meditatie in Wageningen en online zin-sessies

Rust en tevredenheid vinden bij jezelf

Live meditatie in Wageningen of online vanuit je huis

Voor meer zin in je leven

Twee keer per week komen we in meditatie samen om aandacht te geven aan wat werkelijk belangrijk is (voor jou en voor de wereld). Dat doen we tijdens de live meditaties in ZINTRE te Wageningen, maar je kunt ook altijd online aanschuiven vanuit je huis.

Het bijzondere aan onze meditaties is dat ze gevormd worden door jullie eigen inbreng. Iedereen is bij ons gelijk en krijgt vóór aanvang van de zin-sessie de kans kort een onderwerp in te brengen. De onderwerpen van de meditaties sluiten daardoor aan bij de grote en kleine thema’s van je leven.

We zitten in een cirkel en Laura zal daarna de stilte de ruimte geven om jou de zinzichten te brengen die je weer een stapje verder brengen op je pad.

De meditaties nemen we op, voorzien van een titel. In onze app ZINSTITUTE hebben we zo al een flinke bibliotheek van diepzinnige en dagelijkse onderwerpen. De opnames zijn beschikbaar wanneer je een abonnement hebt.

Tijdens de meditatie en ZIN-sessies

Beleef je een moment van rust, stilte en zelfbewustzijn op een natuurlijke wijze 

Compassie voor jezelf

Terug in je lijf

v

Persoonlijke inbreng

Focus en stilte

Rust en energie

Meer in balans

Ons aanbod

Live meditatie en online ZIN-sessies

in Wageningen of live vanuit je huis meedoen

Wekelijkse meditatiegroep live en online

Heb je behoefte aan een regelmatig moment van rust, verbinding met je lichaam en gevoel? En wil je dat niet alleen via een app doen, maar met een groep fijne mensen? Tijdens de wekelijkse meditaties kom je op een liefdevolle en natuurlijke manier bij jezelf en je zin in dit leven. Je kunt live meedoen in ZINTRE en/of online aansluiten. 

Probeer het uit in een proefsessie of een proefmaand. Daarna werken we met een abonnementsysteem. Maar je kunt ook altijd een strippenkaart aanschaffen. Wil je ook meer VOL ZIN ZIJN? Doe mee met een proefmaand!

2 x per week live meedoen

in ZINTRE of vanuit huis meedoen

Fijne groep met ruimte voor jouw inbreng

N

Bij abonnement gratis toegang tot opgenomen meditaties in ZINSTITUTE

Tijd en locatie

Maandag 20.30-21.30 te ZINTRE in Wageningen of online meedoen via Zoom

Woensdag 19.00-20.00 te ZINTRE Wageningen of online meedoen via Zoom

online op je eigen tijd

Cursus meer zin in je leven

Verlang je naar verbinding met jezelf en de bron waaruit jij energie kunt tappen? Wil je weer focus op wat er werkelijk toe doet voor jou? Heb je behoefte aan rust, uit je hoofd, dingen doen die zin hebben voor jou?

In deze online cursus begeleiden we je met behulp van begeleide meditaties en oefeningen om meer connectie te maken met de zin in je leven. We maken gebruik van de zeven stappen van zinleving om je stap voor stap weer in verbinding te brengen met je zin. 

Vooraf en halverwege hebben we een persoonlijk gesprek met je, om 

Meditatie is een middel om dichter bij je hartswensen te komen en we maken dat telkens heel praktisch toepasbaar.

Dankzij de heldere opbouw maak je werkelijk verschil, dat blijkt uit de reacties. Na de cursus kun je blijven mediteren via ons toegankelijke abonnement

7 lessen op je eigen tijd

vanuit je eigen huis

2 x persoonljik gesprek

6 maanden toegang tot ZINSTITUTE

Lieve woorden

Wat anderen zeggen over onze meditaties

Een snaar raken

Door jouw persoonlijke hulp, die zo vol is van compassie voor jezelf en anderen, heb ik zeker meer zin in mijn leven gekregen. De meditaties raken iedere keer weer een snaar en helpen mij te landen en mijn eigen compassie en liefde te laten stromen.  Katrina (uitgever)

Gemoedelijke en ongewongen sfeer met humor

De meditaties helpen me om te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken. Je creëert een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Ik heb leren aanvaarden hoe iets gaat. Alles wat bij me opkomt is goed, als er tijdens de meditatie gedachten opkomen, dan maak ik me daar niet meer druk om. De meditaties zijn zo diepgaand doordat je het lichtvoetig en met humor brengt. – Johan, beleidsmedewerker gemeente.

