Stilte retraite op de veluwe

Thuiskomen bij jezelf

Wil je weer bij je gevoel komen en liefdevol zijn voor jezelf? Is het tijd om een diepgaand positieve stap te zetten in jouw ontwikkeling?

In de wondere wereld van de stille, niet-oordelende natuur opent je innerlijke wereld zich. Je kunt jezelf ervaren zoals je werkelijk bent, één met een ervaring van simpelweg ZIJN. Een stilte retraite in de natuur om te ontspannen, aan te sterken en jezelf terug te vinden.

Met meditatie en yoga in het afwisselende bos op de Veluwe, wandelend door een prachtig beekdal zal dit 3-daagse stilteweekend in de natuur je zeker helpen om in jouw stroom te komen en je ZIN te vinden. 

stilte retraite op de veluwe

Een rustige dagopbouw

Wandelen door het bos

Yoga & meditatie

Tijd voor jezelf

Rustige live muziek

Gezonde voeding

Delen bij het vuur

Vrijdag

[
15:30 Aankomst
[
16:00 Welkom
[
17:00 Liefde, lichaam en meditatie
[
18:00 Avondeten
[
19:30 Stilte-wandeling

Zaterdag

[
8:00 Ochtend yoga
[
9:15 Ontbijt
[
10:30 Stilte wandeling
[
15:30 Meditatie buiten
[
19:00 Avondeten
[
20:30 Meditatief samen-zijn

Zondag

[
8:00 Ochtend yoga
[
9:15 Ontbijt
[
10:30 Stilte wandeling
[
14:30 Thee, taart en uitwisseling
[
15:00 Afscheid

stilte retraite op de veluwe

Wat je mag verwachten

Een retraite op een schitterende plek in het bos op de Veluwe aan het Renkums beekdal. We verblijven in het eenvoudig ingerichte Nivonhuis, wat we ook delen met andere groepen. 

Tijdens de retraite wordt er zo min mogelijk gesproken en bij voorkeur geen telefonisch contact met de buitenwereld onderhouden. Dit om te voorkomen dat je te veel in je hoofd blijft zitten, terwijl je juist nu je aandacht naar binnen wilt richten, om te voelen wat er is en wat je nodig hebt. Rond het vuur maken we wel ruimte om te delen, alleen als je dat wilt.

de 7 stappen van zinleving
stilte en weinig schermtijd
persoonlijke aandacht
ruimte om te delen

Wij bieden je

Een plek om stil te zijn, te luisteren naar je harteklop

  • en te verbinden met je natuurlijke zelf
  • aandacht voor acceptatie, zelfliefde en de zin in je leven
  • meditatie, yoga, reflectie, zelfcompassie en tijd voor jezelf
  • een houtgestookte donkere tent als heilige en veilige plek om een diepe inkeer te maken
  • live muziek van hang en harp

Voor 375,- € geniet je van

2 overnachtingen in het Nivonhuis De Bosbeek in Bennekom

van vrijdag 15:30 tot zondag 15:30

Overnachten in een sober ingerichte kamer

of in je eigen tent (tegen korting)

Kleine groep

maximaal 12 deelnemers

Persoonlijke aandacht

en persoonlijk reflectiegesprek indien gewenst

Heerlijk ontbijt, lunch en avondeten

vegetarisch/veganistisch. We houden ook rekening met individuele voedingswensen

Begeleide sessies

met meditatie, yoga, chikung, zelfmassage, stiltewandelingen

Kampvuur

met ruimte om te delen

Nu boeken

Kies je gewenste datum en boek meteen het beste cadeau voor jezelf – tijd!

