Retraite in de natuur

Aanbod

stilte retraite in de natuur

Stilte-retraite op de Veluwe

Retraite op een schitterende plek in het bos aan de Renkumse beek of bij een stiltegebied in Drenthe.
Veluwe: Je slaapt op een kamer in het Nivonhuis of in je eigen tent.
Drenthe: Je slaapt in een Tiny House of in je eigen tent bij natuurcentrum de Uelenspieghel

Het programma is vanuit onze mooie buiten-tent. Programma met meditatie, yoga, zelfmassage, persoonlijk reflectiegesprek, ritueel en muziek rond het kampvuur, en stiltewandelingen.

Er is veel rust en persoonlijke aandacht. En lol! 

Veluwe 11-13 feb Stilte retraite ‘Thuiskomen bij jezelf’ (nog 5 plekken)

Landgoed Welna 11-13 maart ‘Halfjaartraining retraite De Volgende Stap’

Veluwe 8-10 april ‘Thuiskomen bij jezelf’ (nog 8 plekken)

scroll naar onder voor meer info

retraite in de ardennen

Stilte-retraite in de Ardennen

Retraite op een schitterende plek in het kleine dorpje Hodister in het hart van de Belgische Ardennen. Je slaapt in een oude pastorie, op een privekamer, gedeelde kamer of in je eigen tent.

Programma met meditatie, yoga, ontspanning, natuur beleving, muziek, kampvuur, solo-tijd in het bos, en stiltewandelingen. Je slaapt zelfs een nacht buiten in het bos als je wilt. Er is veel rust en persoonlijke aandacht. Tevens een Engelse versie met meer aandacht voor natuurfilosofie en rituelen van de vier windstreken!

Ardennen 28-30 januari Stilte retraite ‘Adem de Wildernis’ (nog 3 plekken)

Ardennen 20-22 mei Stilte retraite ‘Adem de Wildernis’
Ardennen 25-28 aug 4 daagse Natuurretraite ‘Wild en bewust’ 

online stilte retraite in de natuur

Persoonlijke retraite in de natuur

Laat je raken en bloeien. Wil jij meer in verbinding komen met je veerkrachtige en zachte kracht? Zoek je bevrijding van iets?

Kom tot rust, ontdek de prachtige natuur en word wakker met je stralende zelf tijdens meditatie en yoga in de buitenlucht.

Laura geeft retraites die je stevig  terugbrengen op je pad. Alleen te doen of samen met iemand. Je volgt een helder programma met meditatie, yoga, (zelf)massage, reflectiegesprek en wandelingen.

Je kunt kiezen tussen

*24 uur stilte op het stilste natuurplekje van Nederland verblijvend in het sfeervolle theekoepeltje op landgoed Welna.

* 2 / 3 dagen begeleid op de Veluwe vanuit het Nivonhuis op de Veluwe.

Stilte-Retraites volgens een natuurlijk principe, zonder muren en religie.

Ons 'bosklooster' is gemaakt van aarde, water, vuur en lucht en staat in de vrije ruimte van de natuur.
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, meld je hier aan!

Bosklooster: natuurlijk en liefdevol leven 

 

De (stilte)retraites geef ik o.a. samen met mijn man Stephane Morin, in het door ons opgerichte bosklooster. Je ontmoet er een doorleefde spiritualiteit waar je hart blij van wordtBosklooster is samen-zijn volgens een natuurlijk ritme, zoals in een klooster, maar dan zonder muren en religie. De prachtige eenvoud van de natuur ervaren. Een oervertrouwen hervinden, back-to-basic-ZIJN. 

In de stille niet-oordelende natuur opent je innerlijke wereld zich, ervaar je jezelf zoals je werkelijk bent. Je komt losser van gedachten over jezelf of een ander. Wandelend langs het water, door het bos, in de wildernis van je hart, zet je stappen in je stroom. Je wordt als vanzelf weer rustig in jezelf.

Voelen wat je nodig hebt is hier makkelijk. Je ziet de stappen, die je gaat zetten om goed voor jezelf te zorgen, helderder voor je. De groep biedt je hierin liefdevolle ruggesteun. Hier lees je een aantal recensies.

Een langere periode van stilte kan leiden tot meer ‘inzicht’ of een soort doorbraak. Retraite is zo’n fijne periode van rust, even écht bijkomen en dingen overdenken. Even helemaal niks te hoeven dan bij jezelf zijn in lichaam en ziel. Het geeft me ruimte om positieve gebeurtenissen van de afgelopen tijd de revue te laten passeren en daar bewust dankbaar voor te zijn.

Renske Terhurne

medewerker Gelders Landschap

Tijdens de retraite

  • maak je dieper contact met jezelf
  • wandel en rust je veel
  • mediteer je op vaste tijden
  • slaap je dichtbij of in de natuur
  • helpt de natuur je te aarden
  • kan je beter luisteren naar je intuitie
  • komen oude patronen vanzelf naar boven
  • krijg je ruimte om te accepteren en eventueel te veranderen 
  • wordt je weer creatief en vrolijk

Stilte retraite ‘thuiskomen bij jezelf’ VELUWE

stilte retraite in de natuur zijn vol zin

Een stilte retraite op een schitterende plek in het bos op de Veluwe aan het Renkums beekdal. Tijdens de retraite wordt er niet gesproken. Dit om te voorkomen dat je te veel in je hoofd blijft zitten, terwijl je juist nu je aandacht naar binnen wilt richten, om te voelen wat er is en wat je nodig hebt. Rond het vuur maken we wel ruimte om te delen, alleen als je dat wilt.

