Stilte retraite op de Veluwe 20-22 oktober 2023 VOL

vrij20okt(okt 20)15:30zon22(okt 22)15:30Stilte retraite op de Veluwe 20-22 oktober 2023 VOLpositieve stappen zetten en thuiskomen bij jezelf

Activiteit details

Heb je behoefte aan rust, ontzorgen, weer opladen en weten wat je volgende stappen zijn?  Wij geven deze stilte retraite in de natuur sinds 2015. Wil je thuiskomen bij je natuurlijke zelf? Dan is dit weekend wat voor jou!

Stilte retraite

In de wondere wereld van de stille, niet-oordelende natuur opent je innerlijke wereld zich, je kunt jezelf ervaren zoals je werkelijk bent, één met een ervaring van simpelweg ZIJN. Wil je weer bij je gevoel komen en liefdevol zijn voor jezelf? Is het tijd om een diepgaand positieve stap te zetten in jouw ontwikkeling? Dit 3-daagse stilteweekend in de natuur zal je zeker helpen om in jouw stroom te komen en je ZIN te vinden. 

Stilte retraite highlights

Tijdens deze retraite bieden wij je

 • Meditaties die je raken
 • Yoga (afhankelijk van het weer buiten onder de bomen, of binnen in de tent)
 • Prachtige stiltewandelingen voor je zintuigen langs de beek en door het bos
 • Compassie voor je eigen levensverhaal, mogelijkheid om iets daarover te delen bij het kampvuur
 • Manifestatie van je zin in het leven mbv het pad van zinleving
 • Live muziek van de harp (en soms hang).
 • Onvergetelijke ervaringen in de natuur en met elkaar
 • Eenvoudige accommodatie in het bos, prachtige natuur
 • Vegetarisch / veganistisch avondeten, lunch en ontbijt verzorgd
 • 2 overnachtingen


Deze stilte retraite in de natuur zal je dan ook helpen om te bouwen aan het vertrouwen dat je hoe dan ook je eigen weg bewandelt en thuis kunt zijn bij jezelf. 

stilte retraite in de natuur zijn vol zin stilteweekend bosklooster

Programma

(aanpasbaar aan weersomstandigheden)
VRIJDAG
15.30 aankomst parkeerplaats Nivonhuis, Bosbeekseweg 19-21 Bennekom.
15:45 ontvangst, uitleg, vragen, tent opzetten of je kamer inrichten, spullen klaarleggen, rustig naar het bosklooster lopen
16.30 Pad van zinleving: liefde, lichaam en de stilte uitnodigen
18.00 avondeten en afwas
19.30 Gronden: vertragen, verstillen en zintuigen, korte stille wandeling

ZATERDAG
8.00 Zuiveren: kunnen loskomen van emoties mbv yoga, adem en meditatie
9.15 ontbijt
10.30 Ontspannen: stille wandeling met meditatie /yoga onderweg
13.00 lunch en afwas, vrije tijd
15.30 Ruimte innemen: yoga-meditatiesessie buiten of in de tent
18.00 avondeten en afwas
19.30 Bevrijden: meditatief samen-zijn, muziek, deel cirkel

ZONDAG
8.00 Verbinden: je zin gaan leven mbv yoga, adem en meditatie
9.15 ontbijt, (brood smeren voor de lunch), kamers opruimen en schoon achterlaten.
11:15 Vol zin samen-zijn: wandeling en solo tijd met meditatie, lunch onderweg
14.30 thee, taart, uitwisseling
15.30 Tot ziens knuffel 🙂

stilte retraite in de natuur zijn vol zin

Accommodatie tijdens stilteweekend

Het programma vindt plaats in onze fijne groepstent naast het bos. We stoken de tent warm met een houtkachel, wanneer het koud is. Je zult dus lekker veel buiten zijn. De tent is verder voorzien van dekens, wollen matjes en kussens. We vragen je je eigen yogamatje mee te nemen.

Je slaapt in het Nivon Natuurvriendenhuis De Bosbeek. Dit is een accommodatie waar meerdere gasten verblijven en het ligt middenin het bos. Een prachtige en eenvoudige locatie (waardig aan een bosklooster :-)) om te verblijven tijdens deze stilteretraite

 • Je verblijft in een kamer met warm / koud water wastafel. De douches en de toiletten worden gedeeld.
 • Je kunt ook kiezen om te overnachten in je eigen tent op het kampeerveld.
 • De kamers zijn eenvoudig ingericht en hebben een prachtig uitzicht op het omringende bos.
 • Er zijn algemene ontspan- en leesruimtes die je deelt met andere gasten.
 • In de grote keuken kun je terecht om thee of koffie te zetten. De organisatie levert een kistje met basis benodigdheden (koffie/thee).

halfjaartraining mijn volgende stap transformatie massage

Extra’s tijdens stilteweekend

 • Naast het Bosklooster bevindt zich een hottub / sauna (4 pers). Voor 12,50 euro kun je daarvan zaterdagmiddag gebruik maken
 • Laura geeft ook energetische sessies, waardoor de stilte-ervaring nog beter landt in je lijf, hoofd en hart. Voor 45 euro kun je daarvan zaterdagmiddag gebruik maken, duur 45 min.

Groepsgrootte en begeleiding

De groep is max. 10-11 deelnemers. We ontvangen zowel mensen die nog nooit op retraite zijn geweest als mensen die wel al meer ervaring hebben.

