Ik ben…

Ir. Laura Jonker en sinds mijn twintigste houd ik me bezig met bewust leven. Ik ben liefdevol, positief en sta met beide benen op de grond. Als initiatiefrijk, actief en enthousiast mens, geliefde en moeder van drie jongens geniet ik van het leven en kan ik met een vol hart zeggen: Ik ben vol zin! Die levendige sprankeling geef ik door in mijn werk.

Achtergrond

De 5-jarige universitaire studie bosbouw te Wageningen en de 4-jarige HBO-opleiding tot iokai-shiatsu-therapeut te Amsterdam brachten mij kennis en kunde. Dankzij de 1 jarige opleiding tot bewustzijn-coach durf ik met nog meer vertrouwen te werken. De kracht van mijn werk ligt echter voornamelijk in diepe levenservaring en consequente toewijding aan zelf-bewust-zijn en ZIN, de combinatie van plezier, voldoening en zingeving. 

In verschillende retraites, cursussen en opleidingen heb ik geleerd om te werken vanuit een diep bewust-zijn. Op mijn reis naar Tibet waar ik o.a. Mount Kailash op 5600 meter omcirkeld heb, heb ik mijzelf volledig aanvaard.

In 2014 ben ik gestart met ZIJN VOL ZIN, ten eerste omdat ik mijn eigen meditatiepad wilde verdiepen. Maar als snel begreep ik dat ik door zelf meer te leven vanuit zin ik anderen zou kunnen begeleiden naar een plek in zichzelf waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Ik begon ook retraites te geven in de natuur. En weer mijn energetische lichaamsgerichte werk als shiatsu-therapeut op te pakken.

 

Levenservaring

Alles wat ik doe is in verbinding met mijn ZIN in het leven. De zelfdoding van mijn zus toen ik 22 was, is hiervoor de aanzet geweest. Ik voel sinds ik me kan herinneren een diep respect voor het leven én de dood. Daardoor blijf ik in contact met wat wezenlijk is voor een ervaring van vervulling (en ben ik dus niet alleen geinteresseerd in een “gelukkig” leven).

Ik voel me diep verbonden met jou, ook al ken ik jou niet. Ik voel me ook diep verbonden met de energie van Yeshe Tsogyal, die in de 8e eeuw (tegen de stroom in) de vrouwelijke mede-grondlegger werd van het huidige Tibetaanse Boeddhisme. Omdat het mijn zin is om jou ook meer in contact te laten zijn met waarom jij hier op aarde bent,  heb ik Yeshe Tsogyal in een meditatie gevraagd hoe ik jou naar meer zin in je leven kan begeleiden. Zij gaf me in deze meditatie zeven woorden door, dit is het pad van zinleving geworden.

Sindsdien heeft ZIJN VOL ZIN de betekenis gekregen die ik nu aan anderen kan doorgeven. Namelijk ik begeleid jou naar meer ZIN in JOUW LEVEN. Daarin kies jij de vorm die passend is voor jou: retraite, meditatie, persoonlijke coaching, lichaamswerk of groepstraining.

 

Werkervaring

* In mijn werk als sociaal onderzoeker oa in Bolivia heb ik leren kijken en luisteren en me verbonden met inheemse volkeren en de natuur.
* In mijn werk als communicatie-adviseur bij een adviesbureau heb ik leren verwoorden en een positieve boodschap brengen.
* In mijn werk als preventief lichaamsgericht therapeut bij het GGZ Centrum Wageningen heb ik leren werken onder intensieve omstandigheden en geleerd dat pijn en trauma’s een ingang zijn tot zelfliefde.
* In mijn werk als meditatietrainer bij oa GGZ,  een sportschool en in mijn eigen ZINTRE heb ik geleerd dat stil-zijn echt heel gezond is.
* In mijn werk als eigenaar van een biologische winkel met theeterras en workshopzolder heb ik geleerd dat alles mogelijk is, wanneer je ervoor gaat. 
* In mijn werk als initiator van stichting en organisator van festival Lokale Schoonheid heb ik geleerd dat het fantastisch is om samen te werken aan een droom. 
* In mijn werk als moeder, heb ik geleerd dat liefde en compassie oneindig zijn, en bouwstenen zijn voor iedere zinvolle dagelijkse bezigheid. 

In mijn werk als inspirator, coach en meditatietrainer in ZIJN VOL ZIN val ik samen met alle vorige werkervaringen. Ik kan nu in mijn werk 100% mezelf zijn, altijd en overal. 

Ik zet al mijn werkervaring, levenservaring en kwaliteiten in om jou te begeleiden, op de shiatsumat, in het bos, op het meditatiekussen, al wandelend of theedrinkend en luisterend naar jouw verhaal. Voel je gerust welkom!

Missie

Zoveel mogelijk mensen begeleiden naar ZINLEVING: het verwoorden, belichamen en beleven van ZIN in je leven, zodat je dagelijks plezier, voldoening en zingeving ervaart, ook wanneer het niet meezit.

Visie

Ieder leven is van zichzelf zinvol en heeft zin: het is aan jou als mens om je levensdoel te gaan leven, dat te gaan doen waar je zowel blij van wordt als waar je de wereld een stukje mooier mee maakt.

