Retraite in Drenthe: Liefde, rust en stilte

Natuurlijk bij mezelf komen

“Dankzij de retraite heb ik iets van mezelf kunnen ervaren, waar ik de rest van mijn leven op verder kan bouwen.”
Wil je weer bij je gevoel komen en liefdevol zijn voor jezelf? Is het tijd om een diepgaand positieve stap te zetten in jouw ontwikkeling?
Deze stilte retraite in Drenthe opent je binnenwereld en laat je weer helemaal tot jezelf komen. Want in de wondere wereld van de stille, niet-oordelende natuur opent je innerlijke wereld zich. Je kunt jezelf ervaren zoals je werkelijk bent, één met een ervaring van simpelweg ZIJN. Dit is een driedaagse stilte retraite om te ontspannen, aan te sterken en jezelf terug te vinden.

Programma bevat meditatie, yoga en andere oefeningen voor innerlijke rust, heerlijk eten, wandelen in het uitgestrekte, bosrijke stiltegebied. Er is ook een zwemmeertje! Dit 3-daagse stilteweekend in de natuur zal je zeker helpen om in jouw stroom te komen en je ZIN te vinden. 

Stilte retraite in Drenthe

Een rustige dagopbouw

Wandelen door het bos

Yoga & meditatie

Tijd voor jezelf

Rustige live muziek

Gezonde voeding

Delen bij het vuur

Vrijdag

[
15:30 Aankomst
[
16:00 Welkom
[
17:00 Gronden in je zin, meditatie
[
18:00 Avondeten
[
19:30 Stilte-wandeling thema gronden

Zaterdag

[
8:00 Yoga en meditatie thema zuiverheid
[
9:15 Ontbijt
[
10:30 Stilte wandeling thema ontspannen
[
16:45 Yoga thema ruimte innemen
[
19:00 Avondeten
[
20:30 Kampvuur, muziek, thema bevrijden

Zondag

[
8:00 Yoga en meditatie thema bevrijden
[
9:15 Ontbijt
[
10:30 Stilte wandeling thema verbinden
[
14:30 Thee, taart en uitwisseling
[
15:30 Afscheid

Stilte retraite in Drenthe

Wat je mag verwachten

Een retraite in Drenthe, op een natuurcamping naast een uitgestrekt stiltegebied met veenmeren. We zijn veel buiten in de natuur. Je slaapt in je eigen pipowagen, in een lemen huis of je eigen tent.

Tijdens de retraite spreken we alleen het hoognodige, we worden ons bewust van de stilte in ons, ook als je nog nooit iets gedaan hebt met stilte, is dit een heerlijk weekend. De stilte en de natuur helpen je om uit je hoofd te komen. Het programma helpt je om diepgaand te voelen hoe het met je is en wat je volgende stappen zijn. 

De begeleiding is gericht op jou zo’n zinvol  mogelijke tijd geven, we luisteren goed naar wat jij nodig hebt. We spelen akoestische muziek, harp & hangdrum. Je kunt zelfs een energetsiche massage bijboeken om volledig te ontstressen en op te laden.

professionele en ervaren begeleiding
programma dat effectief werkt
stilte en prikkelarme omgeving
prachtige, uitgestrekte natuur
liefdevolle persoonlijke aandacht
heerlijke en vegetarische maaltijden
veilige bedding om tot rust te komen
lol en vrolijkheid, live akoestische muziek

Wij bieden je

Een plek om stil te zijn, te luisteren naar je harteklop

  • en te verbinden met je natuurlijke zelf
  • aandacht voor acceptatie, zelfliefde en de zin in je leven
  • meditatie, yoga, reflectie, zelfcompassie en tijd voor jezelf
  • een houtgestookte donkere tent als heilige en veilige plek om een diepe inkeer te maken
  • live muziek van hang en harp

Prijs vanaf 350,- € voor

2 overnachtingen

van vrijdag 15:30 tot zondag 15:30

Overnachten in je eigen tent
Heerlijk ontbijt, lunch en avondeten

vegetarisch/veganistisch. 

Kampvuur

met ruimte om te delen

Overnachten in een Tiny House, Pipowagen of gedeelde kamer tegen meerprijs
Kleine groep

maximaal 8 deelnemers

Persoonlijke aandacht

en persoonlijk reflectiegesprek indien gewenst

Begeleide sessies

met meditatie, yoga, chikung, zelfmassage, stiltewandelingen

Veel buiten-zijn en oplaadtijd
Energetische massage los bij te boeken

Nu boeken

Kies je gewenste datum en boek meteen het beste cadeau voor jezelf – tijd!

