meditatie en zin-sessies

Rust en tevredenheid vinden bij jezelf

in contact met je zin

ontstaat ruimte voor wat werkelijk belangrijk is

Tijdens een moment van meditatie maak je contact met een diepere laag in jezelf. Je verbindt je eerst met je lichaam. Via het lichaam ontvang je de signalen van je zintuigen. Ze vertellen je waar je je druk overmaakt, maar ook waar je naar verlangt. De stilte ondersteunt je om te luisteren. En ruimte te gaan voelen voor jezelf om vol zin te zijn.

Als je bij ons komt mediteren zul je merken dat meditatie iets heel natuurlijks heeft. Een van de oudste activiteiten van de mens is mediteren rondom een vuur. Bij ons brandt ook altijd een kaarsje in het midden. We zitten in een cirkel. Zo kan iedereen de verbinding met het vuur, met elkaar en je eigen bron gelijkwaardig ervaren.

Meditatie is in deze tijd erg nodig, voor een actief gevoel van rust, innerlijke ruimte, maar ook voor je veilig voelen in jezelf en voor focus. Als je fysieke energie in harmonie is met de omgeving, dan is je geest in harmonie met je levenspad.

Meditatie is zeker in het begin niet meteen makkelijk. Vaak zitten we vol, van energie van anderen, verwachtingen, eisen of overtuigingen. Het doel van onze meditatie is om weer ruimte te creeëren voor je zin, voor compassie, je eigen stem en gevoel. We creeëren een wifi-vrije zone waar je even ongestoord kunt zijn en opladen.

Tijdens de meditatie en ZIN-sessies

Beleef je een moment van rust, stilte en zelfbewustzijn op een natuurlijke wijze 

Compassie voor jezelf

Terug in je lijf

v

Persoonlijke inbreng

Focus en stilte

Rust en energie

Meer in balans

Ons aanbod

Meditatie en ZIN-sessies Live & Online

in Wageningen of live vanuit je huis meedoen

Wekelijkse meditatiegroep

Heb je behoefte aan een regelmatig moment van rust, verbinding met je lichaam en gevoel? En wil je dat niet alleen via een app doen, maar met levende mensen die net als jij vol zin willen zijn? Tijdens de wekelijkse meditaties kom je op een liefdevolle en natuurlijke manier bij jezelf. Je kunt live meedoen in ZINTRE of online aansluiten. Door de regelmaat krijg je volop kans om meer ZIN in je leven te ontwikkelen en compassie te hebben.

Probeer het uit in een proefsessie of een proefmaand. Daarna werken we met een abonnementsysteem. Maar je kunt ook altijd een strippenkaart aanschaffen. Wil je ook meer VOL ZIN ZIJN? Doe mee met een proefmaand!

2 x per week live meedoen

in ZINTRE of vanuit huis meedoen

Fijne groep met ruimte voor jouw inbreng

N

Bij abonnement gratis toegang tot opgenomen meditaties in ZINSTITUTE

Tijd en locatie

Maandag 20.30-21.30 te ZINTRE online via Zoom

Woensdag 19.00-20.00 te ZINTRE of online via Zoom

online op je eigen tijd

Cursus meer zin in je leven

Verlang je naar verbinding met jezelf en de bron waaruit jij energie kunt tappen? Wil je weer focus op wat er werkelijk toe doet voor jou? Heb je behoefte aan rust, uit je hoofd, dingen doen die zin hebben voor jou?

In deze online cursus begeleiden we je met behulp van begeleide meditaties en oefeningen om meer connectie te maken met de zin in je leven. We maken gebruik van de zeven stappen van zinleving om je stap voor stap weer in verbinding te brengen met je zin. 

Vooraf en halverwege hebben we een persoonlijk gesprek met je, om 

Meditatie is een middel om dichter bij je hartswensen te komen en we maken dat telkens heel praktisch toepasbaar.

Dankzij de heldere opbouw maak je werkelijk verschil, dat blijkt uit de reacties. Na de cursus kun je blijven mediteren via ons toegankelijke abonnement

7 lessen op je eigen tijd

vanuit je eigen huis

2 x persoonljik gesprek

6 maanden toegang tot ZINSTITUTE

Wil je niet meer geleefd worden door te veel denken en emoties?
Zoek je weer verbinding met je eigen waarden en drijfveren? 
Verlang je meer te leven vanuit je eigen wijsheid en idealen?

