Liefdevolle coaching naar zelfzorg

Misschien zit je in een ruwe tijd of heb je te maken met verlies of mis je vertrouwen of denk je dat je iets niet kunt. Misschien wordt het je allemaal wat te veel. Misschien heb je nooit zo goed geleerd om voor jezelf te zorgen. Verlang je naar dieper contact met jezelf en manieren hoe je beter voor jezelf kunt zorgen? Wil je het vertrouwen voelen dat je weet wat je te doen staat? Wil je keuzes maken die kloppen bij je gevoel èn je verstand?

Ik werk met een twee-sporen aanpak: door de focus te houden op waar je zin in hebt, krijgt je pijn, verdriet of frustraties (ook de oude) een duidelijke richting. Na de eerste sessie voel je al meteen verschil, soms zijn 2 of 3 sessies genoeg, en na een paar maanden krijgt je leven over het algemeen weer stevige bodem en richting. 

Kiezen voor duurzame zelfzorg gebaseerd op zinleving, is de moeite en inzet meer dan waard.

Je werkt in dit programma actief aan het vormgeven van je leven, in samenhang met kwetsbaar durven zijn en bouwen aan je vertrouwen hoe dat te doen. Fouten maken is ok, je zin in je leven kan erdoor groeien.

Waarom dit pakket zo belangrijk is.

Ik werk op een vrolijke en diepgaande manier aan positieve zelfontplooïng. In potentie is de basis voor een vervuld en zinvol leven in ieder van ons aanwezig.    

Ik begeleid je actief en zonder nonsens je eigen wijsheid en potentieel op ‘aan’ te zetten en in te zetten voor je eigen welzijn, dat van anderen en de aarde waarop wij leven.

In het zelfzorg pakket

  • leer je beter hoe je positief in elkaar steekt.
  • vergroot je je zelfvertrouwen.
  • houd je focus op wat goed en zinvol is voor jou.
  • combineer je verstand en je intuïtie.
  • voed je zelfliefde en compassie.
  • leer je hoe je je energie en spanning op peil houdt. 
  • ga je investeren in jezelf en relaties met de mensen om je heen.
  • verbind je met een doel en krijg je weer zin in je leven.

stappen in het zelfzorgpakket

GRONDEN

met meditatie en juiste voeding

ZUIVEREN

van verstorende emoties en gedachten

ONTSPANNEN

opheffen van blokkades in het lichaam

RUIMTE
INNEMEN

voor adem en je zin 

IK-BEVRIJDEN

beperkingen van je psyche
transformeren


VERBINDEN

met zelfliefde en relaties 

ZINVOL
SAMENZIJN
jezelf zijn temidden van anderen

Technieken die aan bod komen, naar gelang jouw vraag.

Coachen naar helderheid

Als coach is het niet meer nodig om ellenlange gesprekken te hebben. Ik werk ook met vloerplaten die je in contact brengen met je onbewuste drijfveren en motivaties. Het is een prachtig gereedschap om je snel en eenvoudig naar de kern van je issue te brengen en het ook meteen op te lossen. 

Geleide meditatie

Meditatie is zeer geschikt om jezelf of een ander (weer) te verstaan.  De stilte raakt aan het gevoel. Het luisteren en niet-reageren biedt kans om het gevoel te verkennen.  Focus op je/jullie intentie schept duidelijkheid in wat er nodig is.  Dit uitspreken maakt de weg vrij voor nieuwe afspraken en verbinding met jezelf of tussen jullie.

Shiatsu Massage 

Shiatsu therapie zorgt ervoor de symptomen van je burn-out (of andere problematiek) aan de basis worden aangepakt. Als je die namelijk niet aanpakt, komt je kwaal op een andere manier weer naar boven op een later tijdstip. Shiatsu werkt aan een gezonde energiebalans, door disbalans in je energiebanen (meridianen) op te heffen.  

Bosbezinning en Shinrin-yoku

In het bos verblijven (in het Japans shinri yoku) heeft groots effect heeft. Ik neem je mee het bos in om er te ZIJN. Je hervindt er je ZIN, krijgt helder wat je te doen staat. Je komt met een vraag of probleem en dat laat je in deze sessie BEZINNEN, rijpen. De geur spreekt het primitieve deel van de hersenen aan, het contact met de grond spreekt je zelfvertrouwen aan, het bos spreekt je collectieve wijsheid aan. 

Liefdevolle coaching naar zinvolle zelfzorg

ZIN in ZELFZORG

Het begin van geluk ligt in de keuze om voor jezelf te zorgen.

Op eigen benen staan, luisteren naar wat je werkelijk wil, met weerstand omgaan, keuzes durven maken, compassie dragen. Het hoort allemaal bij voor jezelf zorgen.

Wat je ervoor terugkrijgt is van onschatbare waarde!

Liefdevolle verbinding, plezier, focus, haalbare doelen, daadkracht, en telkens weer nieuwe energie. Je krijgt gevoel voor wie je bent, wat bij je past, hoe je dat realiseert in je leven. Zelfzorg maakt je vrij om te doen waar je werkelijk ZIN in hebt.  

