Natuur retraite in de Ardennen

Natuurlijk bewustzijn

Ga met ons mee op deze bijzonder natuur retraite in de Ardennen, een unieke beleving voor wie van rust én een beetje avontuur houdt. Tijdens deze retraite leef je gedurende een weekend of week in het boskampement van Sophie in de magische bossen van de Ardennen. Je ontwaakt in je natuurlijke zelf!

Verbind diepgaand met de natuur in en rondom jou. Je slaapt met de anderen uit de groep buiten in het bos, uiteraard in een tent of overdekte hangmat. Je verkent outdoor meditatie, yoga en maakt diepgaand contact met de natuur rondom je. We doen verschillende oefeningen om de verbinding met de natuur in je en buiten je levendiger en dieper te maken: denk aan  begeleide meditaties, tekenen, stilte wandelingen en natuurrituelen. We koken wanneer mogelijk op vuur.

Je komt helemaal tot rust, los van je telefoon en volledig off grid, gaat uitgebreid in verbinding met jezelf en je eigen Wilde Natuur.

Elke dag ontdek je nieuwe plekjes in de bosrijke omgeving en soms trek je er op uit voor een dagtocht op een prachtige locatie in de buurt. Met jezelf en elkaar samenzijn in de natuur staat in deze retraite centraal en werkt zeer voedend voor je ziel. We ondersteunen elkaar in de eenvoudige alledaagse taken. Ook deze worden deel van onze meditatie beoefening.

Let op: afhankelijk van de deelnemers wordt deze retraite in het Nederlands of ook gedeeltelijk in het Engels gegeven.

Natuur retraite in de Ardennen

Een rustige dagopbouw

We beginnen de dag in stilte met bezinning, meditatie en yoga op onze bosplek. Daarna ontbijten we samen. Elk van de deelnemers en begeleiding neemt ieder dag een taakje op in het kamp in de ochtend of ‘s avonds: hout sprokkelen, water halen, vuur maken, koken, afwassen..

Na het ontbijt houden we een deel cirkel, waarna we ofwel vertrekken voor een dagtocht of de bossen in de omgeving verkennen. Soms vertrek je met een vraag of een bezinning in stilte, soms in gesprek of met een specifieke opdracht of oefening om dieper met je eigen Wilde Natuur te verbinden. Tussendoor stoppen we af en toe voor een pauze op een mooie plek en om iets te snacken.

Tegen de middag houden we een langere stop om te lunchen en daarna volgt een sessie natuur teachings. Tegen de latere namiddag keren we opnieuw naar het kamp, waarna we gezellig samen koken en eten bij het kampvuur. De avonden zijn meestal vrij, maar af en toe houden we ook een ceremonie bij het vuur.

 

Een weekend of week middenin het bos!

Dag 1

[
15:30 Aankomst
[
16:30 Welkom
[
18:30 Avondeten
[
19:30 Vrije avond

Dag 2 of
Dag 2 t/m 5

[
8:00 Stilte meditatie en yoga
[
9:15 Ontbijt
[
10:00 Dagprogramma

wandelen, oefeningen om met de natuur te verbinden, activiteiten, solo tijd

[
12:30 Lunch

met natuur teachings

[
13:00 Dagprogramma

wandelen, oefeningen om met de natuur te verbinden, activiteiten, solo tijd

[
16:00 Terugkeer naar kamp
[
19:00 Avondeten
[
20:00 Vrije avond

rond het kampvuur

Dag 3 of
Dag 6

[
7:30 Stilte meditatie en yoga
[
8:30 Ontbijt
[
10:00 Integratie en laatste deel-cirkel
[
11:30 Rust en kamp opruimen
[
12:30 Lunch
[
13:00 Terugwandeling naar Chamai
[
15:00 Opruimen en afscheid

Natuur retraite in de Ardennen

Wat je mag verwachten

Tijdens de Natuurlijke Bewustzijn retraite overnacht je 2 of 5 nachten in het boskampement van Chamai in het pittoreske dorpje Hodister, in de nabije omgeving van de Ourthevallei. Er is een gemeenschappelijke shelter voor het mediteren, koken en bijeenkomen in gemeenschap. Er is een composttoilet en eenvoudige douche. Je slaapt in je eigen hangmat of tentje rondom de centrale plaats in het bos. Wij kunnen je een hangmat met dekzeil lenen. De bepakking wordt met de jeep naar het bos gereden. 

Ben je enigszins avontuurlijk aangelegd dan is deze retraite of ZINreis echt wat voor jou! Een unieke kans om samen te zijn in het bos en daardoor diep bij jezelf thuis te komen.

de 7 stappen van zinleving
stilte en verbinding met de natuur
wijsheid uit inheemse tradities
persoonlijke aandacht
ruimte om te delen
praktische toepassingen uit de bushcraft

Wij bieden je

Een magische plek om te verbinden met je natuurlijke bewustzijn

  • en weer te voelen wat goed voor je is
  • aandacht voor acceptatie, zelfliefde en de zin in je leven
  • meditatie, yoga, reflectie, zelfcompassie en tijd voor jezelf
  • natuurverbindings oefeningen waardoor je blijvend contact krijgt met je natuurlijke zelf
  • technieken om buiten te kunnen leven.
solotijd in de natuur stilte retraite in de natuur zijn vol zin

Een bijzonder & unieke ervaring!

