Stilte retraite en Bosklooster

Aanbod

Stilte-retraite in de natuur

Retraite op een schitterende plek in het bos aan de Renkumse beek. Programma met meditatie, yoga, zelfmassage, persoonlijk reflectiegesprek en stiltewandelingen. Er is veel rust en persoonlijke aandacht. En lol!

vrijdag 9 april 15:30 -zondag 11 april 15:30 LENTE RETRAITE Veluwe

vrijdag 7 mei 15:30-zondag 9 mei 15:30
LENTE RETRAITE Veluwe

Vrijdag 16 juli 15:30-zondag 18 juli 15:30
ZOMER RETRAITE Veluwe

scroll naar onder voor meer info

Stilte retraite in de Ardennen

Retraite op een schitterende plek in het kleine dorpje Hodister in het hart van de Belgische Ardennen. We slapen in een oude pastorie. De groepstent staat diep in het bos op een magisch mooie plek. Programma met meditatie, yoga, zelfmassage, persoonlijk reflectiegesprek en stiltewandelingen. Er is veel rust en persoonlijke aandacht. 
vrijdag 12 maart 15.30 – zondag 14 maart 15:30 Lente retraite in de Ardennen

vrijdag 21 mei 15:30 -zondag 23 mei 15:30 
LENTE RETRAITE BOS ARDENNEN

scroll naar onder voor meer info

Bosklooster ZOMERWEEK

Laat je raken en bloeien. De bosklooster zomerweek raakt je in het hart. Een 5-daagse midweek samen-zijn in het bos op de Veluwe, brengt je terug waar je hoort, in je hart, in je lichaam, met beide voeten op de grond. Zeker na een tumultueus jaar is deze zomerweek met meditatie, yoga, muziek vanuit het bos een geschenk om nooit te vergeten.

Woensdag 28-zondag 1 augustus

scroll naar onder voor meer info

 

Bosklooster is samen-zijn volgens een natuurlijk principe, zonder muren en religie.

Ons 'klooster' is gemaakt van aarde, water, vuur en lucht en staat in de vrije ruimte van de natuur.
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, meld je hier aan!

Bosklooster: natuurlijk en liefdevol leven 

 

In het bosklooster ontmoet je een doorleefde spiritualiteit waar je hart blij van wordtBosklooster is samen-zijn volgens een natuurlijk ritme, zoals in een klooster, maar dan zonder muren en religie. De prachtige eenvoud van de natuur ervaren. Een oervertrouwen hervinden, back-to-basic-ZIJN. 

In de stille niet-oordelende natuur opent je innerlijke wereld zich, ervaar je jezelf zoals je werkelijk bent. Je komt losser van gedachten over jezelf of een ander. Wandelend langs het water, door het bos, zet je stappen in je stroom. Je wordt als vanzelf rustig in jezelf.

Voelen wat je nodig hebt is hier makkelijk. Je ziet de stappen, die je gaat zetten om goed voor jezelf te zorgen, helderder voor je. De groep biedt je hierin liefdevolle ruggesteun.

Een langere periode van stilte kan leiden tot meer ‘inzicht’ of een soort doorbraak. Retraite is zo’n fijne periode van rust, even écht bijkomen en dingen overdenken. Even helemaal niks te hoeven dan bij jezelf zijn in lichaam en ziel. Het geeft me ruimte om positieve gebeurtenissen van de afgelopen tijd de revue te laten passeren en daar bewust dankbaar voor te zijn.

Renske Terhurne

medewerker Gelders Landschap

Tijdens de retraite

  • maak je dieper contact met jezelf
  • wandel en rust je veel
  • mediteer je op vaste tijden
  • slaap je dichtbij of in de natuur
  • helpt de natuur je te aarden
  • kan je beter luisteren naar je intuitie
  • komen oude patronen vanzelf naar boven
  • krijg je ruimte om te accepteren en eventueel te veranderen 
  • wordt je weer creatief en vrolijk

Stilte retraite in de natuur VELUWE

Een retraite op een schitterende plek in het bos op de Veluwe aan het Renkums beekdal. Tijdens de retraite wordt er zo min mogelijk gesproken en bij voorkeur geen telefonisch contact met de buitenwereld onderhouden. Dit om te voorkomen dat je te veel in je hoofd blijft zitten, terwijl je juist nu je aandacht naar binnen wilt richten, om te voelen wat er is en wat je nodig hebt. Rond het vuur maken we wel ruimte om te delen, alleen als je dat wilt.
Je verblijft in een eenvoudig ingerichte privé kamer (275 euro) in het Natuurvrienden Huis de Bosbeek, of in je eigen tent (215 euro). Je krijgt 10% korting met code STUDENT, als je van een minimum inkomen leeft of als je twee boekingen tegelijk maakt.

De bijdrage is incl. alle sessies, heerlijk vegetarisch eten, kampvuur, 2 overnachtingen.
Er kunnen max 10 deelnemers meedoen.

vrij09apr(apr 9)15:30zon11(apr 11)15:30Evenement geweestStilte retraite in de natuur op de Veluwe 9-11 april 2021zet positieve stappen in je ontwikkeling15:30 - 15:30 (11)


vrij07mei(mei 7)15:30zon09(mei 9)15:30Uitverkocht!3 daagse stilte retraite in de natuur Veluwe7-9 mei 2021zet positieve stappen in je ontwikkeling15:30 - 15:30 (9)


vrij16juli(juli 16)15:30zon18(juli 18)15:303 daagse stilte retraite in de natuur Veluwe 16-18 juli 2021zet positieve stappen in je ontwikkeling15:30 - 15:30 (18)


Stilte retraite in de natuur ARDENNEN

Stilte retraite in de natuur ARDENNEN

De oude Pastorie van Hodister is het vertrekpunt voor mooie wandelingen door de bossen naar de donkere yurt. Deze tent biedt een veilige plek om tot rust te komen, te verstillen en jezelf terug te vinden.