Laura’s zelfzorg abonnement heeft me de afgelopen drie maanden enorm geholpen! Door met haar hulp liefdevol te kijken naar mijn gevoelens, gedachten en angsten kom ik steeds dichter bij mezelf. Mijn eigen energie vinden, herkennen, en omarmen om zo mezelf er weer helemaal mee te kunnen vullen! Mezelf dagelijks vragen: ‘Waar heb ik zin in?” heeft me echt geholpen om met mijn eigen energie in contact te komen. Hierdoor zag ik weer wat ik wel en niet leuk vind en kreeg ik weer zin en vertrouwen om daar gehoor aan te geven. Mijn herstel ging daardoor snel. Heel veel dank:)

Niels H.

student en wereldreiziger

Zinspiratie uit mijn praktijk

Deze voorbeelden zijn geinspireerd op de mensen die een plek vinden in mijn praktijk. Ik hoop je ermee inzicht te geven in waarvoor je terecht kunt.
Een man die zijn werkende leven heeft gewijd aan zijn beroep, loopt bij de laatste werkgever vast. Hij vindt zijn vak leuk, maar kan niet landen in zijn werk. Het contact met de leidinggevende verloopt stroef. Het lichaam houdt spanning vast, er is grote behoefte naar bevestiging die niet ingewilligd kan worden. Hij weet niet meer wat hij wil en of hij zichzelf en zijn gevoeligheid kan vertrouwen. We beginnen met lichaamsgericht werk, eerst ervoor zorgen dat de spanning een uitweg weet. Er volgen gesprekken, een lange sessie om de hunkering naar goedkeuring uit het onderbewustzijn naar het bewust-zijn te halen. We eindigen met het leren vertalen van zin naar realiteit met meditaties. 

“Ik voel me telkens licht als ik wegga, en het effect houdt steeds langer aan.”

Een jonge vrouw komt met een verhaal van een trauma. Na het eerst weggestopt te hebben, begint haar lichaam na een paar jaar toch zware tekenen van stress te geven. Er ontstaat bij vlagen uitval. Bij de geestelijke gezondheidszorg kan ze haar draai niet meteen vinden, en ze komt bij mij terecht. We spreken een vast traject af, met driemaal een evaluatie. Na een aantal sessies is de toegang tot de moeilijke ervaring van haar trauma hersteld en vanuit ontwaakt bewust-zijn geeft ze dit een plek. De diepgaande lichaamsgerichte therapie, de geleide meditaties, oefeningen om haar grenzen aan te geven werken goed. We vervolgen nog met dansen om zich weer vrij te voelen, haar stem gebruiken om duidelijk te maken wat voor haar belangrijk is. De lichamelijke reacties worden steeds minder, waarna ze toch EMDR kan ondergaan. Toen sloeg het wel aan. Een jaar later is ze een heel ander mens, vrolijk, zelfbewust, uitgaand en krachtig in zichzelf.

Een vrouw van middelbare leeftijd is helemaal vastlopen in haar werk. Ze voelt zich gestresst, down, hyper en richtingloos. We besluiten niet te graven in haar verleden (ik vind dat behoorlijk zinloos namelijk), maar wel in weten wat je hier & nu wilt realiseren. Zeven maanden heeft het traject geduurd, lichaamswerk, bosbezinning, meditatie, beperkende overtuigingen. Wat goed aansluit is het onderbewustzijn de situaties uit je verleden tonen die NU beperkend voor je doorwerken. En die herschrijf je in het bewust-zijn van NU.

We zijn beide verbaasd over de snelle veranderingen. Ook de praktijkondersteuner die haar begeleidt, is lovend over de veranderingen. De vrouw heeft inmiddels een plan van aanpak voor de toekomst, kijkt met voldoening naar haar leven en heeft weer richting en een bodem onder haar bestaan. “Je hebt me thuis gebracht in mijzelf.”

Een vrouw van begin vijftig is klaar voor de volgende stap. Ze heeft al heel wat cursussen en workshops gevolgd bij allerlei therapeuten en centra om dichter bij zichzelf te zijn, om de pijn uit jeugdervaringen te kunnen plaatsen en een gezonde verbinding te maken met haar eigen hart.

Eindelijk is ze op het punt dat ze zichzelf helemaal omarmd heeft. Maar er mist iets. Doet ze dit allemaal voor zichzelf? Is dit pad alleen maar voor haar zelf geweest? Wat is haar binding met de wereld om haar heen?

Wat is haar zielsmissie? Met die vraag gaan we 2,5 uur het bos in om haar ZIN te vinden. Met een prachtige zielsmissie verlaten we het bos,  een stralende blik in haar ogen: Ik ben hier om te stralen!

Een jonge man kampt met paniekaanvallen. Hij heeft angst voor falen, voor de toekomst. Als de angst binnenkomt, voelt het alsof het allemaal niet meer goed komt. Het verlamt zijn gezonde blik en overheerst alles. Hij kan niet meer nadenken over wat wel goed is.

