Retraite Reset Your Self in het Bosklooster

3 daagse retraite met stilte, yoga, meditatie, natuurverbinding en zintegratie

“Dankzij de retraite heb ik iets van mezelf kunnen ervaren, waar ik de rest van mijn leven op verder kan bouwen.”

Is het tijd om even een stap terug te nemen? Is het druk in je hoofd of heb je het gevoel dat je overprikkeld bent? Of dat er veel dingen in de wereld en om je heen gebeuren die hun impact hebben op je? Heb je het gevoel dat je leeg loopt en uitgeput raakt? Misschien verlang je dan naar een moment van rust en teruggaan naar jezelf en de natuur. Onze Retraite Reset Your Self biedt je dat allemaal.

Wil jij meer in verbinding komen met je veerkrachtige en zachte kracht? Zoek je bevrijding van iets dat je dwarszit? Lijkt het je heerlijk om veel in de natuur te zijn om op te laden? Heb je zin in een paar dagen meditatie, yoga en transformatie om jezelf terug te vinden? En wil je dan ook nog weten wat jouw volgende stappen zijn? Zodat je niet meteen weer terugvalt in je oude patronen?

Deze retreat is ontworpen en gericht op je-zelf resetten. Je kunt weer ervaren wat je zin in het leven is, je kunt verstillen en vertragen zodat je voelt wat er werkelijk toe doet. En we helpen je met de zintegratie daarvan in je dagelijkse realiteit. Zo kun je na de retraite blijven bouwen aan een leven vanuit zin!

Vanuit een natuurlijke en rustgevende accommodatie in het bos ervaar jezelf op een pure en liefdevolle manier. De retreat is geschikt voor groepen tot 11 á 12 personen. Kom alleen of juist met vriend(in) en kom thuis bij je natuurlijke zelf.

 

Retraite Reset Your Self

3 dagen thuiskomen bij jezelf

Verbinden met het bos

Yoga & meditatie

Tijd voor jezelf

Rustige live muziek

Gezonde voeding

Delen bij het vuur

Woensdag
stiltedag

[
10:00 Welkom
[
10:30 Start stiltedag
[
12:30 Lunch
[
14:30 Stiltewandeling
[
17:30 Koken boven vuur
[
19:00 Rust

Donderdag
Natuurdag

[
8:00-9:00 Ontbijt
[
9:30 Natuurverbinding
[
12:30 Lunch
[
14:30 Yoga (in de natuur)
[
17:30 Koken boven vuur
[
19:00 Kampvuur, muziek, ritueel

vrijdag
integratie

[
8:00-9:00 Ontbijt
[
9:30 Ruimte en rust
[
12:30 Lunch
[
14:30 Transformatie en zintegratie
[
16:30 Evaluatie en tot ziens!
[
18:00 Optioneel Kampvuuravond

Retraite reset your self

Wat je mag verwachten

Drie heerlijke dagen buiten-zijn waarin je diepgaand tot rust komt, kunt resetten en verbinden met waar je hart voor klopt.

Je volgt het effectieve en zinvolle systeem van zinleving: zeven stappen op weg naar meer zin in je dagelijkse leven.

In deze retreat begeleidt het team van het Bosklooster en ZIJN VOL ZIN je om terug te komen bij jezelf. Je maakt contact met jezelf, met anderen en het grote geheel (de natuur of jouw spiritualiteit). Je voelt wat er werkelijk toe doet en opent je voor je diepere verlangens of intenties. De stilte, de rust, het ritme, het brengt je terug tot je kern, waardoor je weer warmte en kleur terugbrengt in je leven.

Dat wordt gedaan door je door een aantal stappen te begeleiden. In een fijne, natuurlijke setting temidden van andere gelijkgestemden krijg je tijd en ruimte, wordt je begeleid mbv meditaties, krijg je yogaoefeningen voor ontspanning en activering. Iedere dag is er de mogelijkheid om ook het gesprek aan te gaan, met jezelf en met anderen. Je zult veel buiten zijn, en in het bos oefeningen krijgen om je dieper te verbinden met je zin en de natuur.

ZIJN VOL ZIN begeleidt al bijna 10 jaar retraites, en telkens weer is het zo’n geschenk om ook de meest onrustige, gejaagde of bedroefde mens, weer terug te zien komen bij wat goed is, zijn/haar zin. Vanuit een natuurlijke en rustgevende accommodatie in het bos ervaar jezelf op een pure en liefdevolle manier. Zodat je vol zin bent.

professionele en ervaren begeleiding
programma dat effectief werkt
stilte en prikkelarme omgeving
prachtige, uitgestrekte natuur
liefdevolle persoonlijke aandacht
heerlijke en vegetarische maaltijden
veilige bedding om tot rust te komen
lol en vrolijkheid, live akoestische muziek

Retraite reset your self

 • Dag 1: stilte dag om te vertragen, verstillen en gronden in je zin. Verbinding voelen met jezelf.
  Op het programma staat stilte, mindfulness, mindful yoga en een stiltewandeling.
  Dag 2: natuur dag om te spiegelen, ontspannen en ruimte te voelen voor je zin. Verbinding voelen met anderen.
  Op het programma staat meditatie, chi kung, verbindende natuurwandeling, liefdevol gesprek en loslaat / manifestatie ritueel.
  Dag 3: zintegratie dag om te bevrijden, te verbinden en te weten wat je volgende stappen zijn.
  Op het programma staan een aantal eenvoudige (yoga)oefeningen die je thuis kunt blijven doen, reflectie, sitspot meditatie in het bos en afsluiting.

