Stilte retraite op de veluwe

Thuiskomen bij jezelf

Wil je weer bij je gevoel komen en liefdevol zijn voor jezelf? Is het tijd om een diepgaand positieve stap te zetten in jouw ontwikkeling?

In de wondere wereld van de stille, niet-oordelende natuur opent je innerlijke wereld zich. Je kunt jezelf ervaren zoals je werkelijk bent, één met een ervaring van simpelweg ZIJN. Een stilte retraite in de natuur om te ontspannen, aan te sterken en jezelf terug te vinden.

Met meditatie en yoga in het afwisselende bos op de Veluwe, wandelend door een prachtig beekdal zal dit 3-daagse stilteweekend in de natuur je zeker helpen om in jouw stroom te komen en je ZIN te vinden. 

stilte retraite op de veluwe

Een rustige dagopbouw

Wandelen door het bos

Yoga & meditatie

Tijd voor jezelf

Rustige live muziek

Gezonde voeding

Delen bij het vuur

Vrijdag

[
15:30 Aankomst
[
16:00 Welkom
[
17:00 Liefde, lichaam en meditatie
[
18:00 Avondeten
[
19:30 Stilte-wandeling

Zaterdag

[
8:00 Ochtend yoga
[
9:15 Ontbijt
[
10:30 Stilte wandeling
[
15:30 Meditatie buiten
[
19:00 Avondeten
[
20:30 Meditatief samen-zijn

Zondag

[
8:00 Ochtend yoga
[
9:15 Ontbijt
[
10:30 Stilte wandeling
[
14:30 Thee, taart en uitwisseling
[
15:00 Afscheid

stilte retraite op de veluwe

Wat je mag verwachten

Een retraite op een schitterende plek in het bos op de Veluwe aan het Renkums beekdal. We verblijven in het eenvoudig ingerichte Nivonhuis, wat we ook delen met andere groepen. 

Tijdens de retraite wordt er zo min mogelijk gesproken en bij voorkeur geen telefonisch contact met de buitenwereld onderhouden. Dit om te voorkomen dat je te veel in je hoofd blijft zitten, terwijl je juist nu je aandacht naar binnen wilt richten, om te voelen wat er is en wat je nodig hebt. Rond het vuur maken we wel ruimte om te delen, alleen als je dat wilt.

de 7 stappen van zinleving
stilte en weinig schermtijd
persoonlijke aandacht
ruimte om te delen

Wij bieden je

Een plek om stil te zijn, te luisteren naar je harteklop

  • en te verbinden met je natuurlijke zelf
  • aandacht voor acceptatie, zelfliefde en de zin in je leven
  • meditatie, yoga, reflectie, zelfcompassie en tijd voor jezelf
  • een houtgestookte donkere tent als heilige en veilige plek om een diepe inkeer te maken
  • live muziek van hang en harp

Voor 375,- € geniet je van

2 overnachtingen in het Nivonhuis De Bosbeek in Bennekom

van vrijdag 15:30 tot zondag 15:30

Overnachten in een sober ingerichte kamer

of in je eigen tent (tegen korting)

Kleine groep

maximaal 12 deelnemers

Persoonlijke aandacht

en persoonlijk reflectiegesprek indien gewenst

Heerlijk ontbijt, lunch en avondeten

vegetarisch/veganistisch. We houden ook rekening met individuele voedingswensen

Begeleide sessies

met meditatie, yoga, chikung, zelfmassage, stiltewandelingen

Kampvuur

met ruimte om te delen

Nu boeken

Kies je gewenste datum en boek meteen het beste cadeau voor jezelf – tijd!

vrij16dec(dec 16)15:30zon18(dec 18)15:303 daagse stilte midwinter retraite in de natuur 16-18 december 2022Het donker toelaten en thuiskomen bij je natuurlijke zelf 15:30 - 15:30 (18)

Lieve woorden

Over de stilte retraite op de Veluwe

Een magische ervaring

Een ontzettend mooi en zorgvuldig opgezet programma waarin je echt tot contact met jezelf komt en ook een sterke verbinding voelt met de groep ook al praat je niet met elkaar. Onder super fijne begeleiding van Laura. De natuur is prachtig, de locatie heel fijn, het eten heerlijk. Echt een aanrader. – Anne M.

Unieke beleving dichtbij de natuur

De sfeer in het bos, de tent en het vuur. De passie waarmee Laura middels mooie, passende woorden tijdens de meditatie je inzichten geeft. Verder heeft de stilte heeft mij positief verrast, in wat je toch aan verbinding in de groep ervaart en tegelijk de reflectie naar binnen in jezelf. Ook genoten van het heerlijke, gezonde eten. – Heleen H.

Even helemaal niks hoeven

Een langere periode van stilte kan leiden tot meer ‘inzicht’ of een soort doorbraak. Retraite is zo’n fijne periode van rust, even écht bijkomen en dingen overdenken. Even helemaal niks te hoeven dan bij jezelf zijn in lichaam en ziel. Het geeft me ruimte om positieve gebeurtenissen van de afgelopen tijd de revue te laten passeren en daar bewust dankbaar voor te zijn. – Renske T., medewerker Gelders Landschap

 

laura jonker zeven stappen van zinleving

Over grondlegger en begeleider

Hoi, ik ben Laura

Toen ik in 2017 in mijn donkere meditatie ruimte ging zitten met de vraag hoe ik anderen meer bij hun zin kon brengen, kwamen aan het eind van m'n meditatie zeven stappen zo mijn bewustzijn binnenrollen. Eerst ervoer ik vooral weerstand, want ik houd niet van zo modellen. Ik heb me er echter toch aan gewaagd. Tot mijn grote verbazing bleek het een logisch geheel en het werkte goed om bij mijn eigen zin te komen en blijven.

Ik ben het daarna gaan toepassen in de retraites en coaching die ik gaf. En wat bleek: De zeven stappen vormen een heldere en werkzame basis om meer in contact te komen én blijven met dat wat werkelijk belangrijk is voor jou. Het model van zinleving biedt je een opbouw van gronden in je eigen verlangen, naar genieten in het samenzijn met anderen. Het is ontstaan vanuit mijn eigen zoektocht als mens, als moeder, als geliefde, als wetenschapper, als yogini, en als dochter en zus. 

Inmiddels biedt het de basis voor onze retraites in de natuur, onze liefdevolle coaching naar zelfzorg, onze cursus voor meer zin in je leven en onze halfjaartraining.

 Wil je meer lezen over mijn achtergrond? of Wil je een deel van mijn verhaal lezen?