Je verblijft in een eenvoudig ingerichte privé kamer (295 euro) of in je eigen tent (250 euro). 10% korting voor minimum inkomen met code STUDENT. De bijdrage is incl. alle sessies, heerlijk vegetarisch eten, kampvuur, 2 overnachtingen. Er kunnen max 10-12 deelnemers meedoen.

vrij16dec(dec 16)15:30zon18(dec 18)15:303 daagse stilte midwinter retraite in de natuur 16-18 december 2022Het donker toelaten en thuiskomen bij je natuurlijke zelf 15:30 - 15:30 (18)

Stilte retraite ‘adem de wildernis’ ARDENNEN

stilte retraite ardennen adem de wildernis

Een stilte retraite in de Ardennen vol meditatie, yoga en mooie wandelingen met solo-tijd in de wilde natuur. Deze retraite biedt een prachtige plek om tot rust te komen, te verstillen en jezelf terug te vinden.

Je verblijft in de pastorie in een sfeervol ingerichte privé kamer (365 euro), in een gedeelde slaapkamer / slaapzolder (315 euro) of in je eigen tent (315 euro). 10% korting voor minimum inkomen met de code STUDENT. De bijdrage is incl. alle sessies, heerlijk vegetarisch eten, kampvuur, 2 overnachtingen. Er kunnen max 7 deelnemers meedoen.

 

vrij20mei(mei 20)15:30zon22(mei 22)15:30Stilte retraite in de Ardennen 20-22 mei 2022adem de stille wildernis en kom thuis bij jezelf15:30 - 15:30 (22)


Stilte retraite ‘mijn natuurlijke zelf’ DRENTHE

stilte retraite in de natuur drenthe

Een stilte retraite naast een uitgestrekt stiltegebied. Tijdens de retraite wordt er niet gesproken. Dit om te voorkomen dat je te veel in je hoofd blijft zitten, terwijl je juist nu je aandacht naar binnen wilt richten, om te voelen wat er is en wat je nodig hebt. Rond het vuur maken we wel ruimte om te delen, alleen als je dat wilt. Je kunt ruim tijd vinden om zelf op pad het bos in of zwemmen in de prachtige veenmeren.

Je verblijft in de oude boerderij (volgeboekt) of in je eigen tent (250 euro). De bijdrage is incl. alle sessies, heerlijk vegetarisch eten, kampvuur, 2 overnachtingen. Er kunnen max 10-12 deelnemers meedoen.

 

vrij04nov(nov 4)15:30zon06(nov 6)15:30Liefde en Rust: 3 daagse (stilte)retraite in de natuur 4-6 nov 2022Thuiskomen bij jezelf15:30 - 15:30 (6)

Sjamanistische retraite ‘wild & sacred’ ARDENNEN

sjamanistische meditatie yoga retraite ardennen

Een sjamanistische retraite vol meditaite, yoga en ceremonies voor de vier elementen. Ga mee op prachtige excursies waarin je echt tot rust komt en een nacht wild kamperen in de stille natuur. Een retraite die z’n gelijk niet kent, waar je weer in verbinding komt je eigen ‘heilige ruimte’ en respect ervaart voor jezelf en het leven op aarde.

Je verblijft in de pastorie in een gedeelde slaapkamer / slaapzolder of in je eigen tent (495 euro). 10% korting voor minimum inkomen met de code STUDENT. De bijdrage is incl. alle sessies, heerlijk vegetarisch eten, kampvuur, 3 overnachtingen (ook 1 in het bos met elkaar). Er kunnen max 7 deelnemers meedoen.

 

donder25aug(aug 25)15:30zon28(aug 28)15:30Natuur retraite met meditatie en yoga 25-28 aug 2022Verbinden met je Natuurlijke Zelf15:30 - 15:30 (28)

donder17nov(nov 17)15:30zon20(nov 20)15:00Natuur retraite met meditatie, yoga en sjamanisme 17-20 nov 2022Adem de stille wildernis en kom thuis bij je natuurlijke zelf15:30 - 15:00 (20)

Natuur retraite ‘ZIJN VOL ZIN’ VELUWE

wandeling stilte retraite in de natuur

Tijdens de natuur retraite ZIJN VOL ZIN doorloop je met jezelf en de groep de zeven stappen van ZINLEVING. De natuur wordt ervaren als bron van wijsheid, inspiratie en motivatie voor het welzijn van mens, aarde en alle levende wezens. Vanuit de 19e eeuwse villa op Landgoed Welna maak je een reis VOL ZIN die je niet snel vergeet!  Tijdens deze retraite kan er wel gesproken worden, waardoor er een liefdevolle verbinding ontstaat met je eigen proces. 

Je verblijft in een privekamer, tweepersoonskamer of zeer ruime gedeelde zolder in de villa. De bijdrage is incl. alle sessies, heerlijk vegetarisch eten, kampvuur, 2 overnachtingen. Er kunnen max 8 deelnemers meedoen.

 

Missing Event Data

 

Persoonlijke retraite in de natuur 2-3 daags

Tijdens deze persoonlijke retraite op een schitterende plek in het bos op de Veluwe kom je thuis bij jezelf. Je kunt kiezen tussen 2 of 3 dagen. Je kunt kiezen voor live begeleiding van Laura Jonker of online begeleiding via Laura Jonker en ZINSTITUTE.

Wil jij meer in verbinding komen met je veerkrachtige en zachte kracht? Zoek je bevrijding van allerlei zaken die je dwarszitten?

Kom tot rust, ontdek de prachtige natuur en word wakker met je stralende zelf tijdens meditatie en yoga in de buitenlucht.

Vanuit een natuurlijke en rustgevende accommodatie in het bos ervaar jezelf op een pure en liefdevolle manier. Je krijgt zeker 4 – 8 uur persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw situatie.

Je verblijft in een eenvoudig ingerichte privé kamer in het Natuurvrienden Huis de Bosbeek, of in je eigen tent.

Bosklooster Zomerweek