Diep rustmoment voor de rest van de week

Voor mij is het binnen komen in jouw ruimte of eigenlijk al het op weg naar de ‘les” het begin van een diep rustmoment. Dat vind ik heel fijn. Elke les ontstaat een element waar ik de rest van de week iets mee kan. Een wijsheid, een goede oefening, wat dan ook. Ik laat mensen nu aanzienlijk dichterbij komen. Dat is prettig, maar het geeft ook verlichting doordat ik meer durf te delen. Jouw werkwijze vind ik prettig. En dat kopje thee aan het begin van de meditatie is echt een must. – Anoniem

Loslaten om rust en ruimte te vinden

Tijdens een standaard training mindfulness heb ik ervaren dat mindfulness mij zeker wat te bieden heeft, maar dat alle verhalen van anderen voor mij zeer belastend zijn. 
Inmiddels mediteer ik al heel wat jaren bij Laura. Het helpt mij o.a. om alles wat nog niet klaar is los te laten en zo rust en ruimte in mezelf te vinden. Ruimte voor mezelf en anderen. -Erik-Jan, IT medewerker.

Waarom mediteren?

Rust en tevredenheid vinden; je zin leven.

Wil je niet meer geleefd worden door te veel denken en emoties? Zoek je verbinding met je eigen waarden en drijfveren? Verlang je meer te leven vanuit je eigen wijsheid en idealen?

Meditatie is als techniek al eeuwen een krachtig middel om dichtbij jezelf te komen en te blijven. Ik had vijftien jaar gemediteerd toen mijn innerlijke stem me onmiskenbaar aangaf dat het tijd was om zelf een meditatiegroep te starten. Mijn weg is om jou laten ervaren van de verlichting in je, de rust, de liefde, maar vooral de vervulling die ontstaat wanneer je meer gaat zijn vol zin.

Voel je welkom om een keer mee te doen met een proefles of proefmaand!

 

zelfzorg en zin-coaching laura jonker

Meditatie zweverig?

Mediteren om volop in het leven te staan én je steentje bij te dragen aan de wereld om je heen.

 

Bij de meditaties van ZIJN VOL ZIN gaat het niet om verlichting bereiken of een of ander “hoger” doel. We mediteren om juist met beide benen volop in het leven te staan, te genieten én je steentje bij te kunnen dragen aan de wereld om je heen. En ja, daar heb je rust, structuur, focus, compassie, aandacht en acceptatie voor nodig. Dat bieden onze meditaties.

En daar is niets zweverigs aan.

Live meditatie in Wageningen of online vanuit je huis

focus, vrede, balans en liefde

Tijdens een moment van meditatie maak je contact met een diepere laag in jezelf. Je verbindt je eerst met je lichaam. Via het lichaam ontvang je de signalen van je zintuigen. Ze vertellen je waar je je druk overmaakt, maar ook waar je naar verlangt. De stilte ondersteunt je om te luisteren. En ruimte te gaan voelen voor jezelf om vol zin te zijn.

Als je bij ons komt mediteren zul je merken dat meditatie iets heel natuurlijks heeft. Een van de oudste activiteiten van de mens is staren in een vuur en stil worden. Bij ons brandt ook altijd een kaarsje in het midden. We zitten in een cirkel. Zo kan iedereen de verbinding met het vuur, met elkaar en je eigen bron gelijkwaardig ervaren.

Meditatie is in deze tijd erg nodig, voor een actief gevoel van rust, innerlijke ruimte, maar ook voor je veilig voelen in jezelf en voor focus. Als je fysieke energie in harmonie is met de omgeving, dan is je geest in harmonie met je levenspad.

Meditatie is zeker in het begin niet meteen makkelijk. Vaak zitten we vol, van energie van anderen, verwachtingen, eisen of overtuigingen. Het doel van onze meditatie is om weer ruimte te creeëren voor je zin, voor compassie, je eigen stem en gevoel. We creeëren een wifi-vrije zone waar je even ongestoord kunt zijn en opladen.

Meditatie is je aandacht richten en compassie voeden in het moment, dat kan overal en altijd

ZINTRE heeft een fijne, rustige en open sfeer.

Hier is het fijn om tot rust te komen, live harp muziek doet de rest

Er is genoeg plek om elkaar de ruimte te geven en toch in verbinding te zijn

Wanneer het weer het toelaat mediteren we buiten

Mediteer je liever op je eentje en zoek je toch meer ZIN en verbinding in je leven?

Meditatie in Wageningen en online ZIN-sessies

Meditatie is het wonder van in liefdevolle aandacht zijn met wat is; jezelf, een ander en de toestand in de wereld. Niet altijd makkelijk, wel een verbindende ervaring.

Totdat we bereid zijn te luisteren, blijven we heen en weer bewegen tussen ja en nee, licht en donker, jezelf wel of toch niet willen zijn. Meditatie helpt je om te blijven waar je bent en de verbinding met jezelf aan te gaan.


