“Je bracht me thuis bij mezelf”

ervaringen van anderen

Door jouw persoonlijke hulp, die zo vol is van compassie voor jezelf en anderen, heb ik zeker meer zin in mijn leven gekregen. De massages, de gesprekken en vooral ook de meditaties, ze raken iedere keer weer een snaar en helpen mij te landen en mijn eigen compassie en liefde te laten stromen.  

Katrina

uitgeverij

“Ik ben zo blij dat ik bij jou terecht gekomen ben. Je helpt me hartstikke goed. Ik ben zo’n ander mens aan het worden doordat jij mij zo’n goede hulp geeft. En dat zeg ik nu al. Terwijl ik pas 3 keer bij je langs ben geweeest. Ik voel me echt een ander mens. Dank je wel!

Anoniem

medewerker in de zorg

2020 was voor mij een verschrikkelijk jaar. In februari stierf mijn moeder en was nog maanden bezig met het verwerken van het verlies. Op 13 november van dit zelfde jaar kreeg ik te horen dat mijn vrouw longkanker had en er in december met de behandeling zou gaan beginnen. Helaas blies ze op 15 december haar laatste adem uit in mijn armen. Overmaat van ramp verloor ik op 22 januari 2021 mijn broertje. Heb toen een halfjaar als een zombie rond gelopen en het leven hoefde niet meer voor mij. Tot dat er een collega zij “zoek eens hulp bij een mental coach, want je hoeft het niet alleen te doen.” Ben toen na wat googlen bij ZIJN VOL ZIN en Laura  terecht gekomen. Zij heeft mij behandeld en handvaten/tools aan gereikt waardoor ik nu een jaar later weer wat beter in m’n vel zit. Ik heb weer zin in mijn leven, pak de draad op verschillende vlakken op. Dank je wel Laura. En ik weet als ik toch een terug val krijg, ik altijd weer een beroep op je kan doen.

Peter P.

medewerker laboratorium

“Ik vind het ontzettend bijzonder wat jij in mensen teweeg weet te brengen.”
“Je meditatie geeft echt rust, wat extra’s wat ik maar lastig onder woorden kan brengen!”
“Ik ben ernorm geholpen in mijn zoektocht naar mentale en fysieke rust.”
“Ik blijf beter bij mezelf zowel in gevoel als doen.”
“Ik kan meer leven vanuit acceptatie van wat is.”
“Zo ontspannen, geweldig goed bevallen!”
“Jij hebt duidelijk bijgedragen in het proces dat ik nu kan rusten in wie ik ben.”
“Mijn lichaam is sterk en krachtig geworden.”
“Je geeft veel ruimte voor eigen inbreng.”
“Je brengt de lessen met humor, dat helpt me relativeren en accepteren.”
“Heel veel dank!!!”
“Ik voel me in balans na de behandeling.”
“Je hebt een fijne stem en geeft veel persoonlijke aandacht”.
“De workshop gaf woorden aan mijn hartenpad, dat geeft me rust en richting.”
“Je lessen zijn liefdevol, ziend, omarmend.”

korte reacties na trainingen / workshops /retraites

Ik heb bij jouw retraites gemerkt dat een langere periode van stilte bij mij kan leiden tot meer ‘inzicht’ of een soort doorbraak. Je retraites zijn zo’n fijne periode van rust, even écht bijkomen en dingen overdenken. Even helemaal niks te hoeven dan bij jezelf zijn in lichaam en ziel. Het geeft me ruimte om positieve gebeurtenissen van de afgelopen tijd de revue te laten passeren en daar bewust dankbaar voor te zijn.

Renske

Medewerker Gelders Landschap

Ja, ik heb meer zin in mijn leven gekregen danzij jouw werk, je massages en de meditaties! En dankzij alles wat ik in het kielzog daarvan ben gaan doen en laten en denken en bewustworden. Want dat vind ik het waardevolste van wat jij brengt: het gaat zoveel verder dan alleen zo’n sessie, je woorden resoneren op een heel prettige, respectvolle manier door in alles wat ik doe. Zonder dwang of oordeel. (wat voor mij heeeeeel belangrijk is). Jouw stem vervlecht zich langzaam met de stem van mijn eigen kern-ik, die weet wat er moet gebeuren. Het is alsof jouw stem die innerlijke stem in mij heeft wakker gemaakt, en steeds weer wakker maakt, zodat die mij kan gidsen. Ik vind het bijzonder dat je zo eclectisch bezig bent. Je biedt een fruitmand aan met mogelijkheden, en ik kan er uit kiezen wat me bevalt. Er zit altijd dezelfde consequente grondtoon onder, die houvast en duidelijkheid geeft en toch is wat je doet ook altijd weer nieuw, waardoor het een boeiende zoektocht blijft, geen routineus riedeltje dat we afdraaien in ons leven. Ik vind echt heel knap en bewonderenswaardig van jou, dat je zo oordeelvrij en niet-dwingend bent, zonder soft te zijn.

