Ontmoet de winter

donder28dec10:00donder16:00Ontmoet de winter

bosklooster kampvuuravond

Activiteit details

𝐎𝐧𝐭-𝐌𝐨𝐞𝐭 𝐝𝐞 𝐖𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫
Verlang je naar een moment voor jezelf in alle reuring en hectiek van de feestdagen? Een moment om tot rust te komen, niks te ‘moeten’, te bezinnen en je weer te verbinden met de natuur om je heen en jezelf? Wees dan welkom in het Bosklooster en Ont-Moet de Winter.

𝐀𝐟𝐬𝐭𝐞𝐦𝐦𝐞𝐧 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐮𝐫
Het is winter. De natuur is in diepe rust. De bomen hebben hun blad laten vallen en alle energie onder de grond opgeslagen in hun wortels. Vele dieren hebben zich teruggetrokken in hun nest voor een diepe winterslaap. En wij mensen? In onze huidige Westerse maatschappij draaien we vaak in hetzelfde tempo door als altijd. Burn-out, winterdepressie, en allerhande gezondheidsklachten tot gevolg. Hoe zou het zijn als we ons meer kunnen afstemmen op de natuur? Deze dag gaan we vooral verstillen en vertragen. En wie weet wordt juist daardoor onze innerlijke waakvlam weer zichtbaar.

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐦𝐚
De ochtend staat in het teken van verstilling en vertragen. Na een korte kennismaking en meditatie rond de warme houtkachel, gaan we op pad voor een stiltewandeling en bosbad door het prachtige Renkumse beekdal. Na een gezonde vegetarische lunch, staat de middag in het teken van onze innerlijke waakvlam. Hoe houden we die levend in de winter, zonder onszelf weer te verliezen? Wellicht door heerlijk in stilte te cocoonen in de knusse tent bij de kachel, te mediteren, schrijven of mijmeren? Wellicht door juist dat vonkje bewust op te zoeken, en letterlijk met de firesteel je eigen vlam weer aan te wakkeren. Of ga mee op pad voor kruiden en planten uit het bos voor verwarmende thee. Alles is mogelijk, niets moet. We stemmen met ons zelf en elkaar af hoe we de middag invullen. We sluiten af met een ritueel en deelronde. Ontspannen en opgeladen het nieuwe jaar tegemoet.

𝐁𝐞𝐠𝐞𝐥𝐞𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠
De dag wordt begeleid door Elly de Krijger.
Elly voelt zich het meest thuis in het bos en de natuur. Ze kan uren tegen een boom zitten om te mediteren, maar houdt ook van uitdagingen: Zo leefde ze 2 weken lang zonder tent, slaapzak en eten in de Zweedse wildernis. Ze houdt van wildplukken, vuur maken, en moestuinieren. In alles wat ze doet, is de natuur haar grote leraar en spirituele leermeester. Ze neemt anderen graag mee op pad om de wondere wereld van de natuur te herontdekken.

𝐩𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨
– inclusief gezonde vegetarische lunch
– max 8 personen
– locatie landgoed Quadenoord, Renkum
– investering: naar draagkracht €30 -€50

Meer

Tijd

(Donderdag) 10:00 - 16:00(GMT+01:00)

Locatie

Lagendijk Training op Landgoed Quadenoord

Quadenoord 6

Boekingen sectie

Boekingen niet meer te verkrijgen.!