Hoe je structuur en creatieve chaos bij elkaar brengt  

Wat te doen als structuur niet je ding is. Je doet het liefst wat er in je opkomt, ziet overal mogelijkheden en stapt er gelijk op af, met weinig besef van de te nemen stappen en gevolgen. Anderen noemen je misschien een fladderaar, maar het is geen onwil van jouw kant, je begrijpt tijdloosheid en ruimte nou eenmaal beter. Bovendien kun je toch meebewegen met de nieuwe omstandigheden? En ontstaat uit chaos niet ook creativiteit?  

Wat te doen als structuur misschien iets te veel je ding is. Je houdt van overzicht, lijstjes, opdrachten en duidelijk afgebakende momenten. Dat geeft rust, en ook ruimte, want door het efficiënt indelen kun je zeeën van tijd overhouden.  Je droomt wel van dromen, maar het komt er nooit van. Want dromen kun je niet plannen, of toch wel? 

Ik droomde er al jaren van deze twee werelden bij elkaar te brengen.  Toen in m’n meditatie een paar maanden terug ineens zeven heldere stappen opborrelden om anderen mee te kunnen nemen op weg naar meer ZIN in zichzelf en daarmee naar meer vreugde èn betekenis in hun leven, werd ik overspoeld door ontroering. Ikzelf werd ook altijd heen en weer geslingerd tussen een verlangen naar structuur en de lokroep van de creatieve chaos.  Meditatie mèt structuur en gericht op ZINleving bracht drie wegen ineens dicht bij elkaar!

 Ik ging de 7 stappen in meditatie toepassen, het was alsof ik op een kruispunt stond en een nieuwe weg insloeg. Het ongeloof, de weerstand, de angst en onwennigheid, de innerlijke kritiek, de euforie. Alle toestanden die een mens doormaakt als een nieuwe weg wordt ingeslagen, nam ik mee in de nieuw ontvangen structuur.

Echter juist dankzij de structuur zakte ik dieper in de meditatie en daarmee dieper in mijn zielsverlangen. Ik ruimde oude emoties op, liet mijn lichaam telkens ontspannen, opende de deur naar meer ruimte voor mijn zin, bevrijdde mezelf van illusies, maakte contact met anderen en voelde tot in mijn poriën hoe zinvol het is om samen VOL ZIN te ZIJN.  

 Het is fijn te merken dat het scheppen van deze structuur, uitgerekend binnen de vrijheid van meditatie zo krachtig is. Tijd om het te gaan overdragen.

Dus wil jij houvast in het leven van je verlangens, een richtlijn hoe telkens weer terug te komen op dat pad dat je zo graag bewandelt, een kompas die je op koers houdt, een logische opbouw in je (dagelijkse) meditatie, de mogelijkheid om je meer te verbinden met de wereld en mensen om je heen en daarmee gepaard zoveel rust om ja te gaan en blijven zeggen tegen je ZIN in dit leven? 

Dit zijn de zeven stappen. 
1. Gronden (aarden in je zielsverlangen)
2. Zuiveren (van emoties en andere gedachtenobstakels)
3. Ontspannen (je lichaam en brein)
4. Ruimte innemen (adem in en pffff vooral ook uit)
5. Ik-bevrijden (welke illusies over je-zelf kun jij laten gaan?)
6. Verbinden (zo voedt je de liefde voor jezelf en het leven om je heen)
7. Zinvol samen-zijn. Deze laatste stap is de kers op de taart!! Simpelweg jezelf zijn temidden van anderen. Hoe fijn!!!

Je kunt bij me terecht voor cursussen waarin ik je uiteraard gestructureerd meeneem in het zelf kunnen ‘doen’ van deze meditatie.