Voor 475,- € geniet je van

2 overnachtingen in het bos

in je eigen tent of hangmat

Kleine groep

maximaal 10 deelnemers

Persoonlijke aandacht

en persoonlijk reflectiegesprek indien gewenst

Bijzonder buiten ontbijt, lunch en avondeten

vegetarisch/veganistisch. We houden ook rekening met individuele voedingswensen

Begeleide sessies

met meditaties, yoga, natuurverbindingsoefeningen, stiltewandeling en lering over de 4 elementen

Kampvuur en samen-zijn in de natuur

met ruimte om te delen

Voor 695,- € geniet je van

1 overnachting in oude Pastorie in het pittoreske dorpje Hodister in België

op de eerste dag, in een gedeelde kamer

4 overnachtingen in het bos

in je eigen tent of hangmat

Kleine groep

maximaal 10 deelnemers

Persoonlijke aandacht

en persoonlijk reflectiegesprek indien gewenst

Bijzonder ontbijt, lunch en avondeten

vegetarisch/veganistisch. We houden ook rekening met individuele voedingswensen

Begeleide sessies

met meditaties, yoga, natuurverbindings oefeningen, stiltewandelingen, kennis over de natuur, ceremonies rond de 4 elementen en over hoe met meer zin te leven

Gezelligheid en verbinding rond het kampvuur

met ruimte om te delen, kletsen, verdieoen, uitwisselen, voelen en kwetsbaar mogen zijn

Nu boeken

Kies je gewenste datum en boek meteen het beste cadeau voor jezelf – tijd om je te verbinden met jouw natuur!

Geen activiteiten

Lieve woorden

Over onze andere natuur retraites 

Een transformerende en diepgaande ervaring

Deze retraite is een echte aanrader. Door de aanpak van Sophie en Laura kom je heel dicht bij jezelf, in diepe connectie met het grotere geheel. Het intens connecteren met je lichaam, met de natuur en de elementen maken er een magische tijd van. Wat is het heerlijk om tijdloos te leven, één met de natuur. – Mieke M.

 

Terug naar de natuur en naar jezelf

Een groep waarin (h)erkenning, stilte, plezier en verdriet ruimte kreeg. De manier waarop natuur overal werd geïntegreerd was erg fijn. De nacht slapen in de natuur en hiken langs de hoge rotswanden met het meer als uitzicht waren mijn hoogtepunten. – Shirley K.

Laura Jonker zijn vol zin zintre wageningen bosklooster

oprichter zijn vol zin, ZINSTITUTE en bosklooster

Hoi, ik ben Laura

Ik leef sinds 2014 volop mijn zin. Hoe? Dat doe ik door te blijven doen waar ik zin in heb, maar vooral ook door heel veel andere mensen te begeleiden naar waar zij zin in hebben. 

Ik laat je graag ervaren hoe het is om #meerzininjeleven te voelen. Bijvoorbeeld tijdens m'n wekelijkse meditatie-moment of tijdens de retraites in het bos. Maar ook in online cursussen. Het is mijn kracht en grote plezier om af te stemmen op wat jij nodig hebt.

De basis van alles wat ik doe vormt het pad van zinleving. Door het volgen van zeven thema's ontstaat een logische cyclus die je dichterbij je zelf en je plek in de wereld brengt. Ik bied je graag een heldere opbouw van gronden in je eigen verlangen, naar genieten in het samenzijn met anderen.

De natuur biedt je hierin een prachtige onbaatzuchtige, onbevooroordeelde spiegel. Ga je mee naar buiten én naar binnen? 

Wil je meer lezen over mijn achtergrond? of Wil je een deel van mijn verhaal lezen?

En ik ben Sophie

Ik ben een geliefde van de wilde Natuur - van binnen en van buiten. Al vele jaren beoefen ik Zen meditatie in de Koreaanse traditie en heb verschillende inwijdingen ontvangen in
Druidisme en Keltisch Sjamanisme van eigen bodem.

Regelmatig wandel ik pelgrimsroutes in de Ardennen, waar ik mijn meest diepgaande inzichten mag verwerven in mijn eigen leven.

Ik groeide op in de bossen van de Belgische Ardennen, waar ik als kind al een sterke band met het land van mijn voorouders koesterde. Na het zwerven door wilde plekken in de steden, verhuisde ik terug naar mijn voorouderlijk dorp om Chamai op te richten, een retraite centrum waar ik retraites in en met de natuur begeleidt voor groepen en individuen.