bosklooster

Thuiskomen bij je natuurlijke zelf

de vaste ingrediënten van het bosklooster

rust, natuur en verbinding

Bosklooster is buiten zijn én thuiskomen bij jezelf, bij je dromen, met je voeten op de grond. Wil je je meer éénvoelen met jezelf en de mensen om je heen? Verlang je naar “jezelf zijn” op een natuurlijke manier? Wij nemen je mee op (innerlijke) reis door jezelf én de natuur. 

Het bosklooster organiseert (sinds 2015) retraites, stiltedagen en kampvuuravonden (ook voor ouders met kinderen). Eigenlijk alles waar ons natuurlijke hart sneller van gaat kloppen. Waarom we dat een klooster noemen? Niet omdat we religieus zijn, of fan zijn van bepaalde leefregels. Wij houden van buiten zijn en toewijding aan een spiritueel leven dat aards en natuurlijk is.

Wij eren met het bosklooster de natuur in ons, zonder muren, puur en zonder te gaan zweven.  Je ervaart bij ons weer wat het is om menselijk te zijn!

in het bosklooster is er

liefdevol samen-zijn én ruimte voor je-zelf

Natuur verbinding

Yoga & Meditatie

Delen bij het vuur

Tijd voor jezelf

Gezonde voeding

Kinder activiteiten

Kom tot jezelf in het Bosklooster

Het Bosklooster is bewust zonder muren gebouwd. Deelnemers verblijven overdag in een grote ronde tent met houtkachel en slapen in hun eigen tent of in een kamer. De combinatie van de bijzondere programma’s met de locatie in het bos levert prachtige ervaringen op, die een leven lang meegaan.

Het Bosklooster biedt maandelijkse retraites, stiltedagen en andere activiteiten waarin je kunt resetten en thuis kunt komen bij je natuurlijke zelf. In onze donkere tent keer je terug tot een eenvoudig zijn met jezelf en de natuur. Het vuur verwarmt je lijf, maar ook je levensvonk en je zin in dit leven.

bosklooster stilte retraite in de natuur veluwe 3 daagse stilteretraite

Ons aanbod

Bosklooster retraites, stiltedagen, natuurbeleving

Nederland, Veluwe

Retraite ‘As it is in heaven’

In deze 4 daagse natuur retraite met yoga, meditatie en sjamanisme draait het om het krijgen van vertrouwen in jezelf, vertrouwen in de wereld en je gedragen te voelen in deze wereld. We creëren een open, totaal veilige sfeer waarin er een uitnodiging is om contact te maken met jezelf en jouw plek in deze wereld. En vandaaruit de ruimte voelt om uiting te geven aan jezelf.

 

In de retraite bieden we yoga, meditatie, wandelen, lichaamsgerichte expressie, contactoefeningen, stilte en tijd voor jezelf. Voor het contact maken met de natuur passen we technieken uit het sjamanisme toe. We laten ons leiden door de wijsheid van wat zich aandient.

  4 dagen, 3 nachten

  Privékamer, B&B of kamperen

  yoga, meditatie, sjamanisme

  maan03juni(juni 3)10:00donder06(juni 6)15:00natuur retraite met yoga, meditatie en sjamanismeAs it is in heaven

  maan07okt(okt 7)11:00donder10(okt 10)15:00natuur retraite met yoga, meditatie en sjamanismeAs it is in heaven

  Nederland, Veluwe

  Stiltedag in de natuur

  Tijdens deze stiltedag in de natuur mag het uiteraard stil worden in je. Op een prachtige locatie in het bos en met behulp van verschillende aandachts oefeningen krijg je de gelegenheid om kennis te maken met hoe het is om een dag voor het grootste gedeelte in stilte door te brengen of om je eigen beoefening te verdiepen. Met een fijn programma kom je tot rust en weer terug bij het vertrouwen dat je goed bent zoals je bent.

