Wil je lief zijn voor je hart? Dan kun je deze meditatie doen door jezelf te laten zitten op een plek die prettig voor je voelt. Omring jezelf met een sfeer van fijnheid, openheid, ongedwongenheid en vriendelijkheid. Moet je deze meditatie doen omdat je anders niet goed genoeg bent? Nee hoor! Zie het als versterking van je innerlijke wortels, als ondersteuning bij het verankeren van je zelf en verbinding leggen met je omgeving.

Je stelt je voor dat jij voor je zit. Maak het zo echt mogelijk, kijk naar jezelf alsof in de spiegel kijkt. Als het je helpt zet je een stoel tegenover je, waar je jezelf op projecteert. Hoe zie je eruit, je haar, je kleren, je uitdrukking, je gemoedstoestand. Vraag dan aan jezelf of je iets nodig hebt. Luister. Met aandacht en liefde, wie anders dan jij kan jezelf zo goed verstaan? Open dan je hart en reik uit. Stel je voor dat je hart vol zit met dat wat jij nodig hebt. Eindeloos vol! Wees niet bang dat je niet genoeg hebt, maar geef, geef, geef uit je hart aan die prachtige persoon tegenover je. En doe dat net zolang je voelt dat er genoeg gegeven is. Dan laat je het beeld van jezelf vervagen. Roep dan dankbaarheid op, omdat je voor jezelf de mogelijkheid hebt gecreëerd om je hart te laten groeien.

Wil je een stapje verder? Zet dan een geliefde, broer of zus, kind, buur of leerkracht, winkelmedewerker tegenover je. De kracht van deze oefening ligt in het feit dat je altijd iets kunt geven en dat geven je sterker maakt. In plaats van armer voel je je rijker na deze verbindende meditatie.

Meer weten of het een keer met me willen oefenen? Maak gerust een afspraak voor een proefsessie.