6 daagse wandelretraite Mullertal Luxemburg

vrij25okt(okt 25)13:30donder31(okt 31)11:156 daagse wandelretraite Mullertal Luxemburgzet stappen naar een vervuld leven

Activiteit details

Een van de mooiste wandelbestemmingen dichtbij huis ligt in het Müllertal in Luxemburg. De rotsen, het water, bossen en prachtige glooiende velden spreken tot de verbeelding. Deze omgeving maakt iets in je los en dat is een van de vele redeneren waarom ik hier een wandelretraite organiseer. Op deze 6-daagse wandelretraite Mullertal Luxemburg wandel je met je rugzak van hostel naar hostel, langs rotsen en spelonken waar je de diepe stilte van de aarde ervaart, langs watervallen met prachtige kleuren en door eeuwenoude beukenbossen. Het is hier zoooo mooi! Het programma biedt je daarnaast alle kansen om te verstillen, tot rust te komen, maar ook om weer actief te worden op jouw pad van zinleving. Je volgt het model van zijn vol zin en haar zeven stappen die je lichtvoetig en liefdevol in contact brengen met de zin van jouw leven.

Je hoeft geen grote wandelervaring te hebben, want de wandelingen variëren van 7,5 kilometer tot bijna 20. Bijna iedere wandeling kun je waar nodig inkorten door het laatste stuk met het openbaar vervoer te reizen. In je rugzak neem je je kleding, toiletspullen, drinken en lunchpakket mee. Slaapspullen hoef je niet te dragen. Het nodigt uit tot eenvoud en versimpeling van je leven.

Programma wandelretraite Mullertal Luxemburg

Centraal in de retraite staat de wandeltocht van plek naar plek. Alle overige onderdelen zijn facultatief, je mag er aan meedoen, maar het hoeft niet.
We beginnen de dag met een moment van yoga voor het ontbijt.
Tijdens de wandelingen zijn we grotendeels stil. Mocht je juist willen verbinden met iemand uit de groep, dan loop je een beetje voor of achter zodat er ook stilte kan blijven.
Soms doen we onderweg een oefening of gezamenlijke meditatie die past bij het thema van de dag.
Rond 20:30 sluiten we de dag af met een meditatie / korte overdenking.

Dag 1 (7,5 km):

Aankomst Echternach met eigen auto of openbaar vervoer.
Na de lunch start wandeling richting Berdorf.

Hoogtepunten innerlijk: loskomen van thuis en gronden in deze nieuwe realiteit. Focus krijgen op jouw persoonlijke zin. 
Hoogtepunt uiterlijk: overdag de felsrotsen leren kennen en kennismaken met de stilte tussen de rotsen.

Overnachting in een moderne stacaravan, met plaats voor 4 personen.

Dag 2 (15 km):

Vertrek richting Mullertal langs bizarre rotsformaties en mooie doorgangen, alwaar we de lunch nuttigen in een sfeervolle brasserie. Daarna vervolgt de wandeling naar het eeuwenoude kasteel van Beaufort.

Hoogtepunten innerlijk: Loslaten en zuiveren van negatieve energie. Doorheen emotionele lagen in beweging komen voor je zin.
Hoogtepunt uiterlijk: De wandeling loopt bijna continu langs klaterende beekjes, door weelderige bossen, passend bij de tweede stap met het thema zuiveren.

Overnachting in het moderne youth hostel van Beaufort, van alle gemakken voorzien.

Dag 3 (13 km)

Vertrek langs de bossen en velden over wisselende landschappen naar Larochette. Onderweg vinden we een fijne lunchplek voor de meegebrachte lunchpakketjes. 

Hoogtepunten innerlijk: Lekker eenvoudig doorwandelen en daardoor in diepere ontspanning komen. Laat alles maar even gaan. En voel maar wat er werkelijk nodig is.
Hoogtepunt uiterlijk: De wandeling loopt veel door bossen, maar passeert ook velden en een open landschap.

Overnachting in het fijne youth hostel van Larochette, waar een nog steeds bewoond kasteel hoog uittorent boven het dorp.

Dag 4 (15 of 18,5 km):

We starten de dag met een korte busrit om de wandeling een stuk af te korten. 

Hoogtepunten innerlijk: Het tempo zit er lekker in, en je ervaart tijdens deze dag hoe fijn het is om volop de ruimte te nemen voor jezelf en elkaar. Je kunt in alle plezier uitdijen in deze overweldigend mooie natuur. De meegebrachte lunch nuttigen we in de natuur.
Hoogtepunt uiterlijk: Zeker een aantal hoogtepunten tijdens deze tocht, waarvan de kleurige waterval van de schiessentumpel wel de mooiste is.

Overnachting in het moderne youth hostel van Echternach, liggend aan een meer en met een eigen klim- en boulderwand. We nemen een bus om daar te komen.

Dag 5 (10,5 of 19,5 km):

We nemen de bus terug waar we gisteren eindigden en vervolgen met de laatste en meest bijzondere wandeling. De tocht loopt door spelonken (als je dat niet wilt, kun je er ook altijd om heen lopen), je kunt diepe aardse stilte en zelfs totale duisternis ervaren. Ik raad deze ervaring van harte aan! Als je dichtbij jezelf en de aarde wenst te komen/blijven, vertrouw je dan eens toe aan de stilte van de aarde. Dat zet zeker wat bij je in beweging.

Hoogtepunten innerlijk: De kracht van de natuur nodigt je vandaag uit om je te bevrijden van een (hardnekkige) beperkende overtuiging. Je kunt werkelijk de aarde binnengaan, dat iets in je losmaakt dat je nodig hebt om volop verder te gaan op jouw pad van zinleving.
Hoogtepunt uiterlijk: De verschillende rotsformaties en hun spelonken zijn onwaarschijnlijk mooi en om je te verwonderen. De slingerende paadjes zijn heerlijk om te bewandelen. 

Overnachting nogmaals in het youth hostel Echternach, waar het laatste deel van de wandeltocht eindigt. 

Dag 6:

Rustig op het gemak ontbijten en weer uitchecken. We ronden daarna af voor degenen die al naar huis willen, met een kleine ceremonie, zodat je het pad van zinleving verder kan blijven bewandelen op een manier die voor jou passend is.
Wil je nog wat langer blijven, dan is dat ook prima. Je kunt kiezen of je deze dag nog wilt gaan boulderen of klimmen in de klimhal van het youth hostel of een rondje om het mooie meer van Echternach wilt lopen.

Praktisch wandelretraite Mullertal Luxemburg

Je komt met eigen vervoer, maar we maken van te voren een appgroep zodat je ook kunt carpoolen.

In de kosten inbegrepen zit:
Alle overnachtingen op basis van gedeelde accomodatie (4 persoonskamer). Een tweepersoonskamer is mogelijk (op basis van beschikbaarheid) en met een toeslag van 15 euro per nacht.
Lunchpakket tijdens dag 3, 4 en 5
Diner tijdens dag 2, 3, 4 en 5
Tussentijds busvervoer van en naar locaties

Niet inbegrepen:
Vervoer van en naar je eigen huislocatie.
Lunch op dag 1, dag 2 en dag 6
Diner op dag 1

Zorg dat je een annulerings- / reisverzekering hebt.

Meer

Tijd

25 oktober 2024 13:30 - 31 oktober 2024 11:15(GMT+02:00)

Boekingen sectie

Price €975,00

Aantal kaartjes -1 +

Total Price €975,00

Navraag over boeken