vrij14juli(juli 14)15:30zon16(juli 16)15:30Stilte retraite in de natuur op de Veluwe 14-16 juli 2023Zet positieve stappen en kom thuis bij jezelf

maan17juli(juli 17)15:30woens19(juli 19)15:30Stilte retraite in de natuur op de Veluwe 17-19 juli 2023zinleving: positieve stappen zetten èn thuiskomen bij jezelf

vrij20okt(okt 20)15:30zon22(okt 22)15:30Stilte retraite in de natuur op de Veluwe 20-22 oktober 2023positieve stappen zetten en thuiskomen bij jezelf

vrij15dec(dec 15)15:30zon17(dec 17)15:303 daagse stilte midwinter retraite in de natuur 15-17 december 2023Het donker toelaten en thuiskomen bij je natuurlijke zelf

Lieve woorden

Over de stilte retraite op de Veluwe

Een magische ervaring

Een ontzettend mooi en zorgvuldig opgezet programma waarin je echt tot contact met jezelf komt en ook een sterke verbinding voelt met de groep ook al praat je niet met elkaar. Onder super fijne begeleiding van Laura. De natuur is prachtig, de locatie heel fijn, het eten heerlijk. Echt een aanrader. – Anne M.

Unieke beleving dichtbij de natuur

De sfeer in het bos, de tent en het vuur. De passie waarmee Laura middels mooie, passende woorden tijdens de meditatie je inzichten geeft. Verder heeft de stilte heeft mij positief verrast, in wat je toch aan verbinding in de groep ervaart en tegelijk de reflectie naar binnen in jezelf. Ook genoten van het heerlijke, gezonde eten. – Heleen H.

Even helemaal niks hoeven

Een langere periode van stilte kan leiden tot meer ‘inzicht’ of een soort doorbraak. Retraite is zo’n fijne periode van rust, even écht bijkomen en dingen overdenken. Even helemaal niks te hoeven dan bij jezelf zijn in lichaam en ziel. Het geeft me ruimte om positieve gebeurtenissen van de afgelopen tijd de revue te laten passeren en daar bewust dankbaar voor te zijn. – Renske T., medewerker Gelders Landschap

 

laura jonker zeven stappen van zinleving

Grondlegger Bosklooster en trainer

Hoi, ik ben Laura

Sinds 2014 geef ik meditaties en retraites in het bos. Een retraite is een prachtmoment om je energie terug te vinden, je intenties bij te stellen en de zin in je leven te voeden. Iedere deelnemer en iedere groep heeft daarin een eigen weg te gaan. Het is mijn kracht en grote plezier om daarin af te stemmen op wat jij nodig hebt. De basis van iedere retraite vormt het systeem van zinleving. Door het volgen van zeven thema's ontstaat een logische cyclus die je dichterbij je zelf en je hartklop brengt. Ik bied je tijdens de retraite een heldere opbouw van gronden in je eigen verlangen, naar genieten in het samenzijn met anderen. De natuur biedt je hierin een prachtige onbaatzuchtige, onbevooroordeelde spiegel. En ik ben niet alleen de trainer en grondlegger, maar ook nog steeds met heel mijn hart mens, moeder, geliefde, wetenschapper, yogini, dochter en zus.

Wil je meer lezen over mijn achtergrond? of Wil je een deel van mijn verhaal lezen?

 

bosklooster retraite reset your self martijn duijts zijn vol zin retraite in de natuur

Mindfulness trainer

Hoi, ik ben Martijn

Martijn Duijts heeft een afgeronde HBO opleiding (HEAO) en inmiddels al meer dan 20 jaar werkzaam als consultant in de (non)-profit sector. Ruim 10 jaar geleden is hij in aanraking gekomen met Mindfulness. Na het volgen van trainingen als deelnemer is hij nooit meer opgehouden met de beoefening en het toepassen van opmerkzame aandacht in zijn dagelijks leven. In 2018 heeft hij zijn opleiding tot Mindfulness trainer bij het Instituut voor Mindfulness (IvM) afgerond. Martijn heeft zelf regelmatig deelgenomen aan verschillende stilte-retraites. Daarnaast heeft hij ervaring met het verzorgen van trainingen en workshops. Elke maandagmorgen publiceert hij een blog over Mindfulness, #MindfulMonday.