halfjaartraining de volgende stap

de keuze maken voor meer zin in je leven

de volgende stap zetten

om een leven te leiden met

voldoening, rust en zin!

De volgende stap heeft me verbonden!

Verbonden met wie ik ben, verbonden met mijn emoties en verbonden met mijn zin. Maar ook sterker verbonden met mijn omgeving, de natuur en andere mensen. De volgende stap is…verbinding❤️🍀
Michael Tieland, universitair docent / onderzoeker en vader van 3 jonge kinderen

Is het tijd voor een volgende stap in jouw leven? Ben jij op het punt aangekomen dat je een keuze wilt maken? Of misschien zelfs wel moet maken? Omdat je niet meer door wil / kan gaan met hoe het nu gaat?

Dan is De Volgende Stap er voor jou!

Tijdens halfjaartraining de volgende stap

zet je stappen die je nooit had kunnen bedenken

5 x 1 op 1 zin-coaching

5 x groepsdag

v

7 x online meeting

theorie en praktijk

gezonde voeding

jouw pad van zinleving

Zet jouw volgende stap

vind volop vertrouwen in jezelf en jouw pad

Zoek je een training waar je

 • op een liefdevolle manier verbinding aangaat met jezelf
 • keuzes maakt die je leven zinvol veranderen
 • een model leert waar je telkens op terug kunt vallen, bij iedere keuze opnieuw
 • je veilig kunt voelen om ook diepere lagen van jezelf aan te spreken of ‘oude’ emoties kunt loslaten
 • je thuis voelt in jezelf en grip krijgt op de betekenis van jouw bestaan op aarde
 • lol ervaart, simpelweg door met elkaar te zijn

Tijdens de halfjaartraining ben jij aan zet

Centraal in de training staat het meer kunnen ‘zijn vol zin’ en het volgen van jouw eigen pad van zinleving.

 • meer accepteren hoe het nu is
 • openstaan voor een dieper verlangen (van je ziel)
 • ‘oude’ emoties een plek geven in je dagelijkse realiteit
 • ruimte vinden voor wat jij belangrijk vindt en daarin praktische stappen zetten
 • verbinding maken met de wereld om je heen en communiceren vanuit je zin
 • in beweging komen door in je dagelijkse realiteit te ervaren dat jij en jouw (manier van) leven ertoe doen
 • meer vervulling vinden in je leven

Kom tot jezelf en zet jouw volgende stap

Ik breng jou op een fijne en blijvende manier in contact met wat jij graag wilt. Centraal in de training staat het meer kunnen ‘zijn vol zin’ en het volgen van jouw eigen pad van zinleving.

Wat je kunt verwachten

 • Rust
 • Helderheid met het pad van zinleving
 • Jezelf weer voelen
 • Met elkaar zijn en delen over welke stappen jij wilt zetten komend halfjaar
 • Natuur en goed eten
 • Plezier en vrolijkheid
 • Focus op wat jou verder helpt
 • Bewegen en in actie komen voor je diepere verlangens
de volgende stap stilteretraite bosklooster

halfjaartraining de volgende stap

Gun jezelf de volgende stap

Wat je krijgt tijdens de halfjaartraining

meer zin in je leven!


Vijf groepsdagen

 De vijf groepsdata van De Volgende Stap vinden plaats op het prachtige terrein van ons eigen Bosklooster te Renkum

 De groepsdagen zijn incl verse en vegetarische lunch. Je deelt vanuit je eigen situatie, doet oefeningen, geeft elkaar feedback. De groepsdagen vinden plaats in onze houtgestookte groepstent buiten in het bos.  Onze filosofie is dat wanneer je meer verbinding zoekt met jezelf (de weg naar binnen), je juist naar buiten hoort te gaan!

 Zaterdag 6 april 10:00-16:00 Introductie Pad van Zinleving en eerste stap Gronden
Zaterdag 11 mei 10:00-16:00 Stap Zuiveren en Ontspannen
Zaterdag 6 juli 10:00-16:00 Stap Ontspannen en Ruimte innemen
Zaterdag 7 sept 10:00-16:00 Stap Ruimte creëren en Bevrijden
Zaterdag 19 oktober 10:00-16:00 Verbinden Stap Vol zin Samen-zijn en herhaling van het hele Pad van zinleving.