Tijdens de retraite wordt er zo min mogelijk gesproken en bij voorkeur geen telefonisch contact met de buitenwereld onderhouden. Dit om te voorkomen dat je te veel in je hoofd blijft zitten, terwijl je juist nu je aandacht naar binnen wilt richten, om te voelen wat er is en wat je nodig hebt. Rond het vuur maken we wel ruimte om te delen, alleen als je dat wilt.

Je verblijft in de pastorie in een sfeervol ingerichte privé kamer (365 euro), in een gedeelde slaapkamer 2 a 4 p (325 euro), in je eigen tent (265 euro). Kom je met 2 personen, dan krijg je 10% korting met de code STUDENT.

De bijdrage is incl. alle sessies, heerlijk vegetarisch eten, kampvuur, 2 overnachtingen.
Er kunnen max 10 deelnemers meedoen.

 

vrij12maart(maart 12)15:30zon14(maart 14)15:30Evenement geweestSTILTE RETRAITE in de Ardennen 12-14 maart 2021Zet positieve stappen in je ontwikkeling15:30 - 15:30 (14)


vrij21mei(mei 21)15:30zon23(mei 23)15:303 daagse STILTE RETRAITE in de Ardennen 'adem de wildernis' 21-23 mei 2021zet een positieve stap in je ontwikkeling15:30 - 15:30 (23)


Persoonlijke retraite in de natuur

Tijdens deze persoonlijke retraite op een schitterende plek in het bos op de Veluwe kom je thuis bij jezelf. Je kunt kiezen tussen 2 of 3 dagen. Je kunt kiezen voor live begeleiding van Laura Jonker of online begeleiding via Laura Jonker en ZINSTITUTE.

Wil jij meer in verbinding komen met je veerkrachtige en zachte kracht? Zoek je bevrijding van allerlei zaken die je dwarszitten?

Kom tot rust, ontdek de prachtige natuur en word wakker met je stralende zelf tijdens meditatie en yoga in de buitenlucht.

Vanuit een natuurlijke en rustgevende accommodatie in het bos ervaar jezelf op een pure en liefdevolle manier. Je krijgt zeker 4 – 8 uur persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw situatie.

Je verblijft in een eenvoudig ingerichte privé kamer in het Natuurvrienden Huis de Bosbeek, of in je eigen tent.

Bosklooster Zomerweek

In de zomer van 2021 kun je voor de derde keer meedoen met de laagdrempelige Zomerweek van het bosklooster.

Je kunt 1 of meerdere dagen blijven, of de hele week. Wil je weer bij je gevoel komen? Heb je meer liefde nodig voor jezelf? Verlang je naar verdieping van je verbinding met de natuur en de spirituele wereld? Deze bosklooster zomerweek biedt het allemaal. Geef je tijdig op, want VOL=VOL. Geef bij opgave de datum van aankomst en vertrek door. 

maan19juli(juli 19)10:30zon25(juli 25)16:30Uitverkocht!BOSKLOOSTER zomerweek 19 juli-25 juli 2021laat je raken en bloeien10:30 - 16:30 (25)

De bosklooster Zomerweek was waar ik op zoek naar was of beter waar mijn ziel op zoek naar was. De ruimte ervaren en de rust in de natuur. Toen ik er was waren er alleen vrouwen. Helemaal te mogen zijn in een cirkel van vrouwen die me helemaal nemen zoals ik ben. We ondersteunden elkaar erin puur ons zelf te zijn. De kracht van het bosklooster is dat er ruimte is voor al jouw ideeën en je geïnspireert raakt door de kracht van de anderen, ze waren allemaal zo verschillend, lol en hartverwarmend 🙂

Johanna Schröder (24)

coördinator theatergroep

 Spirit Walk 

Zinspiratie in foto’s

spirit walk bosklooster

Vanuit een vaste plek aan de rand van de Veluwe, trekken we er iedere maand op uit om te verbinden met de natuur .

We kiezen tijdstippen uit waarop het makkelijk verbinden is met de spirituele kant van jezelf en de natuur, zoals ‘s avonds laat of ‘s ochtends vroeg, of zondagochtend. Het bosklooster bestaat uit aarde, water, vuur en lucht en biedt een muurloos onderdak voor zinzoekers met liefde in hun hart.

zon08nov10:3014:30Evenement geweestSPIRIT WALK 8 NOVEMBERjezelf terugvinden in de natuur10:30 - 14:30


zon06dec10:3013:30Evenement geweestSPIRIT WALK maandelijkse wandeling 6 DECEMBERjezelf terugvinden in de natuur10:30 - 13:30


vrij29jan18:3021:30Evenement geweestSpirit Walk maandelijkse wandeling 29 JANUARIjezelf terugvinden in de natuur18:30 - 21:30


Tickets en Producten

X
X