Prijs vanaf 395,- € voor

2 overnachtingen

woensdag- en donderdagavond

Overnachten in je eigen tent of kamer
Heerlijke lunch en avondeten rondom vuur

vegetarisch/veganistisch.

Kampvuur

met ruimte om te delen

Overnachten in een eenpersoons kamer tegen meerprijs
Groep gelijkgestemden

maximaal 12 deelnemers

Persoonlijke aandacht

en persoonlijk reflectiegesprek indien gewenst

Begeleide sessies

met oa meditatie, yoga, natuurverbindings-oefeningen

Veel buiten-zijn en oplaadtijd
Energetische massage los bij te boeken

Nu boeken

Kies je gewenste datum en boek meteen het beste cadeau voor jezelf – rust en tijd!

woens05apr(apr 5)10:00vrij07(apr 7)17:30Retraite Reset Your Self 5-7 april 2023Thuiskomen bij je natuurlijke zelf

woens03mei(mei 3)10:00vrij05(mei 5)17:30Retraite Reset Your Self 3-5 mei 2023Thuiskomen bij je natuurlijke zelf

woens14juni(juni 14)10:00vrij16(juni 16)17:30Retraite Rouw en het Leven 14-16 juni 2023Thuiskomen bij je natuurlijke zelf

vrij21juli(juli 21)10:00dins25(juli 25)16:30Zomerretraite 21-25 julibijtanken en doen waar je zin in hebt

 

Geen activiteiten

Retraite Reset Your Self

Opladen en thuiskomen bij jezelf

Lieve woorden

Over de retraite Reset Your Self

Connect by disconnect

Het was heerlijk om te voelen hoe het is om back to basic te gaan. Hoewel je enige zorg slapen, eten, wandelen, mediteren en ‘zijn’ is, heb ik weer zo erg de verbinding met alles om mij heen mogen ervaren. De gelijkwaardigheid aan elkaar, aan de elementen en aan moeder Aarde. – Anoniem

Tot jezelf komen op een mooie plek

De locatie was fijn en mooi. Laura en Stéphane zorgden voor een warm welkom, gezond en lekker eten en de juiste begeleiding. Yoga, meditatie, de natuur… Een waardevolle combinatie om tot jezelf te komen. – Anoniem

laura jonker zeven stappen van zinleving

Grondlegger Bosklooster en trainer

Hoi, ik ben Laura

Sinds 2014 geef ik meditaties en retraites in het bos. Een retraite is een prachtmoment om je energie terug te vinden, je intenties bij te stellen en de zin in je leven te voeden. Iedere deelnemer en iedere groep heeft daarin een eigen weg te gaan. Het is mijn kracht en grote plezier om daarin af te stemmen op wat jij nodig hebt. De basis van iedere retraite vormt het systeem van zinleving. Door het volgen van zeven thema's ontstaat een logische cyclus die je dichterbij je zelf en je hartklop brengt. Ik bied je tijdens de retraite een heldere opbouw van gronden in je eigen verlangen, naar genieten in het samenzijn met anderen. De natuur biedt je hierin een prachtige onbaatzuchtige, onbevooroordeelde spiegel. En ik ben niet alleen de trainer en grondlegger, maar ook nog steeds met heel mijn hart mens, moeder, geliefde, wetenschapper, yogini, dochter en zus.

Wil je meer lezen over mijn achtergrond? of Wil je een deel van mijn verhaal lezen?

 

bosklooster retraite reset your self martijn duijts zijn vol zin retraite in de natuur

Mindfulness trainer

Hoi, ik ben Martijn

Martijn Duijts heeft een afgeronde HBO opleiding (HEAO) en inmiddels al meer dan 20 jaar werkzaam als consultant in de (non)-profit sector. Ruim 10 jaar geleden is hij in aanraking gekomen met Mindfulness. Na het volgen van trainingen als deelnemer is hij nooit meer opgehouden met de beoefening en het toepassen van opmerkzame aandacht in zijn dagelijks leven. In 2018 heeft hij zijn opleiding tot Mindfulness trainer bij het Instituut voor Mindfulness (IvM) afgerond. Martijn heeft zelf regelmatig deelgenomen aan verschillende stilte-retraites. Daarnaast heeft hij ervaring met het verzorgen van trainingen en workshops. Elke maandagmorgen publiceert hij een blog over Mindfulness, #MindfulMonday.