Zeven online groepsbijeenkomsten

 De online bijeenkomsten zijn er om de zeven stappen van het pad van zinleving beter te leren kennen. Je kunt je vragen stellen, we leren elkaar beter kennen en doen nog eens oefeningen die van pas komen voor thuis. De bijeenkomsten vinden plaats vanuit ZINTRE te Wageningen en je sluit vanuit huis aan.

5 persoonlijke sessies op afspraak

Tijdens de persoonlijke sessies herstel je de verbinding met wat goed is voor jou. Je doet diepgaande, positieve ervaringen op van jezelf. Je kunt zelf kiezen wat voor soort coaching het beste bij je past. Er is mogelijkheid voor gesprek, meer lichaamsgericht werk, emotie regulering of juist praktische oefeningen voor thuis. Laura neemt uitgebreid de tijd voor je. Kun/wil je niet telkens naar Wageningen komen, we kunnen ook 5-7 online sessies in plannen.

Wekelijkse meditatiesessies

Tijdens het halfjaartraject krijg je toegang tot wekelijkse meditatie sessies. Laura mediteert 2x per week met een vaste groep zinlevers om het thema zin in je leven actueel en actief te houden. Je kunt vanuit zoom aanhaken.
Tijdstip maandag 20:30-21:30 en / of woensdag 19:00-20:00

 Online leeromgeving ZINSTITUTE

We bieden je graag de mogelijkheid te leren op je eigen tijd. Daarom zijn we begonnen met een online leeromgeving ZINSTITUTE. Die is zeker nog niet af, maar het begin is er, en je vindt er allerlei meditaties en ook filmpjes die je ondersteunen bij het begrijpen wat je allemaal tegen kunt komen als je meer je zin wilt gaan leven.

Een actieve appgroep
Een vol zin dagboek om bij te houden
Je eigen Pad van Zinleving om thuis mee te werken

Tijdens halfjaartraining de volgende stap

bewandel je jouw eigen pad van zinleving

Gronden

Zuiveren

Ontspannen

Ruimte innemen

Bevrijden

Verbinden

en de zevende stap: vol zin samen-zijn

Lieve woorden

Wat anderen zeggen over De Volgende Stap 

Wat heeft het traject mij gebracht?
Zin in het leven. Geluk vinden in mij zelf. Balans in mijn lichaam.
En nog zo veel meer dan ik nu kan opnoemen.
Nieuwe vriendschappen en dat je er niet alleen voor staat. Daar zeg ik het weer: het woordje “je”. Nee.
Dat IK er niet alleen voor sta.”
Ilse

Het leven toelaten
Woorden die bij mij opkomen zijn lol hebben samen, herkenning en verbondenheid, het onverwachte laten gebeuren, spontaniteit binnen laten, leven toelaten en geborgenheid. Ik denk dat Laura dit mooi faciliteert en dat we dit vooral ook samen creëren.
Douwe

Het gaf me een prettig anker
Via dat anker kon ik contact maken met mijn gevoelsleven. Ik ben zelf pas echt in beweging gekomen toen ik definitief afscheid nam van de reguliere ggz zorg. Jouw intuïtie die je volgt en die zich als vanzelf afstemt op de ander heb ik ervaren als heel prettig. Je hebt daardoor een vastberaden doortastendheid. In verbinding staan stond altijd centraal. Ons contact was altijd open, gelijkwaardig, diepgaand, rustig en fijn.
Nicolette

Na dit traject kon ik weer aan het werk
Een paar jaar was ik ertussen uit om te herstellen van rouw en burn-out. Ik had niet gedacht de De Volgende Stap me op zo’n fijne manier in beweging bracht. Na het traject was ik weer klaar voor de arbeidsmarkt. Mijn eerste sollicitatie was gelijk raak.
Anoniem

De volgende stap heeft me verbonden!
Verbonden met wie ik ben, verbonden met mijn emoties en verbonden met mijn zin. Maar ook sterker verbonden met mijn omgeving, de natuur en andere mensen. De volgende stap is…verbinding❤️🍀
Michael

