Met natuurlijke wijsheid jezelf motiveren

op basis van Nature-based (Feminine) Wisdom
motivatie en verbinding retraite in julimotivatie en verbinding retraite in oktober
online stilte retraite in de natuur

Ontdek je innerlijk kompas retraite

Deze week is er voor iedereen die meer wil leven vanuit verbinding met zijn/haar persoonlijke kompas. Via een hartverwarmend programma maak je contact met je drijfveren, met je zin in dit leven.

Je richt eerst je aandacht naar binnen waarna je actief aan de slag gaat om je menselijk kapitaal terug de wereld in te brengen. De basis van dit programma is Nature-Based (Feminine) Wisdom; de natuur als bron van wijsheid, inspiratie en motivatie. De natuur als verbindende kracht voor het welzijn van mens, aarde en alle levende wezens.

Ben jij klaar met het blijven hangen in weerstand, of vasthouden aan het bekende? Is er iets wat al langer bij je leeft en waar je maar niet aan toekomt? Wil je ervaren hoe je emoties kunt toe laten en ze zelfs kunt inzetten om te bereiken wat je diep van binnen verlangt?

Het 19e eeuwse landhuis op Veluws landgoed Welna biedt de warme sfeer voor een vierdaagse reis naar binnen, naar antwoorden op vragen die al lang bij je leven. Doordat we veel naar buiten gaan, verbinden met de natuur, kom je ook in actie. We bieden je een midweek waarin “zijn en actief doen” harmonieus samenvallen! Een training met ervaringen die je innerlijk kompas een leven lang ondersteunen.

Waarom meedoen met ONTDEK JE INNERLIJK KOMPAS RETRAITE?

 • Leven in verbinding met je persoonlijke kompas, maakt het leven een stuk aangenamer, rustiger, en betekenisvoller.
 • Je ervaart waar jij van ‘aan’ gaat en waar jouw hart voor klopt. Waar heb je werkelijk ZIN in?
 • Je ontdekt technieken hoe je jezelf kunt activeren en motiveren om te doen wat bij je past en in verbinding te blijven.
 • Je ervaart (fysiek, emotioneel en psychisch) hoe de natuur je kan inspireren en telkens opnieuw in verbinding brengt.
 • Je ontdekt hoe jij je menselijk kapitaal kunt inzetten voor jezelf, een ander en/of je leefomgeving.

Het programma heeft tot doel je onder te dompelen in je eigen, gezonde, natuurlijke wijsheid, en deze toe te passen in je dagelijkse realiteit.

Met oa creativiteit, yoga, gesprek, meditatie in het bos, samen-zijn rond een kampvuurtje en heerlijk eten.
Ja, ik laat mijn dromen en realiteit samensmelten in juliJa, ik laat mijn dromen en realiteit samensmelten in oktober

HET PROGRAMMA

Dag 1 
10:30-13:00  Gronden. Je krijgt van ons alles wat nodig is om dieper bij jezelf te komen, als vrouw, als mens. Laat je landen door onze verfrissende en uitnodigende aanpak.

13:00-14:30 Aankomen in het landhuis en uitgebreide lunch, elkaar lichtvoetig leren kennen .

14:30-17:00  Zuiveren. We bieden je technieken om de negatieve kanten van je weerstand en emoties te zuiveren. Wat sluimert er al langer bij je en wat zit je in de weg? Wat kun je ermee? Interactie gericht op toelaten en transformeren. 

18:30 Avondeten

19:30  Ontspannen deel 1. Haardvuur, een wijntje en een verrassing. Reken er maar op dat je heerlijk ontspannen je eerste nacht in gaat.

Dag 2 
7:30 Een licht ontbijt

8:00  Ontspannen deel 2. We gaan naar buiten om ons lichaam te rekken, strekken, te mediteren en opgebouwde spanningen los te maken. Wat kun je achter je laten, wat kun je teruggeven en wat neem je mee?