Meditatie is als techniek al eeuwen een krachtig middel om dichtbij jezelf te komen en te blijven. Toen ik na 15 jaar gemediteerd te hebben in een daad van wanhoop me afvroeg hoe ik verder moest op mijn pad, hoorde ik mijn innerlijke stem die helder verstaanbaar zei: “Ga voor een groep zitten”. Met andere woorden; trek de stoute schoenen aan en ga zelf een meditatiegroep starten. Dat heb ik gedaan en uit die beslissing is ZIJN VOL ZIN ontstaan. Dat is in een notendop wat meditatie voor je kan betekenen.

Contact maken met wat werkelijk past bij jou en de kracht, de rust en het vertrouwen vinden om het ook daadwerkelijk te gaan doen. 

 

Tijdens een standaard training mindfulness heb ik ervaren dat mindfulness mij zeker wat te bieden heeft, maar dat alle verhalen van anderen voor mij zeer belastend zijn. Enige tijd later lees ik een artikel over silent mindfulness, dat Laura schreef in de krant. Dat is wat ik zoek!
Inmiddels doe ik alweer enkele jaren silent mindfulness bij Laura. Het helpt mij o.a. om alles wat nog niet klaar is los te laten en zo rust en ruimte in mezelf te vinden. Ruimte voor mezelf en anderen.

Erik-Jan T.

IT medewerker

Meditatie: zweverig?

Hoe vaak ik dat al gehoord heb. “Als het maar niet zweverig is”. Ook nuchtere en down-to-earth mensen (waaronder ik mezelf ook schaar) hebben baat bij meditatie. Structuur, focus, compassie, aandacht en acceptatie zijn een paar woorden die horen bij meditatie.

En daar is niets zweverigs aan.

klik hier voor mijn werkwijzeOf klik op de pijltjes op de banner hieronder

Meditatie is je aandacht richten en compassie voeden in het moment, dat kan overal en altijd

ZINTRE heeft een fijne, rustige en open sfeer.

Hier is het fijn om tot rust te komen, live harp muziek doet de rest

Er is genoeg plek om elkaar de ruimte te geven en toch in verbinding te zijn

Wanneer het weer het toelaat mediteren we buiten

Mediteer je liever op je eentje en zoek je toch meer ZIN en verbinding in je leven?

Regelmaat is een medicijn voor onrust en instabiliteit

Natuurlijk heb ik er ook weleens moeite mee gehad, maar toen ik de smaak te pakken had, begreep ik hoe belangrijk regelmaat en ontspanning is voor je persoonlijke ontwikkeling. Alleen maar in actie komen als het even niet lekker gaat of pas wanneer je al in een burn-out terecht komt, dat werkt tijdelijk als een doekje voor het bloeden.

Een structuur vinden voor duurzame verandering; dát maakt het verschil.

Daarom dat ik vier keer per week een live meditatiemoment geef. Bovendien kun je via ZINSTITUTE inloggen op je eigen tijd.

klik hier voor de tijden en locatie
meditatie in wageningen

Meditatie is het wonder van in liefdevolle aandacht zijn met wat is; jezelf, een ander en de toestand in de wereld. Niet altijd makkelijk, wel een verbindende ervaring.


wil je iets meer weten van mijn achtergrond?

Tickets en producten

Totdat we bereid zijn te luisteren, blijven we heen en weer bewegen tussen ja en nee, licht en donker, jezelf wel of toch niet willen zijn. Meditatie helpt je om te blijven waar je bent en de verbinding met jezelf aan te gaan.


Ja, ik wil wel een proefmaand proberen

Zinspiratie uit de stilte

undeniable presence

somebody has to take the first step
take the leap
dive into the unknown
lift up the veil
of what is unborn yet always present

it is not a question of dare, courage or faith
it is beyond human frailty
once connected to the heart essence of being
there is no stepping forward or backward
there is only this

undeniable presence 

looking into the mirrorlike surface
eyes reflecting the vastness of skylike mind
is it a question of choice?
or is it just this stream of endlessness
this forever soothing pace of neverending-ness

can I take the leap?
forget the holding onto borders, ridges, rules
forget the stories, the safety of staying-in
can I breath through this confinement?