Geen activiteiten

Lieve woorden

Over de stilte retraite in Drenthe

Connect by disconnect

Het was heerlijk om te voelen hoe het is om back to basic te gaan. Hoewel je enige zorg slapen, eten, wandelen, mediteren en ‘zijn’ is, heb ik weer zo erg de verbinding met alles om mij heen mogen ervaren. De gelijkwaardigheid aan elkaar, aan de elementen en aan moeder Aarde. – Anoniem

Tot jezelf komen op een mooie plek

De locatie was fijn en mooi. Laura en Stephane zorgden voor een warm welkom, gezond en lekker eten en de juiste begeleiding. Yoga, meditatie, de natuur… Een waardevolle combinatie om tot jezelf te komen. – Anoniem

Achtergrond van het model van zinleving is

Zinvolle activiteiten leiden tot een diepere vorm van welbevinden dan alleen het zoeken naar geluk

Waarom zinleving zo belangrijk is voor ons als mens en waarom geluk vinden niet afdoende is.

Zinvolle activiteiten leiden uiteindelijk tot een diepere vorm van welbevinden dan alleen het zoeken naar geluk. Dat blijkt uit een aantal recente studies, waarvan deze een mooi voorbeeld is.

Onderzoekers Veronika Huta en Richard Ryan gaven in 2010 een groep studenten de opdracht om zin of geluk na te jagen voor een periode van 10 dagen door op z’n minst één ding per dag te doen dat hun een geluksgevoel of zin/betekenis gaf. Aan het einde van de dag vertelden de deelnemers welke activiteiten ze hadden gekozen.

Studenten die zich hadden gericht op zin rapporteerden dingen zoals het vergeven van een vriend, studeren, nadenken over de waarde waarvoor je staat in een ander opvrolijken. Degenen die geluk nastreefden noemden activiteiten zoals uitslapen, ontspannen met een game, winkelen of snoepen. Nadat de studie was afgerond hadden de onderzoekers een gesprek met de participanten om te zien hoe het onderzoek een welbevinden hoop invloed. Ze ontdekten dat studenten die geluk nastreefden direct na afloop van het experiment meer positieve gevoelens hadden en minder negatieve. Maar drie maanden later was die piek ervaring verdwenen. De tweede groep studenten-degenen die zich hadden gericht op zinvolle leven-voelden zich direct na het experiment niet echt gelukkiger, hoewel ze vonden dat zijn leven zinvolle was geworden. Maar drie maanden na het experiment was dat heel anders. De studenten die zich hadden gericht op zinvolle activiteiten zeiden dat ze zich verrijkt voelden, geïnspireerd een deel van iets wat groter was dan henzelf. Ze hadden ook minder last van negatieve stemmingen. Dit lijkt erop te wijzen dat streven naar zin op lange termijn de psychische gezondheid ten goede komt.

In de methodiek van zinleving bouw ik verder ook op de vier pijlers van zingeving die onder andere gelegd zijn door psychologe Esfahani Smith.

  1. Erbij horen, onderdeel uitmaken van een gemeenschap
  2. Een doel hebben, een visie nastreven
  3. Verhalen vertellen, zelfreflectie en coherentie in je leven
  4. Coherente en transcendente ervaringen meemaken

Zo zijn de zeven stappen van zinleving ingebed in werkzaam kader, met als doel een leven vol plezier en voldoening, maar ook een leven waarin je betekenis en waarde geeft aan het leven van anderen. Hoe mooi is dat?

laura jonker zeven stappen van zinleving

Over grondlegger en begeleider

Hoi, ik ben Laura

Toen ik in 2017 in mijn donkere meditatie ruimte ging zitten met de vraag hoe ik anderen meer bij hun zin kon brengen, kwamen aan het eind van m'n meditatie zeven stappen zo mijn bewustzijn binnenrollen. Eerst ervoer ik vooral weerstand, want ik houd niet van zo modellen. Ik heb me er echter toch aan gewaagd. Tot mijn grote verbazing bleek het een logisch geheel en het werkte goed om bij mijn eigen zin te komen en blijven.

Ik ben het daarna gaan toepassen in de retraites en coaching die ik gaf. En wat bleek: De zeven stappen vormen een heldere en werkzame basis om meer in contact te komen én blijven met dat wat werkelijk belangrijk is voor jou. Het model van zinleving biedt je een opbouw van gronden in je eigen verlangen, naar genieten in het samenzijn met anderen. Het is ontstaan vanuit mijn eigen zoektocht als mens, als moeder, als geliefde, als wetenschapper, als yogini, en als dochter en zus. 

Inmiddels biedt het de basis voor al onze retraites in de natuur, de iefdevolle coaching naar zelfzorg, onze cursus voor meer zin in je leven en de halfjaartraining Mijn volgende stap.

 Wil je meer lezen over mijn achtergrond? of Wil je een deel van mijn verhaal lezen?