10:30 Vervolg ontbijt en tijd voor jezelf

13:00  Ruimte innemen. Dit is het hart van het programma. Wat is werkelijk zinvol voor jou? Waar wil je je tijd en energie aan besteden? Wat leeft er in je hart, waar je ja op wilt zeggen? Op de heide is het tijd om te gaan staan voor je zin en vrouw-zijn. De natuur en wij helpen je een handje, want samen kom je verder.

18:30 Avondeten

19:30 Tussentijdse evaluatie en verhalen vertellen rond een kampvuur

Dag 3
8:00 Ontbijt

9:00  Ik- bevrijden. Gaan staan voor waar jij in gelooft, gaat vaak niet zonder slag of stoot. We hebben vaak de raarste ideeën over onszelf. Vandaag bevrijden we onszelf van tegenwerkende gedachten over onszelf, een ander, of de realiteit. Kun je loskomen van je mentale constructies waarin je jezelf gevangen houdt?

13:00 Lunch

14:00  Verbinden. Met je zin, met elkaar. Je hoeft het niet alleen te doen. Iedereen weet het wel, maar hoe doe je dat? Hoe laat je anderen toe als het gaat om je diepste waarden en kern, hoe kun je daar in aanwezigheid van anderen bij blijven? Is het mogelijk om anderen dichtbij te laten, te laten delen in jouw overvloed?

18:30 Avondeten

De avond is om de ervaringen van vandaag nog meer te doorleven. Doe je dat liever alleen of met elkaar? De keuze is aan jou.

Dag 4: 
8:00 Ontbijt.

9:30 Samen-zijn. Het huis biedt ons een veilig vertrekpunt om te ervaren hoe het is om samen-te-zijn. In verbinding met je zin. In verbinding met elkaar. Ervaar hoe simpel je leven in de kern is.

12:30 Laatste lunch en opruimen

14:00 Motivatie. Hoe houd jij je innerlijk vuur brandend als het even tegen lijkt te zitten? Concrete aanpak gericht op je persoonlijke situatie. Vrolijke en zinvolle afsluiting van een prachtige paar dagen!

15:30 Afscheid 

Met natuurlijke wijsheid jezelf motiveren

De natuur is een oneindige bron van inspiratie en harmonie. We zijn onderdeel van het grote geheel, dat we Leven noemen. Tijdens de ONTDEK JE INNERLIJK KOMPAS RETRAITE, zoeken we de natuur actief op om ons te leiden. Behoefte aan contact met de natuurlijke wereld is genetisch bepaald. We komen uit de natuur. Daarom voelen de meeste van ons een sterke roep om met regelmaat in de natuur te zijn.

Langere tijd en tesamen met anderen biedt een verblijf in de natuur een immense verademing voor onze geest. We mogen er helemaal onszelf zijn. Wat er gebeurt als je openstaat voor de stem van de natuur (vogels, bomen, het spel van licht en donker, tijdloosheid, de elementen) dat voelt magisch. 

Tijdens de retraite ben je veel buiten, wandelend, rustend, luisterend maak je contact met de levende wereld om je heen om je terug te brengen tot wat zo belangrijk is voor jou. Je persoonlijke kompas hoe je leven in te richten. 

In de 4-daagse ONTDEK JE INNERLIJK KOMPAS RETRAITE bouw je aan:

 • menselijkheid
 • het gebruik van zachte kracht
 • de waarde van acceptatie en zelfwaardering
 • compassie voor het leven
 • actief gebruiken van je innerlijk kompas voor zinvolle relaties
 • het openstaan voor je blinde vlekken

Wat je meeneemt naar huis:

 • Unieke, onvergetelijke ervaringen, met jezelf, anderen en in de natuur.
 • Een herziene koers voor je leven.
 • Jouw ZIN, een mantra geheel toegespitst op jouw leven.
 • Technieken om emoties te herkennen en te weten hoe je kunt inzetten om de verbinding met je innerlijk kompas te herstellen.
 • Prachtig vormgegeven zelfreflectiekaarten om het gesprek met jezelf op gang te houden.
 • Ingesproken meditaties voor thuis.
 • Toegang tot de online community ZINSTITUTE

COVID aanpassingen

Het huis wordt voorafgaand aan onze komst grondig gereinigd.
In iedere badkamer is voldoende desinfectiemateriaal.

