Zoals deze zonsopgang verlangend uitreikt naar de aankomende dag, waar reikt jouw hart naar uit, waar verlang jij naar? In deze blog heb ik het over het leren kennen van je zielsverlangen als medicijn voor wat je lastig vindt of waar je innerlijk in vastloopt.

Het toelaten van diepgevoeld verlangen werkt als een medicijn voor dat wat je lastig vindt of waar je innerlijk tegenaan loopt. Het veranderen van je gedrag of het denken over jezelf begint bij het zielsverlangen dat woont in je hart. Het vertelt je iets over jezelf, wat voor jou belangrijk is in dit leven. Heb je frustraties of verdriet? Voel je je niet gezien of gewaardeerd? Onderzoek eens je zielsverlangen. Je zult merken dat er een link ligt tussen je verlangen en de pijn of onrust die je kunt ervaren.

Mijn zielsverlangen is om jou de mogelijkheid te geven jouw zielsverlangen te ontdekken, want ik merk iedere dag hoe waardevol het is, om je verlangen te leven. Dat is niet eenvoudig, weet ik uit eigen ervaring. Toch is het het beste wat je voor jezelf,  de mensen om je heen en onze aarde kunt doen.

In ieders hart huist verlangen. Misschien naar verbinding, rust, veiligheid. Plezier, harmonie, vrijheid en vervulling. Je geliefden om je heen, waardering, expressie. Je wordt geboren met een verlangen in je hart. Dit verlangen is als een baken op je weg. Het geeft je licht zodat je ook in donkere tijden kunt zien waarheen je loopt. Het geeft je richting zodat je steun kunt voelen in het maken van keuzes. Schuif dit verlangen dan ook niet zomaar opzij. Leer het eerder kennen.

Oefen in makkelijke situaties, in je comfortabele huis. En als je hiermee vertrouwd raakt, kun je het ook op momenten gaan doen dat je je beklemd voelt, dat je je in het nauw gedreven voelt of overspoeld door emoties. Welk verlangen leeft er onder de pijn?

Welke diepgewortelde wensen leven er in jou? Kun je contact maken met de ‘goede’ gevoelens die je jezelf, je naasten, dieren, de aarde toewenst? Met het onuitgesproken verlangen waarmee je als baby aan dit leven begon, en dat je probeert gestalte te geven in je leven? Dit verlangen leren kennen en toelaten zal je kracht geven. Je krijgt toegang tot een oneindige bron waaruit je telkens kunt tappen als je je in voor jou lastige situaties bevindt. Voor dit medicijn hoef je niet eerst naar de dokter. Als je je zielsverlangen kent en ernaar gaat leven hoef je niet meer van jezelf verwijderd te raken. Je gaat jezelf meer toebehoren. In het engels klinkt het zo mooi: longing wordt be-longing. You start belonging to yourself, je kunt levend verlangen zijn dat zich uitdrukt in het leven! Daar is zeker plek voor pijn, maar je weet dat je verlangen deze pijn kan dragen.

Wil je het eens proberen? Zoek een plekje om even te zitten, zet je telefoon uit, sluit je ogen, voel je voeten op de grond rusten, merk op dat je ademt en laat dat gewoon gebeuren, je kunt een zucht laten ontsnappen en sta jezelf dan toe om mee af te dalen. Wanneer je er klaar voor bent, stel jezelf dan oprecht de vraag. “Waar verlang ik naar?”

Je mag luisteren naar alles wat je jezelf te vertellen hebt. De fijne antwoorden, maar misschien hoor je ook de minder prettige kanten van jezelf. Beide zijn in jou aanwezig, vind je dit lastig? Onthoud dan, je bent het niet, je neemt het waar in jezelf. Je luistert liefdevol naar jezelf en leert jezelf kennen. Hoe mooi is dat?!

Ik ben heel benieuwd naar wat je dan te horen/zien/proeven/voelen krijgt. Wil je je antwoord delen? LEUK! Stuur me gerust een mailtje of appje. info@zijnvolzin.nl of 06-45229355

Wil je weten wat mijn zielsverlangen is? Je hoeft alleen maar te kijken naar de activiteiten die ik organiseer, daar leg ik mijn zielsverlangen behoorlijk bloot 😉 Welkom!

Een liefdevolle groet,

Laura Jonker