meditatie in Wageningen, online zin-sessies

Rust en tevredenheid vinden bij jezelf

Live meditatie in Wageningen of online vanuit je huis

Voor meer zin in je leven

Twee keer per week komen we in meditatie samen om aandacht te geven aan wat werkelijk belangrijk is (voor jou en voor de wereld). Dat doen we tijdens de live meditaties in ZINTRE te Wageningen, maar je kunt ook altijd online aanschuiven vanuit je huis.

Het bijzondere aan onze meditaties is dat ze gevormd worden door jullie eigen inbreng. Iedereen is bij ons gelijk en krijgt vóór aanvang van de zin-sessie de kans kort een onderwerp in te brengen. De onderwerpen van de meditaties sluiten daardoor aan bij de grote en kleine thema’s van je leven.

We zitten in een cirkel en Laura zal daarna de stilte de ruimte geven om jou de zinzichten te brengen die je weer een stapje verder brengen op je pad.

De meditaties nemen we op, voorzien van een titel. In onze app ZINSTITUTE hebben we zo al een flinke bibliotheek van diepzinnige en dagelijkse onderwerpen. De opnames zijn beschikbaar wanneer je een abonnement hebt.

 

Tijdens de meditatie en ZIN-sessies

Beleef je een moment van rust, stilte en zelfbewustzijn op een natuurlijke wijze 

Compassie voor jezelf

Terug in je lijf

v

Persoonlijke inbreng

Focus en stilte

Rust en energie

Meer in balans

Ons aanbod

Live meditatie en online ZIN-sessies

in Wageningen of live vanuit je huis meedoen

Wekelijkse meditatiegroep live en online

Heb je behoefte aan een regelmatig moment van rust, verbinding met je lichaam en gevoel? En wil je dat niet alleen via een app doen, maar met een groep fijne mensen? Tijdens de wekelijkse meditaties kom je op een liefdevolle en natuurlijke manier bij jezelf en je zin in dit leven. Je kunt live meedoen in ZINTRE en/of online aansluiten.

Probeer het uit in een proefles of een proefmaand. Daarna werken we met een abonnementsysteem. Maar je kunt ook altijd een strippenkaart aanschaffen. Wil je ook meer VOL ZIN ZIJN? Doe mee met een proefmaand!

2 x per week live meedoen

in ZINTRE of vanuit huis meedoen

Fijne groep met ruimte voor jouw inbreng

N

Bij abonnement gratis toegang tot opgenomen meditaties in ZINSTITUTE

Tijd en locatie

Maandag 20.30-21.30 te ZINTRE in Wageningen of online meedoen via Zoom

Woensdag 19.00-20.00 te ZINTRE Wageningen of online meedoen via Zoom

online op je eigen tijd

Cursus meer zin in je leven

In deze online cursus begeleiden we je met meditaties naar meer zin in je leven. Basis vormen de zeven stappen van het pad van zinleving.
Gronden in ‘zijn’, zuiveren van emoties, ontspannen van je lichaam, ruimte in nemen voor je zin, bevrijden van illusies, verbinden met hartswensen, samen-zijn met anderen.

Meditatie is een middel om dichter bij je hartswensen te komen. Na de cursus kun je blijven mediteren via het toegankelijke abonnement

volg de zeven stappen op het pad van zinleving

vanuit je eigen huis

2 x persoonljik gesprek

toegang tot leeromgeving ZINSTITUTE

Nederland, Veluwe

Stiltedag in de natuur

Tijdens deze stiltedag in de natuur mag het uiteraard stil worden in je. Op een prachtige locatie in het bos en met behulp van verschillende aandachts oefeningen krijg je de gelegenheid om kennis te maken met hoe het is om een dag voor het grootste gedeelte in stilte door te brengen of om je eigen beoefening te verdiepen. Met een fijn programma kom je tot rust en weer terug bij het vertrouwen dat je goed bent zoals je bent.

1 dag

incl drinken en wat lekkers, lunch zelf meenemen

maximaal 7-9 personen

zon02juni10:00zon16:00Stiltedag 2 juniThuiskomen bij je natuurlijke zelf

zon08sep10:00zon16:00Stiltedag 8 september 2024Thuiskomen bij je natuurlijke zelf

woens17juli(juli 17)10:00zon07apr(apr 7)16:00Stiltedag 17 juli 2024Thuiskomen bij je natuurlijke zelf

Lieve woorden

Wat anderen zeggen over onze meditaties

Een snaar raken

Door jouw persoonlijke hulp, die zo vol is van compassie voor jezelf en anderen, heb ik zeker meer zin in mijn leven gekregen. De meditaties raken iedere keer weer een snaar en helpen mij te landen en mijn eigen compassie en liefde te laten stromen.  Katrina (uitgever)

Gemoedelijke en ongewongen sfeer met humor

De meditaties helpen me om te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken. Je creëert een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Ik heb leren aanvaarden hoe iets gaat. Alles wat bij me opkomt is goed, als er tijdens de meditatie gedachten opkomen, dan maak ik me daar niet meer druk om. De meditaties zijn zo diepgaand doordat je het lichtvoetig en met humor brengt. – Johan, beleidsmedewerker gemeente.