  1 dag

  incl drinken en wat lekkers, lunch zelf meenemen

  Max. 9 personen

  zon07apr10:00zon16:00Stiltedag 7 april 2024Thuiskomen bij je natuurlijke zelf

  zon02juni10:00zon16:00Stiltedag 2 juniThuiskomen bij je natuurlijke zelf

  zon08sep10:00zon16:00Stiltedag 8 september 2024Thuiskomen bij je natuurlijke zelf

  Nederland, Veluwe

  Stilte retraite ‘Thuiskomen bij jezelf’

  Een stilte retraite op een schitterende plek in het bos op de Veluwe aan het Renkums beekdal. Met yoga, meditatie en wandelingen in de natuur en in onze houtgestookte, zwarte yurt. De stilte helpt om je aandacht naar binnen te richten, om te voelen wat er is en wat je nodig hebt. Halverwege de retraite kun je bij het kampvuur je hart luchten, opdat je nog dichter bij je ZIN komt. 

  3 dagen, 2 nachten

  Kamers of kamperen

  Max. 12 personen

  vrij23feb(feb 23)15:30zon25(feb 25)15:30Stilte retraite in de natuur 23-25 februari 2024 VOLZet positieve stappen en kom thuis bij je natuurlijke zelf


  vrij12juli(juli 12)15:30zon14(juli 14)15:30Stilte retraite in de natuur op de Veluwe 12-14 juli 2024Zet positieve stappen en kom thuis bij jezelf

  maan15juli(juli 15)15:30woens17(juli 17)15:30Stilte retraite in de natuur op de Veluwe 15-17 juli 2024zinleving: positieve stappen zetten èn thuiskomen bij jezelf

  maan16dec(dec 16)15:30woens18(dec 18)15:303 daagse stilte retraite midwinter in de natuur 16-18 december 2024Het donker toelaten en thuiskomen bij je natuurlijke zelf


  vrij13dec(dec 13)15:30zon15(dec 15)15:303 daagse stilte retraite midwinter in de natuur 13-15 december 2024Het donker toelaten en thuiskomen bij je natuurlijke zelf

  Nederland, Veluwe

  Zomerretraite 19-23 juli per dag inschrijven mogelijk

  Laat je raken en bloeien tijdens de Bosklooster Zomerretraite
  Samen-zijn in het bos op de Veluwe, brengt je terug waar je hoort, in je hart, in je lichaam, met beide voeten op de grond. Je doet waar je zin in hebt, wandelen, nietsen, lezen, schrijven, koken of iets totaal anders. Zeker voor wie toe is aan even helemaal terug bij zichzelf en wat er werkelijk toedoet, is deze zomerretraite met vast ritme in meditatie en yoga een geschenk om nooit te vergeten.
  Bijdrage per dag 99 euro of 395 voor alle dagen, incl overnachting, eten en alle sessies

  5 dagen, 4 nachten

  Slapen onder de blote hemel of (je eigen) tent

  Max. 12 personen

  vrij19juli(juli 19)10:00dins23(juli 23)16:00Zomerretraite 19-23 juli 2024bijtanken en doen waar je zin in hebt

  Nederland, Veluwe

  Privé retraite ‘Thuiskomen bij jezelf’

  Een retraite toegespitst op jouw vraag en situatie. Je verblijft op een schitterende plek in het bos op de Veluwe aan het Renkums beekdal in een eenvoudige kamer of in een fijn boshuisje. Je wordt begeleid met een helder programma. Het avondeten wordt bereid, lunch en ontbijt regel je zelf. Met gesprekken, energetische massage, yoga, meditatie, loslaatritueel en wandeling langs de beek.

  Vanaf 2 dagen, op afspraak

  Kamers of kamperen

  1-3 personen

  MISSIE VAN HET BOSKLOOSTER

  Jouw plek op aarde vinden

  ervaar liefde voor je leven

  volgens een natuurlijk principe, zonder muren en religie

  Het bosklooster heeft als doel een plek te bieden waar jij de natuurlijke liefde voor je leven ervaart. Daarmee doe je jezelf en de aarde een groot kado. Onze missie is om retraites in de natuur zo normaal en toegankelijk mogelijk te maken.