Lieke

eindredacteur tijdschrift

Ik heb het als fijn ervaren dat er geen vast programma of invulling hoeft te zijn van de sessies. Je stemt intuitief af op wat er op dat moment is of ontstaat. Dat is fijn! Dan is er ruimte voor de zin van het moment. Door wat daardoor ontstond, werd ik plezierig verrast, leerde over mezelf en ging ik steeds een stapje verder naar huis.
Ik vond het heerlijk om telkens naar je toe te gaan. Je bent een prachtig mens, je locatie is prachtig. Niks meer aan veranderen graag.

Laura

universitair docent

“Stilte in veel kleuren, geuren en facetten “
Wat was het heerlijk: De warmte, zowel in de welkome sfeer, als de buitenvuren, de tent, de muziek, het eten en de prachtige omgeving.

nav de stilte retraite op de Veluwe

Alex van der Horst

gepensioneerd

Over de cursus van Moeten naar ZIN: Ik probeer al een paar jaar om ‘zuiverder’ te leven; om keuzes te maken die passen bij wie ik diep in de kern ben. Deze cursus heeft me daarbij enorm geholpen. In zeven heldere stappen heeft Laura me laten voelen dat ik alles al ‘aan boord’ heb dat ik nodig heb om gelukkig te zijn. Ze heeft me manieren geleerd om die innerlijke bronnen aan te boren en de invloed van stemmen van buitenaf te verkleinen. 

Lieke

Studiecoördinator

Geweldige retraite in de bossen in Bennekom

Fijne groep, mooie locatie midden in het bos. Mooi programma veelal in de buitenlucht met voldoende eigen tijd. Echt een aanrader!
Nav de stilteretraite op de Veluwe
Miranda Smit

Office medewerker

Ik vond het een hele organische zuivere manier om in de natuur met jouw begeleiding tot de kern te komen van mijn zielsmissie, de zin die resoneert op een diep weetende laag. Je doet dat op een heel natuurlijke, stromende manier. Open, goed luisterend en invoelend, suggesties doend, helpende vormen aanbiedend, steeds daarbij goed aanvoelend waar je wel wat kon sturen danwel me de ruimte moest laten, zodat ik zelf tot de kern kon komen. Dank je wel, Laura, ik voel me geinspireerd en thuisgekomen in mijn ZIN!

Annelies

De meditaties helpen me om te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken. Je creëert een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Alles is goed (als er tijdens de meditatie gedachten opkomen, dan hoef ik mezelf daar niet verkeer om te maken). Je doet het lichtvoetig en met humor. Hier vooral mee doorgaan!

Johan

beleidsmedewerker

De boskloosterweek was waar ik op zoek naar was of beter waar mijn ziel op zoek naar was. De ruimte ervaren en de rust in de natuur. Toen ik er was waren er alleen vrouwen. Helemaal te mogen zijn in een cirkel van vrouwen die me helemaal nemen zoals ik ben. We ondersteunden elkaar erin puur ons zelf te zijn. De kracht van het bosklooster is dat er ruimte is voor al jouw ideeën en je geïnspireert raakt door de kracht van de anderen, ze waren allemaal zo verschillend, lol en hartverwarmend ?

Johanna

Coördinator theatergroep

Onbeschrijflijk mooie ervaring!

De natuur was magisch, en de meditaties en yoga geleid door Laura hebben me echt geholpen verschillende blokkades op te heffen. Ik ga dit nooit vergeten. Het eten van Stephane was super lekker en gezond. We sliepen allemaal apart of meer dan 1,5 meter van elkaar dus ik kan zeggen dat er rekening werd gehouden met de corona maatregelingen. Bedankt Laura en Stephan!

over de retraite in de Ardennen

Janan Daniels

Woordkunstenaar en schrijver

Laura heeft mij wakker geschud voor het besef dat ik hier op de wereld iets eigens kom doen. Het is motiverend, leuk en verhelderend om hier met haar over te praten. Ik kan nog lang zoet zijn met haar adviezen en de ideeën die we samen hebben opgeschreven! 