We verblijven in een kleine groep, het huis is ruim opgezet, met meerdere zitkamers, waardoor afstand houden mogelijk is.

Verder ga je ook veel buiten zijn en genieten van de prachtige natuur.

Impressie van de locatie en de trainers

foto's van het landhuis en de prachtige omgeving

Landgoed Welna: een unieke locatie op de Veluwe!

Het landhuis heeft een schitterende privé tuin

We kunnen er een kampvuur maken, we doen er 's ochtends yoga of je kunt rustig in je dagboek schrijven

We zijn met een overzichtelijke groep, waardoor verbinding mogelijk is.

De natuur is magisch mooi

Er heerst ruimte, rust en een gevoel van vrede.

Het heideveld biedt het stilste en donkerste plekje van Nederland

Het landhuis is sfeervol en comfortabel

De kamers verzorgd en met aandacht ingericht

Wandel tussen boomreuzen en ONTDEK JE INNERLIJK KOMPAS

Klinkt dit naar meer? Zet die positieve stap en zeg

donder25aug(aug 25)15:30zon28(aug 28)15:30Natuur retraite met meditatie en yoga 25-28 aug 2022Verbinden met je Natuurlijke Zelf15:30 - 15:30 (28)


Missing Event Data

ONTDEK JE INNERLIJK KOMPAS RETRAITE
PRAKTISCH EN KOSTEN

Wat: Een midweek retraite & motivatietraining op het bijzondere landgoed Welna op de Noord-Veluwe. Het programma bevat gesprekken, meditatie, yoga, motivatie- en zelfinzicht oefeningen. Creativiteit en buiten-zijn behoren ook tot het programma. Het is nadrukkelijk géén stilte retraite. Tijdens de retraite wordt er wel bij voorkeur geen telefonisch contact met de buitenwereld onderhouden. Dit om ervoor te zorgen dat je kunt ontspannen en kracht op kunt doen bij jezelf.

Overnachten: Je verblijft in een landgoed huis uit de 19e eeuw, stijlvol ingericht. Je kunt kiezen voor een privékamer, een tweepersoonskamer of een gedeelde zolder voor 4 personen. 

Programma Je doorloopt zeven heldere stappen, van gronden & bij jezelf komen, emoties zuiveren, ontspanning vinden in wat jij leuk vindt, ruimte innemen, zelfsabotage aan het licht brengen, verbinden en als laatste samen-zijn. We maken een vuurtje in de tuin, gaan wandelen door de prachtige natuur, hebben lol en zijn geconcentreerd bezig met jouw innerlijk kompas.

Technieken gebaseerd op Nature-Based (feminine) Wisdom
De natuur en haar natuurrijke principes bieden de basis voor de oefeningen die je aangeboden krijgt. Wat is jouw plek in het grote geheel? Hoe zie jij jezelf tov natuur? Kun je de natuur ervaren als een oordeelloze spiegel en oneindige bron van inspiratie? Hoe luister je naar de stem van de natuur ipv de stemmen en meningen in je hoofd? Hoe krijg je toegang tot de wijsheid die al in je is? De natuur geeft antwoorden op je vragen en toont je blinde vlekken waarin je stagneert. Kun je weer in verbinding komen met de natuurlijke principes die voor alle mensen gelden en die we te lang hebben geprobeerd te controleren en/of domineren? 
 

Kosten: de investering in jezelf bedraagt
475 euro als je overnacht op de zeer ruimte vierpersoonszolder met gedeelde badkamer.
595 euro als je overnacht op een privéeamer met dubbelbed en met 1 andere kamer gedeelde badkamer.
990 euro als je met twee personen overnacht op de privékamer en met 1 andere kamer een badkamer deelt.