Ja, ik wil wel een proefmaand proberen

Zinspiratie uit de stilte

undeniable presence

somebody has to take the first step
take the leap
dive into the unknown
lift up the veil
of what is unborn yet always present

it is not a question of dare, courage or faith
it is beyond human frailty
once connected to the heart essence of being
there is no stepping forward or backward
there is only this

undeniable presence 

looking into the mirrorlike surface
eyes reflecting the vastness of skylike mind
is it a question of choice?
or is it just this stream of endlessness
this forever soothing pace of neverending-ness

can I take the leap?
forget the holding onto borders, ridges, rules
forget the stories, the safety of staying-in
can I breath through this confinement?

I know I am limitless, spacious beyond imagination
nothing is needed to realize
 

this nothingness is there
breathe and it reveals itself

breathe
the reward is a firm expanding of self

a silent softness
a sweet knowing beyond knowledge

I took the leap

my heart bears the smile
my lips form the sweetness
my eyes reflect the ocean
this is who i am
undeniable presence
revealing itself in every breath

Laura Jonker

 

Silent Revolution

Wat als er een meditatie zou zijn die in stilte een positieve revolutie kan ontketenen? Wat als je jezelf en jouw levenskracht daarmee de kans geeft om daadkrachtig te zijn, vanuit je stoel en vanuit het ‘niets-doen’? Wat als je door te mediteren oprechte verandering...

Hoe vind ik meer rust en ruimte

Ervaar meer (innerlijke) ruimte   Wil jij ook meer innerlijke ruimte ervaren? Dit is allesbehalve wazig, vaag of zweverig. De uiterlijke ruimte wordt steeds drukker bevolkt, we leggen een groter beslag op de aarde. Als we onze aandacht naar binnen richten, kunnen...

Hoe je structuur en creatieve chaos bij elkaar brengt

Hoe je structuur en creatieve chaos bij elkaar brengt   Wat te doen als structuur niet je ding is. Je doet het liefst wat er in je opkomt, ziet overal mogelijkheden en stapt er gelijk op af, met weinig besef van de te nemen stappen en gevolgen. Anderen noemen je...

Hoe accepteer ik mezelf? Een simpele meditatie

Een meditatie oefening om verbinding te maken met jezelf. Laatst kwam er een mevrouw bij me voor een prive sessie meditatie. Ze is bijna 80, heeft vroeger gemediteerd maar krijgt de draad maar niet meer opgepakt sinds de dood van haar partner. En dus zocht ze hulp....

Durf te lummelen: de kracht van niets-doen

De mens is ook een dier, dus zou hij zich best wat meer als zodanig mogen gedragen. Bijvoorbeeld als het gaat om de balans tussen inspanning en ontspanning. In een brein waarvan de eigenaar niet druk met iets bezig is, maar kalmpjes naar een punt in de verte staart en...

Pijn acceptatie tijdens de ZIN challenge

Dag 9 is ronduit heerlijk. Bijzondere en onverwachte ontmoetingen liggen iedere dag in verschiet. Deze keer met twee dieren. Wat een goede keuze om 30 dagen in het bos te verblijven en te doen waar mijn ZIN me heenvoert. Boompje hier, stroompje daar. Even kijken naar...

Heeft niksen ZIN, dag 1 van de ZIN challenge

Kun je niksen zonder je schuldig te voelen? Dag 1 van m’n 30 dagen wandel- en meditatietocht draagt het thema vertragen. Ingezet door een vrouw die ik zie joggen door het bos. Terwijl ik alleen maar lang- en langzamer zou willen lopen om te kunnen vertragen. Na een...

Leef vol overgave, zonder alles te bevragen, zo krijgt burn-out geen kans.

Filosoof Welmoed Vlieger ( 42 ) kreeg vat op het leven dankzij oude denkers. Hun grootste les? Leef vol overgave, zonder alles te bevragen. Zo krijgt een burn-out geen kans. Artikel verschenen in de Volkskrant DOOR MARGREET VERMEULEN EN IANTHE SAHADAT FOTO SUZANNE DE...

Hoe een boek je diepgaand kan ZINspireren

Voordat ik zwanger was van mijn eerste zoon (bijna 15 jaar terug) lag ik eens een zondagmiddag uit te puffen in een warm dampend bad; zoals altijd hongerig naar kennis had ik een boek meegenomen, Shambhala, the sacred path of the Warrior, van Chogyam Trungpa. Op de...

Kan ik liefdevol zijn naar mezelf?

Waarom mediteren we? Om in contact te staan met onze oorspronkelijke liefde. De liefde die gewoon gul is, uitreikt naar een ander zonder iets terug te verwachten. Deze liefde stroomt omdat het leven nu eenmaal beweeglijk en veranderlijk is. Wij kunnen daar in meegaan....