  We kennen de kracht van samen-zijn in het bos. We kennen de heilzame effecten van het je even terugtrekken uit het dagelijkse/wereldse leven. Wij zetten ons dan ook volop in om het mogelijk te maken dat iedere inwoner van Nederland en België zich eenmaal per jaar een weekend lang kan terugtrekken in de natuur, om te her-ijken en de balans op te maken.

  Hoe mooi zou het bijvoorbeeld zijn als hiervoor een vergoeding uit de basisverzekering komt. Het zal onze maatschappij een hoop ellende en kosten besparen wanneer mensen eens wat regelmatiger zich terugtrekken om de balans op te maken. Voelen wat je nodig hebt, is in het Bosklooster makkelijk.  Je komt tot rust, voelt in je lijf wat werkelijk zinvol is in je leven. Door buiten te zijn en te bewegen, zie je de stappen voor je die nodig zijn om goed voor jezelf te zorgen. De groep biedt je hierin liefdevolle ruggesteun.

  Bosklooster is vol zin samen zijn

  Het Bosklooster is het kado van ons samenzijn, van Laura (ZIJN VOL ZIN) en Stéphane (Aanklooifabriek). Na lang zoeken hebben wij elkaar èn onze plek gevonden. Om ons samengestelde gezin met zes jongens een kans op hechting te geven, namen we ze regelmatig mee naar onze tent in het bos.  We nodigden steeds vaker andere mensen uit, Laura begon er haar retraites te geven, Stéphane bracht zijn natuurkennis over. Zo ontstond geheel organisch het Bosklooster. Inmiddels zijn we met een groep mensen, allemaal even gepassioneerd en kundig om jou een gevoel van thuiskomen bij jezelf te geven. Voel je welkom in ons bosklooster!
  Laura, Stéphane, Brenda, Martijn, Elly, Nika, Ellen, Bart.

  bosklooster kampvuuravond retraite in de natuur meditatie buitenslapen wild kamperen

  BOSKLOOSTER PROGRAMMA

  Een rustig feestje voor je zintuigen

  Lieve woorden

  Wat anderen zeggen over ons aanbod

  Onbeschrijflijk mooie ervaring!

  De natuur was magisch, en de meditaties en yoga geleid door Laura hebben me echt geholpen verschillende blokkades op te heffen. Ik ga dit nooit vergeten. Het eten van Stéphane was super lekker en gezond. Wauh, bedankt Laura en Stéphane! – Janan Daniels, Woordkunstenaar en schrijver

   

  Even helemaal niks hoeven

  Een langere periode van stilte kan leiden tot meer ‘inzicht’ of een soort doorbraak. Retraite is zo’n fijne periode van rust, even écht bijkomen en dingen overdenken. Even helemaal niks te hoeven dan bij jezelf zijn in lichaam en ziel. Het geeft me ruimte om positieve gebeurtenissen van de afgelopen tijd de revue te laten passeren en daar bewust dankbaar voor te zijn. – Renske Terhurne, medewerker Gelders Landschap

   

  OM STIL VAN TE WORDEN

  Een stilte retraite weekend op een spirituele locatie in één van de mooiste wandelomgevingen in de Ardennen. Tijd voor jezelf te herbronnen, te be”zinnen” en even tot rust te komen prima begeleid en omkaderd door Laura die met veel respect, integriteit en mededogen het pad voor me heeft geëffend om me terug in balans met mezelf te brengen. Om niet te spreken van Laura’s bespelen van de harp dat me recht in mijn hart raakte. Stéphane zorgde voor de lekkere vegetarische maaltijden en verwarmde ons hart met zijn kunst van het kampvuur maken. – Patrick V, vader van 4 kinderen en zelfstandig ondernemer

   

  Precies wat ik nodig had

  Veel naar buiten, schitterende omgeving en zeer goede begeleiding met persoonlijke aanpak. Laura draait geen standaard programma maar weet steeds heel goed de aansluiting te maken op wat er nodig is. Veel variatie: yoga, meditatie, oefeningen, wandelcoaching. – Saskia B: organisatiecoach en interimmanager

  Jij kunt dat ook ervaren