Retraite in de natuur

Opladen en thuiskomen bij jezelf

rust in jezelf

volgens een natuurlijk principe, zonder muren en religie

In de stille niet-oordelende natuur opent je innerlijke wereld zich, ervaar je jezelf zoals je werkelijk bent. Je komt losser van gedachten over jezelf of een ander. Wandelend langs het water, door het bos, in de wildernis van je hart, zet je stappen in je stroom. Je wordt als vanzelf weer rustig in jezelf.

Voelen wat je nodig hebt is hier makkelijk. Je ziet de stappen, die je gaat zetten om goed voor jezelf te zorgen, helderder voor je. De groep biedt je hierin liefdevolle ruggesteun.

In ons bosklooster ontmoet je een doorleefde spiritualiteit waar je hart blij van wordt! Bosklooster is samen-zijn volgens een natuurlijk ritme, zoals in een klooster, maar dan zonder muren en religie. De prachtige eenvoud van de natuur ervaren. Een oervertrouwen hervinden, back-to-basic-ZIJN.

Tijdens de retraite

Liefdevol leven in de natuur

x

Stilte

Rituelen

Gezonde voeding

Rustige live muziek

Yoga

Eenvoud

Ons aanbod

Stilte-retraites in Nederland en België

Nederland, Veluwe

Stilte-retraite ‘Thuiskomen bij jezelf’

Een stilte retraite op een schitterende plek in het bos op de Veluwe aan het Renkums beekdal. Tijdens de retraite wordt er niet gesproken. Dit om te voorkomen dat je te veel in je hoofd blijft zitten, terwijl je juist nu je aandacht naar binnen wilt richten, om te voelen wat er is en wat je nodig hebt. Rond het vuur maken we wel ruimte om te delen, alleen als je dat wilt.

3 dagen, 2 nachten

Eigen kamer of eigen tent

8 personen

Geen activiteiten

België, Ardennen, Hodister

Stilte-retraite ‘Adem de Wildernis’

Een stilte retraite in de Ardennen vol meditatie, yoga en mooie wandelingen met solo-tijd in de wilde natuur. Deze retraite biedt een prachtige plek om tot rust te komen, te verstillen en jezelf terug te vinden.

 Als je wilt, kun je een nacht in het bos overnachten in een hangmat.

3 dagen, 2 nachten

Eigen kamer, gedeelde slaapkamer/zolder of in eigen tent

8 personen

Nederland, Drenthe

Stilte-retraite ‘Mijn natuurlijke zelf’

Een stilte retraite naast een uitgestrekt stiltegebied. Tijdens de retraite wordt er niet gesproken. Dit om te voorkomen dat je te veel in je hoofd blijft zitten, terwijl je juist nu je aandacht naar binnen wilt richten, om te voelen wat er is en wat je nodig hebt. Rond het vuur maken we wel ruimte om te delen, alleen als je dat wilt. Je kunt ruim tijd vinden om zelf op pad het bos in of zwemmen in de prachtige veenmeren.

3 dagen, 2 nachten

Eigen tent of in de groepstent

10-12 personen

België, Ardennen, Hodister

Sjamanistische retraite ‘Wild & Sacred’

Een sjamanistische retraite vol meditaite, yoga en ceremonies voor de vier elementen. Ga mee op prachtige excursies waarin je echt tot rust komt en een nacht wild kamperen in de stille natuur. Een retraite die z’n gelijk niet kent, waar je weer in verbinding komt je eigen ‘heilige ruimte’ en respect ervaart voor jezelf en het leven op aarde.

4 dagen, 3 nachten

Gedeelde slaapkamer / slaapzolder of in je eigen tent

7 personen

Nederland, Veluwe

Natuur-retraite ‘Zijn Vol Zin’

Tijdens de natuur retraite ZIJN VOL ZIN doorloop je met jezelf en de groep de zeven stappen van ZINLEVING. De natuur wordt ervaren als bron van wijsheid, inspiratie en motivatie voor het welzijn van mens, aarde en alle levende wezens. Vanuit de 19e eeuwse villa op Landgoed Welna maak je een reis vol zin die je niet snel vergeet!  Tijdens deze retraite kan er wel gesproken worden, waardoor er een liefdevolle verbinding ontstaat met je eigen proces. 

4 dagen, 3 nachten

Privékamer, tweepersoonskamer of zeer ruime gedeelde slaapzolder

8 personen

Nederland, Veluwe

Persoonlijke retraite in de natuur

Wil jij meer in verbinding komen met je veerkrachtige en zachte kracht? Zoek je bevrijding van allerlei zaken die je dwarszitten? Kom tot rust, ontdek de prachtige natuur en word wakker met je stralende zelf tijdens meditatie en yoga in de buitenlucht.

Vanuit een natuurlijke en rustgevende accommodatie in het bos ervaar jezelf op een pure en liefdevolle manier. Je krijgt zeker 4 – 8 uur persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw situatie. Je kunt kiezen voor live begeleiding van Laura Jonker of online begeleiding via Laura Jonker en Zinstitute.

2 of 3 dagen, naar wens

Eenvoudig ingerichte privékamer of in je eigen tent

Alleen jij en Laura

Waarom een retraite?

Terugtrekken om weer verbinding te maken

Retraite is een periode waarin je je terugtrekt om weer verbinding te maken. De een komt voor stilte en rust, de ander om een lastige periode af te sluiten. Weer iemand anders gaat op retraite omdat ze dieper contact willen maken met wie ze diep van binnen zijn, bijv liefdevol, aardig, blijmoedig of gelijkmoedig. Onze retraites staan bekend om hun natuurlijke karakter, we zijn zoveel mogelijk buiten, we eren de elementen, en laten de stilte en de natuur harmonieus in ons doorwerken.

X
X