Voor wie: Deze retraite is er voor iedereen die meer verbinding wil met zijn/haar innerlijk kompas. Omdat verbinding een precair goed is, is er plek voor max. 8 deelnemers. We laten de motivatietraining doorgaan bij 4 à 5 deelnemers.

Vrouwen / mannen: De motivatietraining in juli is alleen toegankelijk voor vrouwen. De motivatietraining in oktober is toegankelijk voor alle volwassenen.

Begeleiding: Laura Jonker geeft al 6 jaar (stilte)retraites, trainingen en workshops op het gebied van zinleving (met plezier en betekenis je leven leiden). Ellen Lodder is strategisch communicatie adviseur bij een gemeente, en deelt met Laura het enthousiasme om vooral te doen waar je zin in hebt. Met de retraite ONTDEK JE INNERLIJK KOMPAS laten zij hun gezamenlijke liefde voor de positieve kracht van de mens tot leven komen. Dat werkt motiverend en ZINspirerend ?

We hanteren de actuele COVID regels, dankzij het ruim opgezette huis is het prima haalbaar om 1,5 meter afstand te houden. Bovendien zal het grootste deel van het programma ook lekker buiten zijn. Je ontvangt veel frisse lucht en beweging! 
Mocht de midweek/retraite niet doorgaan vanwege COVID/LOCKDOWN, dan krijg je je geld terug.

Na aanmelding ontvang je verdere informatie over route en een paklijst toegestuurd. 

Meer info landhuis Landgoed Welna

ontdek je innerlijk kompas

BEGELEIDING LAURA

Laura Jonker houdt eindeloos veel van het leven. Ze ervaart een diepe verbinding met de 8e eeuwse Tibetaanse yogini Yeshe Tsogyal, waardoor ze oude technieken kan vertalen naar moderne tijden en in goed contact staat met haar innerlijk kompas. Ze schrijft en activeert om meer te zijn en doen waar je zin in hebt. 

Ze heeft een coachingspraktijk en meditatieschool: ZIJN VOL ZIN omdat ZIN in je leven de kern is van ZIJN. Haar roots liggen in de natuur, de studie bosbouw en lichaamswerk. Deze vrouwelijke- en natuur wijsheid bundelt ze met al haar levenservaring en zinzichten voor een fijn en vervuld leven. 

BEGELEIDING ELLEN

Ellen vindt haar zin in het leven door met energie en nieuwsgierigheid haar eigen weg te onderzoeken en anderen op haar weg tegemoet te treden met openheid en een niet aflatende glimlach.

In haar dagelijks leven werkt ze als Strategisch adviseur communicatie bij een gemeente. Ze adviseert vanuit de overtuiging dat als je het naar je zin hebt en dicht bij jezelf blijft je het meest effectief bent in je communicatie. Ze begeleidt groepen bij hun ontwikkeling via workshops, trainingen en intervisie. Ze ziet uit naar de samenwerking met Laura en met jou!

Nog net wat extra motivatie nodig?

Neem gerust vrijblijvend contact op
Afhankelijk van je situatie vind je antwoorden op vragen als:
Hoe kan ik mezelf accepteren

Hoe kan ik mijn dromen realiseren?
Hoe kan ik liefdevol met mezelf omgaan
Hoe vind ik meer rust en ruimte
Hoe ben ik minder gestresst
Hoe kan ik tevreden zijn met mezelf
Hoe kan ik tot rust komen
Hoe kan ik mezelf manifesteren
Hoe ben ik meer tevreden
Hoe kan ik doen waar ik zin in heb
Hoe kan ik beter luisteren naar mijn gevoel
Hoe kan ik beter luisteren naar mijn lichaam
Hoe kom ik uit mijn hoofd
Hoe vind ik meer innerlijke rust
Hoe blijf ik meer in contact met mijzelf
Hoe laat ik me minder afleiden
Hoe houd ik focus

 

wandeling stilte retraite in de natuur
X
X