I know I am limitless, spacious beyond imagination
nothing is needed to realize
 

this nothingness is there
breathe and it reveals itself

breathe
the reward is a firm expanding of self

a silent softness
a sweet knowing beyond knowledge

I took the leap

my heart bears the smile
my lips form the sweetness
my eyes reflect the ocean
this is who i am
undeniable presence
revealing itself in every breath

Laura Jonker

 

Silent Revolution

Wat als er een meditatie zou zijn die in stilte een positieve revolutie kan ontketenen? Wat als je jezelf en jouw levenskracht daarmee de kans geeft om daadkrachtig te zijn, vanuit je stoel en vanuit het ‘niets-doen’? Wat als je door te mediteren oprechte verandering...

Hoe vind ik meer rust en ruimte

Ervaar meer (innerlijke) ruimte   Wil jij ook meer innerlijke ruimte ervaren? Dit is allesbehalve wazig, vaag of zweverig. De uiterlijke ruimte wordt steeds drukker bevolkt, we leggen een groter beslag op de aarde. Als we onze aandacht naar binnen richten, kunnen...

Hoe je structuur en creatieve chaos bij elkaar brengt

Hoe je structuur en creatieve chaos bij elkaar brengt   Wat te doen als structuur niet je ding is. Je doet het liefst wat er in je opkomt, ziet overal mogelijkheden en stapt er gelijk op af, met weinig besef van de te nemen stappen en gevolgen. Anderen noemen je...

Hoe accepteer ik mezelf? Een simpele meditatie

Een meditatie oefening om verbinding te maken met jezelf. Laatst kwam er een mevrouw bij me voor een prive sessie meditatie. Ze is bijna 80, heeft vroeger gemediteerd maar krijgt de draad maar niet meer opgepakt sinds de dood van haar partner. En dus zocht ze hulp....

Durf te lummelen: de kracht van niets-doen

De mens is ook een dier, dus zou hij zich best wat meer als zodanig mogen gedragen. Bijvoorbeeld als het gaat om de balans tussen inspanning en ontspanning. In een brein waarvan de eigenaar niet druk met iets bezig is, maar kalmpjes naar een punt in de verte staart en...

Pijn acceptatie tijdens de ZIN challenge

Dag 9 is ronduit heerlijk. Bijzondere en onverwachte ontmoetingen liggen iedere dag in verschiet. Deze keer met twee dieren. Wat een goede keuze om 30 dagen in het bos te verblijven en te doen waar mijn ZIN me heenvoert. Boompje hier, stroompje daar. Even kijken naar...

Heeft niksen ZIN, dag 1 van de ZIN challenge

Kun je niksen zonder je schuldig te voelen? Dag 1 van m’n 30 dagen wandel- en meditatietocht draagt het thema vertragen. Ingezet door een vrouw die ik zie joggen door het bos. Terwijl ik alleen maar lang- en langzamer zou willen lopen om te kunnen vertragen. Na een...

Leef vol overgave, zonder alles te bevragen, zo krijgt burn-out geen kans.

Filosoof Welmoed Vlieger ( 42 ) kreeg vat op het leven dankzij oude denkers. Hun grootste les? Leef vol overgave, zonder alles te bevragen. Zo krijgt een burn-out geen kans. Artikel verschenen in de Volkskrant DOOR MARGREET VERMEULEN EN IANTHE SAHADAT FOTO SUZANNE DE...

Hoe een boek je diepgaand kan ZINspireren

Voordat ik zwanger was van mijn eerste zoon (bijna 15 jaar terug) lag ik eens een zondagmiddag uit te puffen in een warm dampend bad; zoals altijd hongerig naar kennis had ik een boek meegenomen, Shambhala, the sacred path of the Warrior, van Chogyam Trungpa. Op de...

Kan ik liefdevol zijn naar mezelf?

Waarom mediteren we? Om in contact te staan met onze oorspronkelijke liefde. De liefde die gewoon gul is, uitreikt naar een ander zonder iets terug te verwachten. Deze liefde stroomt omdat het leven nu eenmaal beweeglijk en veranderlijk is. Wij kunnen daar in meegaan....