Suzanna kwam bij me omdat ze bleef hangen in een aantal keuzeprocessen. Met veel lol en diepgang hebben we gesprekken gehad en oefeningen gedaan, waardoor ze meer grip kreeg op de keuzes en haar leven. 

Suzanna

projectmedewerker

De jaren waarin mijn man ziek was (alzheimer) en ook nu na zijn overlijden zijn de sessies van Laura Jonker een baken. Ik leer stil te staan en te zien waar ik zelf ben. In de sessies helpt zij door liefdevol te luisteren, te ontrafelen, kennis, inzicht, wijsheid en shiatsu om mijn ingewikkelde innerlijke proces te laten stromen. Laura heeft een bijzondere gave en is een lichtpunt. De invloed na een sessie is meteen merkbaar!!! Ik vind dat zo bijzonder, gelijk dat effect! Soms doe je iets ongelofelijks.
Dank Laura!

Marjan Onderstal

P&O adviseur gemeente

Over Van moeten naar ZIN: Laura gidst je in 7 bijeenkomsten naar “thuiskomen” bij jezelf en je zielsverlangens. Deze cursus geeft je handvatten om deze verlangens te omarmen, daarmee jouw “zin”
een kickstart te geven en gestructureerd onderweg te gaan naar jouw persoonlijke zinleving.

Gert

Zelfstandige

Over de cursus van Moeten naar ZIN: Ik heb de cursus zelfs twee keer gedaan, en iedere keer vulde Laura de avonden weer op een geheel eigen manier, afgestemd op wat er dan speelt en wie er zijn. Het leverde mij een aantal mooie inzichten op en zeer fijne meditaties.

Nancy

Medewerker Onderwijsorganisatie

In een periode waarin mijn wereld op z’n kop stond, een periode waarin ik om me heen en in mezelf in de war was, heb jij mij ontzettend goed geholpen. Door samen te reflecteren heb je me inzichten laten krijgen, mijn eigen weg laten terug vinden en weer vertrouwen durven hebben in mijn toekomst.
Dankjewel voor jouw steun en de werkzame oefeningen die we samen hebben gedaan. Mocht ik weer eens opzoek zijn, dan kom ik bij je terug.

Liever Anoniem

Pedagogisch medewerker

Ik heb genoten. De geboden ervaring om in de natuur buiten te zijn. De heerlijke wandelingen en goede begeleiding van Laura. En niet te vergeten het fijne eten met zorg klaargemaakt door Stef.

nav de stilte retraite op de Veluwe

Anoniem

Ik ervaar echt zoveel meer rust op mijn werk en sta veel meer in mijn kracht. Ook tov mijn manager. Het is echt apart, de sessies werken weken erna nog goed door! Als ik me even niet goed voel, luister ik naar één van de geleide meditaties. Het werkt steeds beter (keep practising). Wat fijn om me steeds meer mezelf te mogen/kunnen voelen. Ik ben nog niet helemaal klaar voor mijn gevoel, maar goed, het kan alle maal niet in één keer, daarvan ben ik me ook bewust. Dat ik me meer en meer Christien voel is veel waard.

Christien

Doordat jij durfde en ging verwoorden wat er in mij omgaat waar ik zelf geen woorden voor heb kunnen geven, heb ik meer zin in mijn leven gekregen. Een dikke ja! Ik was mij niet altijd bewust van wat ik voelde. Ik hoop vanaf nu nog verder te groeien in het bewustwordings proces wat ik aangegaan ben met jouw hulp.

Anoniem

Dr. in de microbiologie

Ik weet nog hoe de eerste keer bij jou kwam, ik had tranen in mijn ogen omdat ik je adres niet kon vinden… Ik wilde zo graag hulp hebben met mijn situatie en het was moeilijk deze te vinden. Maar toen ik uiteindelijk toch bij je terecht kwam, merkte ik al snel dat ik bij de juiste persoon was beland. Dankje wel, je hebt me goed verder op mijn pad geholpen.
Het is fijn te weten dat er iemand is die me kan steunen, als het echt even niet goed gaat, als ik niet weet ik ‘hoe ik  met bepaalde dingen om moet gaan’ of als ik in ‘ja maar’ of ‘wat als’ vast zit.
Je oefeningen voor thuis zijn heel handig. Je schreef vaak tips en oefeningen voor me op een blaadje, dat hielp me om ermee verder te gaan.