 

 

Laura Jonker

gebruikte werkwijzen van zijn vol zin

Zinleving is vreugdevolle vervulling vinden en betekenis geven met je aanwezigheid

Gesprek; diep luisteren en afstemmen, doorvragen naar je motivaties en verlangen, omdenken, gedachten ordenen en transformeren, verbindende communicatie

Lichaamswerk; (shiatsu)massage, bewegingsoefeningen uit Chinese, Tibetaanse of Hatha Yoga, kracht en centreer oefeningen, oefeningen voor je hart, zelfmassage voor bewustwording van lichaam(sgrenzen).

Meditatie: stilte- en geleide meditaties, actieve bewustzijn ontwikkeling, zelfcompassie.


Bosbezinning: wandelingen, oefeningen die je weer in verbinding brengen met je eigen natuur.


Werken met Helderheid: een tool die je van wens naar realisatie brengt, je werkt met informatie uit je onderbewustzijn.

Lieve woorden over zinleving

Wat anderen zeggen over mijn aanpak

 

Zelf tot de kern komen

Ik vond het een heel organische zuivere manier om in de natuur met jouw begeleiding tot de kern te komen van mijn zielsmissie, de zin die resoneert op een diep weetende laag. Je doet dat op een heel natuurlijke, stromende manier. Open, goed luisterend en invoelend, suggesties doend, helpende vormen aanbiedend, steeds daarbij goed aanvoelend waar je wel wat kon sturen danwel me de ruimte moest laten, zodat ik zelf tot de kern kon komen. Dank je wel, Laura, ik voel me geinspireerd en thuisgekomen in mijn ZIN! 
Annelies


Je oefeningen voor thuis zijn behulpzaam.

Ik weet nog hoe de eerste keer bij jou kwam, ik had tranen in mijn ogen omdat ik je adres niet kon vinden… Ik wilde zo graag hulp hebben met mijn situatie en het was moeilijk deze te vinden. Maar toen ik uiteindelijk toch bij je terecht kwam, merkte ik al snel dat ik bij de juiste persoon was beland. Dankje wel, je hebt me goed verder op mijn pad geholpen. Het is fijn te weten dat er iemand is die me kan steunen, als het echt even niet goed gaat, als ik niet weet ik ‘hoe ik  met bepaalde dingen om moet gaan’ of als ik in ‘ja maar’ of ‘wat als’ vast zit.

Je oefeningen voor thuis zijn heel handig. Je schreef vaak tips en oefeningen voor me op een blaadje, dat hielp me om ermee verder te gaan.
J.D

Echt een goede coach!
Ja! Jij bent echt een goede coach. Ik zit hier een uur met je en je weet mijn hele beeld over de situatie om te draaien, zodat ik weer perspectief heb. Ik weet niet hoe je het doet, maar je creeërt ergens een opening, zodat ik weer nieuw licht op de situatie en mijn aandeel erin krijg.
Angela, Zelfstandige

 

Oordeelvrij en niet-dwingend zonder soft te zijn.
Ja, ik heb meer zin in mijn leven gekregen danzij jouw werk, je massages en de meditaties! En dankzij alles wat ik in het kielzog daarvan ben gaan doen en laten en denken en bewustworden. Want dat vind ik het waardevolste van wat jij brengt: het gaat zoveel verder dan alleen zo’n sessie, je woorden resoneren op een heel prettige, respectvolle manier door in alles wat ik doe. Zonder dwang of oordeel. (wat voor mij heeeeeel belangrijk is). Jouw stem vervlecht zich langzaam met de stem van mijn eigen kern-ik, die weet wat er moet gebeuren. Het is alsof jouw stem die innerlijke stem in mij heeft wakker gemaakt, en steeds weer wakker maakt, zodat die mij kan gidsen. Ik vind het bijzonder dat je zo eclectisch bezig bent. Je biedt een fruitmand aan met mogelijkheden, en ik kan er uit kiezen wat me bevalt. Er zit altijd dezelfde consequente grondtoon onder, die houvast en duidelijkheid geeft en toch is wat je doet ook altijd weer nieuw, waardoor het een boeiende zoektocht blijft, geen routineus riedeltje dat we afdraaien in ons leven. Ik vind echt heel knap en bewonderenswaardig van jou, dat je zo oordeelvrij en niet-dwingend bent, zonder soft te zijn.
Lieke, eindredacteur tijdschrift

Verschillende opmerkingen na cursussen en retraites
“Ik vind het ontzettend bijzonder wat jij in mensen teweeg weet te brengen.”
“Je meditatie geeft echt rust, wat extra’s wat ik maar lastig onder woorden kan brengen!”
“Ik ben ernorm geholpen in mijn zoektocht naar mentale en fysieke rust.”
“Mijn zin helpt me bijna iedere dag om de focus te houden op wat goed is voor.”
“Ik blijf beter bij mezelf zowel in gevoel als doen.”
“Ik kan meer leven vanuit acceptatie van wat is.”
“Zo ontspannen, geweldig goed bevallen!”
“Jij hebt duidelijk bijgedragen in het proces dat ik nu kan rusten in wie ik ben.”
“Mijn lichaam is sterk en krachtig geworden.”
“Je geeft veel ruimte voor eigen inbreng.”
“Je brengt de lessen met humor, dat helpt me relativeren en accepteren.”
“Ik voel me in balans na de behandeling.”
“Je hebt een fijne stem en geeft veel persoonlijke aandacht”.
“De workshop gaf woorden aan mijn hartenpad, dat geeft me rust en richting.”
“Je lessen zijn liefdevol, ziend, omarmend.”

Jij kunt dat ook ervaren