natuur retraite met yoga, meditatie en sjamanisme

maan03juni(juni 3)10:00donder06(juni 6)15:00natuur retraite met yoga, meditatie en sjamanismeAs it is in heaven

Activiteit details

As it in heaven – vertrouwen krijgen en je gedragen voelen

In deze 4 daagse natuur retraite met yoga, meditatie en sjamanisme draait het om het krijgen van vertrouwen in jezelf, vertrouwen in de wereld en je gedragen te voelen in deze wereld. We creëren een open, totaal veilige sfeer waarin er een uitnodiging is om contact te maken met jezelf en jouw plek in deze wereld. En vandaaruit de ruimte voelt om uiting te geven aan jezelf. 

Uiting geven aan jezelf

Door uiting te geven aan jezelf vormt de wereld zich naar jou, in plaats van dat die jou vormt. Dat geeft je een gevoel van zeggenschap en creatiekracht. En daarmee vertrouwen in wat er kan. We willen je ook laten ervaren dat we als mensen meer gedragen worden dan we beseffen. Door deze wereld en de mensen om ons heen. 

Het leven leiden dat ons echt raakt

Volgens ons is dit juist nu belangrijk.  We leven in een wereld die steeds meer op hol lijkt te slaan, met klimaatverandering, oorlogen en maatschappelijke polarisatie. En alsof we zelf niet al genoeg aan ons hoofd hebben! Als het gaat om het leven leiden dat ons echt raakt. Om in contact te staan met onszelf. En de mensen om ons heen. 

Gronden op de plek en in de natuur zijn

Door te gronden op deze plek in het en veel en lang in de natuur te zijn, kun je ervaren wat er werkelijk toedoet in je leven. We laten je contact maken met jezelf in je lijf om te ervaren wat zich wil uiten via je lijf. Je kunt je losmaken van wat er los gelaten kan worden. Wat gebeurt er met jou in het contact met de ander en hoe je kun je daarin ruimte en verbinding creëren? Kun je jezelf kwetsbaar opstellen en uiten in gezelschap van anderen. En te voelen dat anderen dat graag van je willen horen en zien en je daarbij willen helpen. 

Het doel van de natuur retraite met yoga, meditatie en sjamanisme

Het doel van de retraite is dat je door deze ervaringen een gevoel van vertrouwen en een gevoel van gedragen zijn meeneemt naar je thuiswereld. Zodat je je daar zachter, steviger en vrijer kunt voelen. 

Programma

Eerste dag: Gronden en acceptatie

Tweede dag: Vertrouwen en overgave

Derde dag: Gedragen worden en steun bieden

Vierde dag: Expressie en zinleving

Activiteiten: yoga, meditatie, wandelen, lichaamsgerichte expressie, contactoefeningen, stilte en tijd voor jezelf. Voor het contact maken met de natuur passen we technieken uit het sjamanisme toe. We laten ons leiden door de wijsheid van wat zich aandient. De ervaring leert dat ieder in de groep brengt wat voor de hele groep van belang is. Je hebt in het programma ruimte om op jezelf te zijn en alles in jouw tempo op je in te laten werken. We creëren een sfeer van stilte met daarbinnen  momenten van levendigheid.

Uit de gewoontes van het hoofd komen

’s Avonds maken we een vuur en is er ruimte voor gesprek of muziek. Of misschien is er stilte, wat er dan ook wil zijn. We willen uit de gewoontes van het hoofd blijven en leidend laten zijn wat echt en authentiek is. We laten onszelf zijn in contact met dat wat uit verlangen en gevoel komt.  

Praktische zaken rondom de natuur retraite met yoga, meditatie en sjamanisme

Datum:

maandag 3 juni 11:00 tot donderdag 6 juni 15:00

Locatie: Bosklooster te Renkum

Overnachten:
Eigen kamer in het NIVON-huis op loopafstand van het bosklooster
Of in je tent
Of in de pittoreske B&B bij het Bosklooster, te delen met max 3 personen.

Door wie:
Laura Jonker (eigenaar ZIJN VOL ZIN en het Bosklooster) geeft al 10 jaar retraites en is gespecialiseerd in mensen in contact brengen met hun diepste ‘zijn’.
Bart Versteegh heeft een eigen rebalancing praktijk en brengt mensen via praktisch sjamanisme weer in contact met de kracht en wijsheid van de natuur.

Je kunt er voor kiezen om een nacht eerder te komen zodat je al een beetje kunt landen. Of om een nacht langer te blijven om in de sfeer te blijven en de ervaring verder te laten doorwerken.

Meer info over onze locatie en andere programma’s www.bosklooster.nl
Meer info over onze online programma’s www.zinstitute.nl
Eerst Laura leren kennen tijdens een proefsessie , of een keer meedoen met een meditatie (dat kan ook makkelijk online vanuit thuis)

Meer

Tijd

3 juni 2024 10:00 - 6 juni 2024 15:00(GMT+00:00)

Bosklooster

Get Directions

Boekingen sectie

Boekingen niet meer te verkrijgen.!