Licht en donker winterprogramma

Stel je voor: een donkere tent onder prachtige bomen. Je stapt door de ingang en je ogen wennen aan de diepe kleuren. Op de grond kleurige dekens, wollen yogamatjes en een warme kachel in het midden. Je blik wordt getrokken naar de cirkel van brandende kaarsjes. Hoewel de tent aangenaam warm is, voel je toch dat je buiten zit. Je hoort vogels, geritsel van vallende bladeren, misschien de wind door de takken.

Na een tijdje met jezelf en deze natuurlijke geluiden te zijn, begin je echter ook iets anders te horen. Een diep geluid dat in jouw ‘zelf’ leeft.

 

…ssst luister maar…

 

Heb jij behoefte om je eigen geluid weer te kunnen horen en verstaan? Kun je 1,5 uur, 1 dag of zelfs een paar dagen vrij vinden om jezelf te ont-moeten? Kom dan in de winterse dagen eens naar onze magische tent. Want juist in deze donkere dagen kun je ervaren hoe het is als licht én donker samengaan. Een unieke ervaring.

 

Wat bieden we aan?
3 december 10:00-16:00: een vurige en rustige stilte dag.

op 6, 7, 11, 12, 13, 27 en 29 december boek je een bijzondere licht/donker sessie met Laura waarin donkere kanten in jezelf zullen oplichten. Ervoor of erna kun je in de buitensauna. Scroll naar onder voor info
15-17 december midwinter stilte retraite
18-20 december midwinter stilte retraite
22 december winter equinox viering met potpuck eten rond het vuur
28 december ontmoet de winter rust-dag

 

Een vriendelijke groet vol winterse rust,
Laura

 

ps: de winter is bij uitstek de tijd om te durven verstillen, niet bang te zijn voor het donker, maar juist open te staan voor dieper weten in jezelf. Wie ben je als je jezelf losmaakt van het teveel aan moet-ik-nog / vind-ik-toch / ben-ik-nou-eenmaal lagen? Wat behoort tot Jou en wat tot een opgepimpte of opgepompte identiteit?

 

pps: Stilte is trouwens NIET de afwezigheid van geluid. Stilte is meer een staat van zijn. Het hoeft niet persé stil te zijn, om je stil te voelen. Toch helpt fysieke stilte in het begin wel. Want als je oren weinig prikkels opvangen, is het makkelijker om je aandacht te richten.

 

ppps: Hetzelfde geldt trouwens ook voor je ogen en daarom ben ik zo dol op onze donkere tent. In de donkere tent wordt je blik niet afgeleid en dat geeft een aards gevoel van geborgenheid.

 

licht en donker bosklooster Stilte midwinter retraite in de natuur quadenoord