Diep rustmoment voor de rest van de week

Voor mij is het binnen komen in jouw ruimte of eigenlijk al het op weg naar de ‘les” het begin van een diep rustmoment. Dat vind ik heel fijn. Elke les ontstaat een element waar ik de rest van de week iets mee kan. Een wijsheid, een goede oefening, wat dan ook. Ik laat mensen nu aanzienlijk dichterbij komen. Dat is prettig, maar het geeft ook verlichting doordat ik meer durf te delen. Jouw werkwijze vind ik prettig. En dat kopje thee aan het begin van de meditatie is echt een must. – Anoniem

Loslaten om rust en ruimte te vinden

Tijdens een standaard training mindfulness heb ik ervaren dat mindfulness mij zeker wat te bieden heeft, maar dat alle verhalen van anderen voor mij zeer belastend zijn. 
Inmiddels mediteer ik al heel wat jaren bij Laura. Het helpt mij o.a. om alles wat nog niet klaar is los te laten en zo rust en ruimte in mezelf te vinden. Ruimte voor mezelf en anderen. -Erik-Jan, IT medewerker.

Waarom mediteren?

Voldoening en rust vinden

Wil je niet meer geleefd worden door te veel denken en emoties? Zoek je verbinding met je eigen waarden en drijfveren? Verlang je meer te leven vanuit je eigen wijsheid en idealen?

Meditatie is als techniek al eeuwen een krachtig middel om dichtbij jezelf te komen en te blijven. Ik had vijftien jaar gemediteerd toen mijn innerlijke stem me onmiskenbaar aangaf dat het tijd was om zelf een meditatiegroep te starten. Mijn weg is om jou laten ervaren van de verlichting in je, de rust, de liefde, maar vooral de vervulling die ontstaat wanneer je meer gaat zijn vol zin.

Voel je welkom om een keer mee te doen met een proefles of proefmaand!

 

zelfzorg en zin-coaching laura jonker

Meditatie in Wageningen en online ZIN-sessies

Meditatie is het wonder van in liefdevolle aandacht zijn met wat is; jezelf, een ander en de toestand in de wereld. Niet altijd makkelijk, wel een verbindende ervaring.

Meditatie is je aandacht richten en compassie voeden in het moment, dat kan overal en altijd

ZINTRE heeft een fijne, rustige en open sfeer.

Hier is het fijn om tot rust te komen, live harp muziek doet de rest

Er is genoeg plek om elkaar de ruimte te geven en toch in verbinding te zijn

Wanneer het weer het toelaat mediteren we buiten

Mediteer je liever op je eentje en zoek je toch meer ZIN en verbinding in je leven?

Live meditatie in Wageningen of online vanuit je huis

focus, vrede, balans en liefde

Tijdens een moment van meditatie maak je contact met een diepere laag in jezelf. Je verbindt je eerst met je lichaam. Via het lichaam ontvang je de signalen van je zintuigen. Ze vertellen je waar je je druk overmaakt, maar ook waar je naar verlangt. De stilte ondersteunt je om te luisteren. En ruimte te gaan voelen voor jezelf om vol zin te zijn.

Als je bij ons komt mediteren zul je merken dat meditatie iets heel natuurlijks heeft. Een van de oudste activiteiten van de mens is staren in een vuur en stil worden. Bij ons brandt ook altijd een kaarsje in het midden. We zitten in een cirkel. Zo kan iedereen de verbinding met het vuur, met elkaar en je eigen bron gelijkwaardig ervaren.

Meditatie is in deze tijd erg nodig, voor een actief gevoel van rust, innerlijke ruimte, maar ook voor je veilig voelen in jezelf en voor focus. Als je fysieke energie in harmonie is met de omgeving, dan is je geest in harmonie met je levenspad.

Meditatie is zeker in het begin niet meteen makkelijk. Vaak zitten we vol, van energie van anderen, verwachtingen, eisen of overtuigingen. Het doel van onze meditatie is om weer ruimte te creeëren voor je zin, voor compassie, je eigen stem en gevoel. We creeëren een wifi-vrije zone waar je even ongestoord kunt zijn en opladen.

Totdat we bereid zijn te luisteren, blijven we heen en weer bewegen tussen ja en nee, licht en donker, jezelf wel of toch niet willen zijn. Meditatie helpt je om te blijven waar je bent en de verbinding met jezelf aan te gaan.


Ja, ik wil wel een proefmaand proberen