Begeleiding: Laura Jonker is de grondlegster van het Bosklooster en ZIJN VOL ZIN. Zij heeft sinds 2014 ervaring met retraite geven en het begeleiden van mensen met zinlevingsvragen. Laura bewandelt het pad van zinleving, waarin zeven thema’s je begeleiden in het ervaren van meer zin in je leven. Stéphane Morin (heeft een eigen houtatelier en is kapper) ondersteunt met koken. Laura en Stéphane zijn getrouwd en genieten van hun samengestelde gezin met zes kinderen . Met het bosklooster laten zij hun gezamenlijke liefde voor het bos, de liefdevolle aard van de mens en elkaar tot leven komen. En dat werkt aanstekelijk. Als Stéphane niet kan, werkt Laura met haar vaste partners in het Bosklooster: Bart Versteegh, Ellen Lodder of Elly Krijger.


Pad van zinleving

Door het volgen van de zeven thema’s van zinleving ontstaat een logische cyclus die je dichterbij je zelf en je hartklop brengt. We bieden je tijdens de retraite een heldere opbouw van gronden in je eigen verlangen, zuiveren van beknellende emoties, ontspannen van je lijf, ruimte innemen voor zin in je leven, bevrijden van beperkende overtuigingen, verbinden met wat er werkelijk toe doet en genieten in het samenzijn met anderen.

stiltedag veluwe mindful yoga stilteretraite 3daagse retraite in de natuur bosklooster retraite levenslust en rouw

Waarom een stilteweekend?

Een weekend stil-zijn. Als je de roep voelt, doe het!! De stilte helpt om je aandacht naar binnen te richten, om te voelen wat er gaande is in je en wat je nodig hebt. Je kunt weer in contact komen met een dieper deel van je bewust-zijn (het dagelijkse ‘doe dit en doe dat’ bewustzijn zakt naar de achtergrond). Dat deel kan je vertellen over wat je hier op aarde wilt doen, wie je wilt zijn en waar jij betekenis in vindt.


Waarom een stilte retraite doen? Wat is een retraite?

Bijna alle deelnemers zeggen achteraf dat ze ieder jaar wel een retraite willen volgen. Zo fijn was het. Een retraite is een afgebakende tijd om even op adem te komen. Je krijgt een groter bewustzijn op belangrijke thema’s in je leven. Er hoeft even niets anders dan aanwezig te zijn.

Je vindt afstemming tussen je lichaam, hart en geest. Als je tijdens een retraite weer de balans voelt, snap je hoe belangrijk het is om dichter bij jezelf te blijven in je dagelijks leven. We besteden in onze retraites extra aandacht aan de integratie van je ervaringen in je dagelijkse realiteit, zodat je de rust, zin en verbinding thuis ook terug kunt halen.

stilte retraite in de natuur zijn vol zin

Stilte retraite in de herfst

Deze tijd markeert de overgang naar rijpheid. Alles wat mogelijk was, is dit jaar tot bloei gekomen. Heeft zich laten zien van alle kanten. Er is vrijheid van groei geweest. In de herfst ervaar je narijpend leven. Wat ligt er nog voor je in het verschiet? Is er iets wat je nog niet tot leven hebt laten komen in de afgelopen lente en zomer? Nu kun je het nog opfrissen, even een frisse duik nemen in het water om wakker te worden in al je rijkdom! Wat heeft jouw aandacht en liefde nodig om volop te kunnen oogsten? En daarna te laten rusten voor de winter?

Wat anderen zeggen

“Je bracht me thuis bij mezelf”
Danny, Elly en een heel aantal andere deelnemers

Een langere periode van stilte kan leiden tot meer ‘inzicht’ of een soort doorbraak. Retraite is zo’n fijne periode van rust, even écht bijkomen en dingen overdenken. Even helemaal niks te hoeven dan bij jezelf zijn in lichaam en ziel. Het geeft me ruimte om positieve gebeurtenissen van de afgelopen tijd de revue te laten passeren en daar bewust dankbaar voor te zijn. – Renske Terhurne, medewerker Gelders Landschap

Een stilte retraite weekend op een spirituele locatie in één van de mooiste wandelomgevingen. Tijd voor jezelf te herbronnen, te be”zinnen” en even tot rust te komen prima begeleid en omkaderd door Laura die met veel respect, integriteit en mededogen het pad voor me heeft geëffend om me terug in balans met mezelf te brengen. Om niet te spreken van Laura’s bespelen van de harp dat me recht in mijn hart raakte. Stéphane zorgde voor de lekkere vegetarische maaltijden en verwarmde ons hart met zijn kunst van het kampvuur maken. – Patrick V, vader van 4 kinderen en zelfstandig ondernemer

Ga je met ons mee?

Stilte retraite ardennen laura jonker

Meer informatie over het bosklooster:
www.bosklooster.nl

Meer informatie over onze meditaties:
www.zijnvolzin/aanbod/meditatie

Andere retraite data:
https://zijnvolzin.nl/retraite-in-de-natuur

Afhankelijk van je situatie vind je tijdens de stilte retraite in de natuur antwoorden op vragen als:

Hoe kan ik ontspannen
Kan ik meer zin geven aan mijn leven
Hoe kan ik mezelf accepteren
Kan ik liefdevoller met mezelf omgaan
Hoe vind ik meer rust en ruimte
Ik wil minder gestresst zijn
Hoe kan ik tevreden zijn met mezelf
Ik wil rust
Ik wil kunnen luisteren naar mijn gevoel
Hoe kan ik beter luisteren naar mijn lichaam
Hoe kom ik uit mijn hoofd
Ik zoek innerlijke rust
Hoe blijf ik meer in contact met mijzelf
Hoe laat ik me minder afleiden
Ik wil graag meer tevreden zijn
Hoe houd ik focus

Meer

Tijd

20 oktober 2023 15:30 - 22 oktober 2023 15:30(GMT+02:00)

Get Directions