J.D

Student

Voor mij is het binnen komen in jouw ruimte of eigenlijk al het op weg naar de ‘les” het begin van een diep rustmoment. Dat vind ik heel fijn. Elke les heb je een element waar de rest van de week iets mee kan. Een wijsheid, een goede oefening, wat dan ook. De oefening met ‘je ruimte ervaren’ heeft me heel veel gedaan. Ik laat mensen nu aanzienlijk dichterbij komen. Dat is prettig, maar het geeft ook verlichting doordat je veel meer deelt.
Jouw werkwijze vind ik prettig. En dat kopje thee aan het begin van de meditatie is echt een must.

Anoniem

Ik heb het als heel prettig ervaren om bij jou op de shiatsu mat te liggen. Het heeft me een zet gegeven om mijn rouwproces af te ronden en mijn eigen leven weer op te pakken. De shiatsu bij jou is hiervoor cuciaal geweest in mijn proces. Je hebt daar echt een gave. 

Anita

Zonder verwachtingen, met een open mind, ging ik op weg naar het bos om met jou daar mijn zin te vinden. Na het leggen van de kaartjes met beperkende overtuigingen, liet ik er eentje liggen; in de schijnwerpers staan. Jij pakte hem er toch uit. Wauwwww…. wat een rake opmerkingen maakte je toen. Met jouw hulp kwam ik tot die ene beperkende overtuiging, waar ik zo’n buikpijn van kreeg, ik kon die niet eens lezen en aanraken van het kaartje waarop die geschreven stond deed pijn. Wat voelde ik me kwetsbaar, maar toen ik het toeliet en jij met me die transformatie oefening deed, voelde ik me ook zo bevrijd, daar op dat bankje in het bos. En toen vroeg je het en kon ik er niet meer omheen, wat is de diepere zin van mijn bestaan? En voor het eerst kon ik het overal voelen: liefde verspreiden. Dank je wel Laura voor deze mooie, waardevolle ochtend op één van de mooiste, sprookjesachtige plekjes van Nederland.

Renée

moeder

Ja! Jij bent echt een goede coach. Ik zit hier een uur met je en je weet mijn hele beeld over de situatie om te draaien, zodat ik weer perspectief heb. Ik weet niet hoe je het doet, maar je creeërt ergens een opening, zodat ik weer nieuw licht op de situatie en mijn aandeel erin krijg.

Angela

Zelfstandige

“Een retraite in de buitenlucht, ìn de elementen zelf”

 

Wat bijzonder, deze retraite die (op het slapen na, dit kun je zelf kiezen uit tent of kamer met bed) zich helemaal buiten afspeelt, heeft een andere invloed op je. Je voelt je letterlijk een “deeltje van het geheel”.

Anoniem

Onze eerste ontmoeting vond ik enigszins vreemd, een andere manier van mediteren dan ik gewend was. Ik was onder de indruk van hoe sterk je bent in het kiezen van je eigen pad. Ik dacht, dat wil ik ook kunnen. Mijn eigen pad kiezen. Er is maar één persoon die dat tegenhoudt en dat ben ik zelf. En die confrontatie aangaan is moeilijk, maar jij creëerde een veilige omgeving, zodat ik die confrontatie toch aan kon en mocht gaan. Met een simpele vraag: wat zegt je gevoel? Maar die vraag is zo moeilijk te beantwoorden, wanneer je niet dicht bij je gevoel staat en bang bent wat anderen van je gevoel vinden. Doordat je mij de ruimte gaf om te voelen, kon ik mijn gevoel onder woorden brengen. Toen ik dat uitsprak was er geen veroordeling of goed of fout. Dit was de goede stap om mijn gevoel serieuzer te gaan nemen en er dichter bij te komen.

Korina

Vrije Vogel die (h)eerlijk op zoek is naar zichzelf

Het was heerlijk om te voelen hoe het is om back to basic te gaan. Hoewel je enige zorg slapen, eten, wandelen, mediteren en ‘zijn’ is, heb ik weer zo erg de verbinding met alles om mij heen mogen ervaren. De gelijkwaardigheid aan elkaar, aan de elementen en aan moeder Aarde.

Een deelnemer aan de stilte retraite in de natuur

Anoniem

“Topinstructeur”

Heel mooie locatie met een topinstructeur, gezonde/lekkere maaltijden en allemaal lieve mensen in de groep. Het was dik in orde!

nav de stilte retraite in de Ardennen

Emilie Vallinga