We spreken af dat hij het zelfzorg traject ingaat vanwege de mogelijkheid dat we contact hebben om momenten dat het hem uitkomt. Dat helpt. Alleen al het idee dat er iemand is die meedenkt, rustig blijft, aandacht heeft op de paniekmomenten heeft effect.
We doen afhankelijk waar hij mee komt, geleide meditaties, zuivering van zijn onbewuste patronen, focus op dingen doen met zin. De samenwerking verloopt zo goed, dat hij binnen een paar sessies alweer vrij is van paniekaanvallen. 

Een vrouw van begin dertig heeft haar eigen werk gecreëerd. Daar vond ze altijd veel plezier en voldoening. Tot het moment dat ze vastloopt op alles wat ze om zich heen heeft gebouwd aan structuur, afspraken en werkvormen. Alles voelt ineens zinloos. De fut en sprankeling is eruit. 

We zijn vier maanden full speed aan de slag gegaan, met het plezier, zin en sprankeling terugbrengen plus alle obstakels uit de weg ruimen. Toen liep ze weer met een grote glimlach rond. Daarna zijn we op rustiger basis blijven werken aan structuur inbouwen, rust vinden en nemen, zelfvertrouwen opkrikken. Ze geniet van ieder gesprek, wil zich ontzettend graag blijven ont-wikkelen en vind telkens weer aanknopingspunten om met zichzelf verder te komen. 

ZET EEN BETEKENISVOLLE STAP IN JE LEVEN!

en neem vrijblijvend contact met me op...

STAP 1
KENNISMAKING
 

Duur: ong 45 min 
Doel: Wat zoek je? Wat kan ik daarin betekenen? Wat heb je tot nu toe al ‘gedaan’. 

Ik luister naar je verhaal en maak mijn inschatting. Die deel ik met je. Ik kan je ook al wat laten ervaren. Kun je je erin vinden? 

Je bijdrage:
gratis als je verder gaat. 
35 euro als je besluit dat het niets wordt.

STAP 2
PLAN VAN AANPAK
 

Duur: 90 minuten
Doel: Waar liggen jouw knelpunten? Wat zijn je drie hoofdvragen? Wat hoop je te realiseren? En waar verlang je naar?
Je ontvangt een korte sessie om het effect van mijn werkwijze te kunnen ervaren.
Daarna maken we gezamenlijk een plan van aanpak. 

Je bijdrage:
75 als je besluit verder te gaan
90 euro als je besluit niet verder te gaan.

STAP 3
UITVOERING EN EVALUATIE

Duur: variërend, ik raad min. 3 mnd aan. 
Doel: je werkt aan je plan van aanpak en we bespreken elke keer wat er goed gaat en wat minder. Met behulp van praktische oefeningen, vlecht je de nieuw opgedane ZINzichten in je dagelijkse leven.

* losse sessies met een vast uurtarief of
* een zelfzorg traject met vaste maandelijkse bijdrage van 125 euro per maand, dat afgebouwd kan worden naar 65 euro per maand.

KEUZE 1
LOSSE SESSIES

Shiatsu massage (60 min)
Een energetische sessie die je weer in contact brengt met je lijf en je geest harmoniseert.

60 euro

Geleide meditatie / mediation ( 45-90 min)
Alleen of samen met bijv. een partner vind je via meditatie de weg naar je hart, zodat emoties geen blokkade hoeven vormen.

45 -90 euro

Coaching (60 min)

Deze gesprekken evt gecombineerd met meditatie e/o lichaamswerk e/o ontspanningsoefeningen zijn een booster voor waar jij in vast loopt.

75 euro

KEUZE 2
ZELFZORG ABONNEMENT

Doel: het realiseren van jouw geschreven plan van aanpak, zodat je gesteund door regelmaat progressie boekt. Dit plan past op 1 A4-tje!

Jij blijft ten alle tijde regisseur over je eigen ont-wikkel proces. 

We hebben met regelmaat bijv. 2 keer per maand contact. Dat kunnen live sessies zijn op locatie, Skype video gesprekken,  korte telefonische updates, of via app jouw vragen. We werken consequent aan jouw vragen. We passen de behandelmethodes aan op het moment: Adaptive Synergy. 

We evalueren op regelmatige tijden.

Voordeel: Je krijgt mijn volle aandacht in jouw proces. Je hebt een einddatum. Je kunt mij ook op momenten bereiken dat er iets acuuts bij je speelt.

125 per maand

KEUZE 3
VIND JE ZIN sessie

Doel: van de sessie buiten in de natuur is verwoorden van de zin onder je bestaan. We vangen die letterlijk in 1-3 zinnen, die je mooi vormgegeven mee naar huis neemt.

Ben je op zoek een innerlijk kompas, meer bodem onder je bestaan, een mantra die klopt bij jouw harteklop? Zodat je jezelf her-innert op de momenten dat je er even doorheen zit. Dan is deze sessie geknipt voor jou.

Je kunt ook kiezen voor het VIND JE ZIN halfjaartraject. Met een kleine groep ga je laagjes afpellen en meer vrede vinden in je eigen bestaan.

Losse sessie 150 euro, we zijn ong 2,5-3 uur in het bos.

Privé retraite 2 dagen vanaf 395 euro op unieke boslocatie.

Tickets en producten