Jij kunt dat ook ervaren

Ons aanbod

Introductiedag en halfjaartraject 6 maanden

Nederland, Veluwe

Introductiedag De Volgende Stap

Wij weten hoe het is om De Volgende Stap in je leven te zetten. Wanneer je lang genoeg rondgedobberd hebt in mitsen en maren, verdriet, twijfels of angsten, begeleiden wij je graag naar het maken van keuzes. En dan bedoelen we keuzes die jou dichterbij jezelf brengen, maar ook keuzes die je dagelijkse realiteit verlichten. We herkennen de valkuilen van het geen keuze maken of blijven hangen in wat vertrouwd voelt. We leren je weer in contact te komen met wat werkelijk belangrijk is, en waar je hart voor klopt.

Tijdens de training ga je stappen zetten die aansluiten bij jezelf én het momentum. Hoe? Dat vertellen we je graag in deze introductie bijeenkomst.

In het bosklooster

Max. 13 personen

zat06apr10:00zat16:30De Volgende Stap Introductiedag Gronden op 6 april 2024stap op het pad van zinleving

Nederland, Veluwe

Halfjaartraject De Volgende Stap

Bij halfjaartraject De Volgende Stap ben jij aan zet. Maar niet omdat het moet, maar omdat we jou op een fijne manier in contact brengen met wat jij graag wilt. Centraal in de training staat het meer kunnen ‘zijn vol zin’ en het volgen van jouw eigen pad van zinleving. Tijdens de halfjaartraining ga je

  • meer accepteren hoe het nu is
  • openstaan voor een dieper verlangen (van je ziel)
  • om met emoties en weten hoe ze een plek te geven in je dagelijkse realiteit
  • ruimte vinden voor wat jij belangrijk vindt en daarin stappen zetten
  • verbinding maken met de wereld om je heen en communiceren vanuit je zin
  • in beweging komen door te ervaren dat jij en jouw leven ertoe doen
  • meer vervulling vinden in je leven

Wil jij een volgende stap zetten in je leven?

5 groepsdagen, start 23 september

5-7 individuele sessies

7 online meeting met de groep

max 9-10 personen

Halfjaartraining De Volgende Stap 2024

om je nog meer te enthousiasmeren

Foto impressie van de volgende stap

Is het tijd voor een diepgaand positieve stap in je leven?

Een simpele volgende stap kan een wereld van verschil maken

Dankzij de overzichtelijke groep wordt verbinding krachtig

Diep voelen, rustig worden en dan openstaan voor wat je jezelf te vertellen hebt

We spreken jouw inzichten en intuïtie aan, zodat je weet welke richting bij je past.

Je creëert stap voor stap jouw nieuwe werkelijkheid

We nemen de tijd om je keuzes te laten bezinken

Je komt dichter bij wie je wil zijn (ook als je hond daar deel vanuit maakt :-))

Er is zoveel moois te ontdekken in jouw leven, ga je meer op pad?

Afhankelijk van je situatie vind je antwoorden op vragen als:
Hoe kies ik voor wat ik werkelijk belangrijk vindt?
Hoe ga ik om met beren op de weg? Hoe kan ik mezelf inspireren als het tegenzit?
Hoe blijf ik meer in verbinding met mezelf en anderen?
Hoe kom ik los van beperkende overtuigingen?
Hoe betrek ik anderen bij mijn keuze?
Hoe vorm ik relaties gebaseerd op wat voor mij zinvol is?
Hoe kan ik mezelf accepteren als ik terugval?

Hoe kan ik mijn dromen realiseren
Hoe kan ik liefdevol met mezelf omgaan
Hoe houd ik focus op mijn drijfveren?
Hoe kan ik er meer voor mezelf en anderen zijn?
Hoe vind ik meer rust en ruimte

Hoe ben ik minder gestresst
Hoe kan ik tevreden zijn met mezelf
Hoe kan ik tot rust komen
Hoe kan ik mezelf manifesteren
Hoe ben ik meer tevreden
Hoe kan ik doen waar ik zin in heb
Hoe kan ik beter luisteren naar mijn gevoel
Hoe kan ik beter luisteren naar mijn lichaam
Hoe kom ik uit mijn hoofd
Hoe vind ik meer innerlijke rust
Hoe blijf ik meer in contact met mijzelf
Hoe laat ik me minder afleiden