maart, 2021

vrij12maart(maart 12)15:30zon14(maart 14)15:30Evenement geweestSTILTE RETRAITE in de Ardennen 12-14 maart 2021Zet positieve stappen in je ontwikkeling15:30 - 15:30 (14)

stilte retraite in de Ardennen

Activiteit details

Een actieve stilte retraite in de Ardennen, met yoga en meditatie in het bos. Ga mee gronden, ontspannen. Er is plek voor max 4 personen ivm met de COVID regels.

In deze retraite verblijf je veel buiten in de stille, niet-oordelende natuur. Je innerlijke wereld opent zich, je kunt jezelf ervaren zoals je werkelijk bent, één met een ervaring van simpelweg ZIJN. Is het tijd om een diepgaand positieve stap te zetten in jouw ontwikkeling? Deze rustgevende stilte retraite in de Ardennen zal je zeker helpen om in jouw stroom te komen en je ZIN te vinden.

*Je slaapt op een sober ingerichte privekamer in de oude pastorie in Hodister of in een gedeelde kamer, of in je eigen tent.
*Vanuit een grote groepstent met vuur, diep in het bos, maken we een driedaagse reis naar binnen en weer naar buiten. Dat doen we grotendeels in stilte.
*We wandelen iedere dag door het bos, om de natuurlijke stroom in jouw leven op gang te brengen.
*We volgen een rustige en diepgaande dagopbouw, met meditatie, yoga, reflectie, zelfcompassie en genoeg tijd voor jezelf.
*Het vuur helpt ons oude patronen te transformeren en naar anderen te delen over wat ons bezighoudt.
*We sluiten de dag af met
 rustige livemuziek (harp en hangdrum) en meditatie.
*Maaltijden zijn vegetarisch/veganistisch.
*De retraite wordt gehouden door Laura en haar echtgenoot Stéphane Morin, wij delen een grote liefde voor stilte, bos, en eigenzinnig jezelf zijn 🙂

Waarom een retraite in de lente? Dit is de tijd om je nieuwe voornemens de wereld in te brengen, zoals de aarde haar fris en ongetemde levenskracht laat ervaren. Buiten is het nog betrekkelijk stil, maar onder de aarde is de levenskracht volop aanwezig. Vanuit de grote groepstent met vuur verbinden we ons met deze levenskracht en voegen het toe aan onze eigen plannen en dromen. 

Deze stilte lente retraite in de natuur zal je zeker helpen om te bouwen aan het vertrouwen dat je je hoe dan ook, je eigen weg bewandelt. De oude Pastorie van Hodister is het vertrekpunt voor mooie wandelingen door de bossen naar de donkere yurt. Deze tent biedt een veilige plek om tot rust te komen, te verstillen en jezelf terug te vinden.

Wat: Een retraite op een schitterende plek in de Ardennen. De eigenaresse van het de Oude Abdij beheert ook verschillende stukken bos in de omgeving. Dat maakt dat we vrij zijn om in het bos te verblijven met onze tent. De tent zal staat bij een paar zeer oude eiken. Magisch mooi. Tijdens de retraite wordt er zo min mogelijk gesproken en bij voorkeur geen telefonisch contact met de buitenwereld onderhouden. Dit om te voorkomen dat je te veel in je hoofd blijft zitten, terwijl je juist nu je aandacht naar binnen wilt richten, om te voelen wat er is en wat je nodig hebt. Rond het vuur maken we wel ruimte om te delen, alleen als je dat wilt.
Overnachten: Je verblijft in een prachtige kamer in de pastorie, of op de zolder van de schuur, of in een tent als je dat fijner lijkt.
Programma bevat meditatie, yoga, chikung, zelfmassage, persoonlijk reflectiegesprek, rond het vuur delen en stiltewandelingen waarin je bewust je stappen zet. Er is veel persoonlijke aandacht en tijd voor jezelf.
Wanneer: vrijdag 12 maart 15.30 – zondag 14 maart 15.30 2021
Waar: Een oude pastorie midden in de Ardennen, waar onze gastvrouw Sophie als erfgename haar liefde heeft gevonden in het restaureren van deze prachtige plek om er een retraitecentrum van te maken. 
Kosten: de investering in jezelf bedraagt 265 euro als je kiest voor de tent, 315 als je gedeelde slaapruimte kiest of 365 euro als je kiest voor privekamer met een dubbelbed (650 voor 2 personen)
Je bijdrage is incl. alle sessies, heerlijk eten, kampvuur, overnachtingen.
Wie: max. 9 deelnemers (zowel ervaren als onervaren!)
Begeleiding: Laura Jonker (geeft al 6 jaar retraites) en Stéphane Morin (heeft een eigen houtatelier en is kapper, hij kan heerlijk koken). Ze zijn getrouwd. Met het bosklooster laten zij hun gezamenlijke liefde voor het bos, de liefdevolle aard van de mens en elkaar tot leven komen. En dat werkt aanstekelijk ?

Meer informatie over het bosklooster:
www.bosklooster.nl

Meer informatie over mijn meditaties:
www.zijnvolzin/aanbod/meditatie

Andere data:
https://zijnvolzin.nl/aanbod/retraite/

 

Afhankelijk van je situatie vind je tijdens de stilte retraite in de Ardennen antwoorden op vragen als:
Hoe kan ik ontspannen
Hoe kan ik mezelf accepteren
Hoe kan ik liefdevol met mezelf omgaan
Hoe vind ik meer rust en ruimte
Hoe ben ik minder gestresst
Hoe kan ik tevreden zijn met mezelf
Hoe kan ik tot rust komen
Hoe ben ik meer tevreden
Hoe kan ik beter luisteren naar mijn gevoel
Hoe kan ik beter luisteren naar mijn lichaam
Hoe kom ik uit mijn hoofd
Hoe vind ik meer innerlijke rust
Hoe blijf ik meer in contact met mijzelf
Hoe laat ik me minder afleiden
Hoe houd ik focus

 

Meer

Tijd

12 (Vrijdag) 15:30 - 14 (Zondag) 15:30

Boekingen sectie

Boekingen niet meer te verkrijgen.!

X
X