Retraite in de natuur

Opladen en thuiskomen bij jezelf

rust in jezelf tijdens een retraite in de natuur

kom thuis bij je natuurlijke zelf

In de stille niet-oordelende natuur opent je innerlijke wereld zich, ervaar je jezelf zoals je werkelijk bent. Je komt losser van gedachten over jezelf of een ander. Wandelend langs het water, door het bos, in de wildernis van je hart, zet je stappen in je stroom. Je wordt als vanzelf weer rustig in jezelf. Dit is de kern van onze retraite in de natuur.

Voelen wat je nodig hebt, is hier makkelijk.  Je ziet de stappen, die je gaat zetten om goed voor jezelf te zorgen, helderder voor je. De groep biedt je hierin liefdevolle ruggesteun.

Tijdens onze retraites ontmoet je een doorleefde spiritualiteit waar je hart blij van wordt! Wat wij je bieden is een samen-zijn volgens een natuurlijk ritme, zoals in een klooster, maar dan zonder muren en religie. De prachtige eenvoud van de natuur ervaren. Een oervertrouwen hervinden, back-to-basic-ZIJN.

Tijdens de retraite in de natuur

Liefdevol samen-zijn en je zin leven, ontspannen en weer opladen

Wandelen door het bos

Yoga & Meditatie

Tijd voor jezelf

Rustige live muziek

Gezonde voeding

Delen bij het vuur

Ons aanbod

Stilte-retraites in Nederland
Natuur-retraites in Nederland

Wandelretraites in Luxemburg

Nederland, Veluwe

Zomerse 2 daagse stilte retraite

Er even helemaal tussen uit om te verstillen en energie op te doen? Houd je van buiten-zijn en zelfs van een nachtje in de frisse buitenlucht slapen? Wij geven bijzondere stilte-retraites sinds 2015. Wil je thuiskomen bij je natuurlijke zelf? Dan is dit weekend wat voor jou!

Kamers of kamperen

2 dagen, 1 nacht

Max. 10-11 personen

zat13juli(juli 13)10:00zon14(juli 14)16:30zomerse 2 daagse stilte retraite in de natuur 13-14 juli 2024kom thuis bij jezelf


maan15juli(juli 15)10:00dins16(juli 16)16:30zomerse 2 daagse stilte retraite in de natuur 15-16 juli 2024kom thuis bij jezelf


Nederland, Veluwe

Stilte retraite ‘Thuiskomen bij jezelf’

Een stilte retraite op een schitterende plek in het bos op de Veluwe aan het Renkums beekdal. Met yoga, meditatie en wandelingen in de natuur en in onze houtgestookte, zwarte yurt. De stilte helpt om je aandacht naar binnen te richten, om te voelen wat er is en wat je nodig hebt. Halverwege de retraite kun je bij het kampvuur je hart luchten, opdat je nog dichter bij je ZIN komt. 

3 dagen, 2 nachten

Kamers of kamperen

Max. 10-11 personen

vrij15nov(nov 15)15:30zon17(nov 17)15:303 daagse stilte retraite in de natuur 15-17 november 2024Thuiskomen bij je natuurlijke zelf


vrij13dec(dec 13)15:30zon15(dec 15)15:303 daagse stilte retraite midwinter in de natuur 13-15 december 2024Het donker toelaten en thuiskomen bij je natuurlijke zelf

Nederland, Veluwe

Zomerretraite 19-23 juli per dag inschrijven mogelijk

Laat je raken en bloeien tijdens de Bosklooster Zomerretraite
Samen-zijn in het bos op de Veluwe, brengt je terug waar je hoort, in je hart, in je lichaam, met beide voeten op de grond. Je doet waar je zin in hebt, wandelen, nietsen, lezen, schrijven, koken of iets totaal anders. Zeker voor wie toe is aan even helemaal terug bij zichzelf en wat er werkelijk toedoet, is deze zomerretraite met vast ritme in meditatie en yoga een geschenk om nooit te vergeten.
Bijdrage per dag 99 euro of 395 voor alle dagen, incl overnachting, eten en alle sessies

5 dagen, 4 nachten

Slapen onder de blote hemel of (je eigen) tent

Max. 12 personen

vrij19juli(juli 19)10:00dins23(juli 23)16:00Zomerretraite 19-23 juli 2024bijtanken en doen waar je zin in hebt

Nederland, Veluwe

Retraite ‘As it is in heaven’

In deze 4 daagse natuur retraite met yoga, meditatie en sjamanisme draait het om het krijgen van vertrouwen in jezelf, vertrouwen in de wereld en je gedragen te voelen in deze wereld. We creëren een open, totaal veilige sfeer waarin er een uitnodiging is om contact te maken met jezelf en jouw plek in deze wereld. En vandaaruit de ruimte voelt om uiting te geven aan jezelf.

In de retraite bieden we yoga, meditatie, wandelen, lichaamsgerichte expressie, contactoefeningen, stilte en tijd voor jezelf. Voor het contact maken met de natuur passen we technieken uit het sjamanisme toe. We laten ons leiden door de wijsheid van wat zich aandient.

