteweekend

Het programma vindt plaats in onze fijne groepstent naast het bos. We stoken de tent warm met een houtkachel, wanneer het koud is. Je zult dus lekker veel buiten zijn. De tent is verder voorzien van dekens, wollen matjes en kussens. We vragen je je eigen yogamatje mee te nemen.

Je overnacht in de groepstent of in je eigen tent. Maar je kunt ook ervoor kiezen om in een hangmat tussen de bomen te hangen. Super bijzondere ervaring! Wil je toch liever in een kamer? Als er beschikbaarheid is, kan dat voor 45-75 euro extra.

Extra’s tijdens Stilte retraite in de natuur

 • Naast het Bosklooster bevindt zich een hottub / sauna (4 pers). Voor 12,50 euro kun je daarvan zaterdagmiddag gebruik maken
 • Laura geeft ook energetische sessies, waardoor de stilte-ervaring nog beter landt in je lijf, hoofd en hart. Voor 45 euro kun je daarvan zaterdagmiddag gebruik maken, duur 45 min.

Groepsgrootte en begeleiding

De groep is max. 10-11 deelnemers. We ontvangen zowel mensen die nog nooit op retraite zijn geweest als mensen die wel al meer ervaring hebben.

Begeleiding: Laura Jonker is de grondlegster van het Bosklooster en ZIJN VOL ZIN. Zij heeft sinds 2014 ervaring met retraite geven en het begeleiden van mensen met zinlevingsvragen. Laura bewandelt het pad van zinleving, waarin zeven thema’s je begeleiden in het ervaren van meer zin in je leven. Stéphane Morin (heeft een eigen houtatelier en is kapper) ondersteunt met koken. Laura en Stéphane zijn getrouwd en genieten van hun samengestelde gezin met zes kinderen . Met het bosklooster laten zij hun gezamenlijke liefde voor het bos, de liefdevolle aard van de mens en elkaar tot leven komen. En dat werkt aanstekelijk. Als Stéphane niet kan, werkt Laura met haar vaste partners in het Bosklooster: Bart Versteegh, Ellen Lodder of Elly Krijger.

bosklooster retraite reset your self stilte retraite in drenthe fijne groep tijdens stilte retraite in de natuur zijn vol zin tijd voor zinleving

Waarom een stilte weekend in de zomer?

Deze tijd markeert de vreugde van het leven. Je kunt heerlijk uitgaand zijn, de warmte en het vele buiten-zijn maakt dat zorgeloosheid zich nestelt in je doen en laten. Kun je genieten van de vele levensvormen om je heen? Het bijzondere aan deze retraite: het kan enorm gezellig zijn zonder we daarvoor een woord hoeven te uiten. Wat heeft jouw aandacht en zelfliefde nodig? Kun je genieten van de levendige stilte van vogels, eekhoorns, wind, krekels om je heen?

Wat anderen zeggen

“Je bracht me thuis bij mezelf”
Danny, Elly en een heel aantal andere deelnemers

Een langere periode van stilte kan leiden tot meer ‘inzicht’ of een soort doorbraak. Retraite is zo’n fijne periode van rust, even écht bijkomen en dingen overdenken. Even helemaal niks te hoeven dan bij jezelf zijn in lichaam en ziel. Het geeft me ruimte om positieve gebeurtenissen van de afgelopen tijd de revue te laten passeren en daar bewust dankbaar voor te zijn. – Renske Terhurne, medewerker Gelders Landschap

Een stilte retraite weekend op een spirituele locatie in één van de mooiste wandelomgevingen. Tijd voor jezelf te herbronnen, te be”zinnen” en even tot rust te komen prima begeleid en omkaderd door Laura die met veel respect, integriteit en mededogen het pad voor me heeft geëffend om me terug in balans met mezelf te brengen. Om niet te spreken van Laura’s bespelen van de harp dat me recht in mijn hart raakte. Stéphane zorgde voor de lekkere vegetarische maaltijden en verwarmde ons hart met zijn kunst van het kampvuur maken. – Patrick V, vader van 4 kinderen en zelfstandig ondernemer

Ga je met ons mee?

Stilte retraite ardennen laura jonker

Meer informatie over het bosklooster:
www.bosklooster.nl

Meer informatie over onze meditaties:
www.zijnvolzin/aanbod/meditatie

Andere retraite data:
https://zijnvolzin.nl/retraite-in-de-natuur

Afhankelijk van je situatie vind je tijdens de stilte retraite in de natuur antwoorden op vragen als:

Hoe kan ik ontspannen
Kan ik meer zin geven aan mijn leven
Hoe kan ik mezelf accepteren
Kan ik liefdevoller met mezelf omgaan
Hoe vind ik meer rust en ruimte
Ik wil minder gestresst zijn
Hoe kan ik tevreden zijn met mezelf
Ik wil rust
Ik wil kunnen luisteren naar mijn gevoel
Hoe kan ik beter luisteren naar mijn lichaam
Hoe kom ik uit mijn hoofd
Ik zoek innerlijke rust
Hoe blijf ik meer in contact met mijzelf
Hoe laat ik me minder afleiden
Ik wil graag meer tevreden zijn
Hoe houd ik focus

Meer

Tijd

13 juli 2024 10:00 - 14 juli 2024 16:30(GMT-11:00)

Bosklooster

Get Directions

Boekingen sectie

Boekingen niet meer te verkrijgen.!