4 dagen, 3 nachten

Kamers, B&B of kamperen

Yoga, meditatie en sjamanisme

maan07okt(okt 7)11:00donder10(okt 10)15:00natuur retraite met yoga, meditatie en sjamanismeAs it is in heaven

Nederland, Veluwe

1-daagse stiltedag

Tijdens de stiltedag verblijf in onze tent onder de bomen, of als het warm genoeg is, lekker buiten. Je hoort er vogels, de wind, het knapperen van het vuur, wellicht ook nog je eigen gedachten. Tijdens de stiltedag laat je je smartphone, prikkels en drukte van het dagelijks leven voor wat het is. Je komt losser van gedachten over jezelf of een ander. Wandelend langs het water van de Renkumse Beek (dit beekdal is zó mooi), zittend met je rug tegen een boom, kom je weer terug in je lijf, in de ruimte van je hart en uit je hoofd. Met een fijn programma kom je tot rust en weer terug bij het vertrouwen dat je goed bent zoals je bent.

van 10:00-16:00

op de prachtige locatie van het bosklooster

Stilte uit meditatie en de natuur

woens17juli(juli 17)10:00zon07apr(apr 7)16:00Stiltedag 17 juli 2024Thuiskomen bij je natuurlijke zelf


zon08sep10:00zon16:00Stiltedag 8 september 2024Thuiskomen bij je natuurlijke zelf

Nederland, Veluwe

Privé retraite ‘Thuiskomen bij jezelf’

Een retraite toegespitst op jouw vraag en situatie. Je verblijft op een schitterende plek in het bos op de Veluwe aan het Renkums beekdal in een eenvoudige kamer of in een fijn boshuisje. Je wordt begeleid met een helder programma. Het avondeten wordt bereid, lunch en ontbijt regel je zelf. Met gesprekken, energetische massage, yoga, meditatie, loslaatritueel en wandeling langs de beek.

Vanaf 2 dagen, op afspraak

Kamers of kamperen

1-3 personen

Malertal, Luxemburg

Wandelretraite het Pad van Zinleving

IN DE MAAK: planning 30 mei-2 juni en eind aug 2024.
Drie dagen wandelen, door de prachtige rotsen en beboste heuvels van Luxemburg. We wandelen volgens de zeven stappen van het pad van zinleving. Je doet bijzondere ervaringen op, langs de weg, met elkaar. De wandelingen zijn voornamelijk in stilte. Aangekomen bij het hotel of de slaapplek, is er ruitem om met elkaar te delen.

6 dagen, 5 nachten

Kamers of kamperen

Max. 10 personen

Missing Event Data

 

fotoboek impressie

ZIJN VOL ZIN retraites fotoboek impressie

Waarom een retraite in de natuur?

Terugtrekken om weer verbinding te maken

Retraite is een periode waarin je je terugtrekt om weer verbinding te maken. De een komt voor stilte en rust, de ander om een lastige periode af te sluiten. Weer iemand anders gaat op retraite omdat ze dieper contact willen maken met wie ze diep van binnen zijn, bijv liefdevol, aardig, blijmoedig of gelijkmoedig. Onze retraites staan bekend om hun natuurlijke karakter, we zijn zoveel mogelijk buiten, we eren de elementen, en laten de stilte en de natuur harmonieus in ons doorwerken.

Thuiskomen bij jezelf

Dat is wat onze retraites je bieden

Altijd in de natuur en tussen de bomen

Hier kun je je eigen stem weer horen

De natuur spiegelt zonder oordeel

En voed je met compassie

Beweging en yoga maken je lijf en geest soepel

Je komt diepgaand tot rust

Om vanuit ontspanning te verbinden met je ZIN

Meditatie en stilte helpen je daarbij

Transformatie komt heel natuurlijk, met je voeten stevig op de grond

We geven groepsretraites en retraites persoonlijk op jou afgestemd

Een ervaring die je leven lang meegaat!

Lieve woorden

Wat anderen zeggen over onze retraites

Onbeschrijflijk mooie ervaring!

De natuur was magisch, en de meditaties en yoga geleid door Laura hebben me echt geholpen verschillende blokkades op te heffen. Ik ga dit nooit vergeten. Het eten van Stephane was super lekker en gezond. We sliepen allemaal apart of meer dan 1,5 meter van elkaar dus ik kan zeggen dat er rekening werd gehouden met de corona maatregelingen. Bedankt Laura en Stephan! – Janan Daniels, Woordkunstenaar en schrijver

 

Even helemaal niks hoeven

Een langere periode van stilte kan leiden tot meer ‘inzicht’ of een soort doorbraak. Retraite is zo’n fijne periode van rust, even écht bijkomen en dingen overdenken. Even helemaal niks te hoeven dan bij jezelf zijn in lichaam en ziel. Het geeft me ruimte om positieve gebeurtenissen van de afgelopen tijd de revue te laten passeren en daar bewust dankbaar voor te zijn. – Renske Terhurne, medewerker Gelders Landschap

 

OM STIL VAN TE WORDEN

Een stilte retraite weekend op een spirituele locatie in één van de mooiste wandelomgevingen in de Ardennen. Tijd voor jezelf te herbronnen, te be”zinnen” en even tot rust te komen prima begeleid en omkaderd door Laura die met veel respect, integriteit en mededogen het pad voor me heeft geëffend om me terug in balans met mezelf te brengen. Om niet te spreken van Laura’s bespelen van de harp dat me recht in mijn hart raakte. Stéphane zorgde voor de lekkere vegetarische maaltijden en verwarmde ons hart met zijn kunst van het kampvuur maken. – Patrick V, vader van 4 kinderen en zelfstandig ondernemer

Jij kunt dat ook ervaren