3 daagse stilte retraite in de natuur 15-17 november 2024

vrij15nov(nov 15)15:30zon17(nov 17)15:303 daagse stilte retraite in de natuur 15-17 november 2024Thuiskomen bij je natuurlijke zelf

Activiteit details

Deze stilte retraite zal je zeker helpen om in jouw stroom te komen en je ZIN weer te vinden, één met een ervaring van simpelweg ZIJN. Verlang je naar een paar dagen de tijd om weer helemaal tot rust te komen en bij te tanken? Dan is dit echt iets voor jou. “Ik had niet gedacht dat ik het zo fijn zou kunnen hebben. De rust in mezelf heeft me enorm verrast.”

Stilte retraite Highlights

bosklooster stilte retraite midwinter in de natuur veluwe 3 daagse stilteretraite stiltedag veluwe

Wij bieden je 
 • een plek om je helemaal terug te trekken in jezelf
 • te verzoenen met de donkere kanten in jezelf
 • stil te zijn en te luisteren naar je harteklop,
 • prachtige stiltewandelingen voor je zintuigen langs de beek en door het bos
 • yoga en meditatie te beleven als manier om het licht en de liefde in je hart te versterken
 • een houtgestookte donkere tent, die fungeert als heilige en veilige plek om een diepe inkeer te maken.
 • Live muziek van hang en harp
 • Eenvoudige accommodatie in het bos
 • Vegetarisch / veganistisch avondeten, lunch en ontbijt verzorgd
 • 2 overnachtingen

We zijn drie dagen en twee nachten stil in de natuur, we eren de nacht in onszelf, het niet-weten, het onbekende en nog ongeboren talent in onszelf. De diepe stilte dringt door tot in alles wat we doen, meditatie, yoga, wandelen, muziek luisteren, rondom het vuur zitten, en in alles wie we zijn. We begrijpen elkaar woordeloos en laten elkaar zijn. Het vuur biedt de warmte en het licht om je eigen liefde diep te gaan koesteren.

Programma

We wandelen iedere dag door het bos, langs de prachtige Renkumse beek, om de natuurlijke stroom in jouw leven op gang te brengen. We volgen een rustige en diepgaande dagopbouw, met meditatie, yoga, reflectie, zelfcompassie en genoeg tijd voor jezelf. Het vuur helpt ons oude patronen te transformeren en naar anderen te delen over wat ons bezighoudt. We sluiten de dag af met rustige livemuziek (harp en hangdrum) en meditatie

.stiltedag veluwe mindful yoga stilteretraite 3daagse retraite in de natuur bosklooster retraite levenslust en rouw

stilte retraite in de natuur zijn vol zin

Accommodatie tijdens stilteweekend

Het programma vindt plaats in onze fijne groepstent naast het bos. We stoken de tent warm met een houtkachel, wanneer het koud is. Je zult dus lekker veel buiten zijn. De tent is verder voorzien van dekens, wollen matjes en kussens. We vragen je je eigen yogamatje mee te nemen.

Je slaapt in het Nivon Natuurvriendenhuis De Bosbeek. Dit is een accommodatie waar meerdere gasten verblijven en het ligt middenin het bos. Een prachtige en eenvoudige locatie (waardig aan een bosklooster :-)) om te verblijven tijdens deze stilteretraite

 • Je verblijft in een kamer met warm / koud water wastafel. De douches en de toiletten worden gedeeld.
 • Je kunt ook kiezen om te overnachten in je eigen tent op het kampeerveld.
 • De kamers zijn eenvoudig ingericht en hebben een prachtig uitzicht op het omringende bos.
 • Er zijn algemene ontspan- en leesruimtes die je deelt met andere gasten.
 • In de grote keuken kun je terecht om thee of koffie te zetten. De organisatie levert een kistje met basis benodigdheden (koffie/thee)

Extra’s tijdens stilte-retraite

 • Naast het Bosklooster bevindt zich een hottub / sauna (4 pers). Voor 12,50 euro kun je gebruik maken
 • Laura geeft ook energetische sessies, waardoor de stilte-ervaring nog beter landt in je lijf, hoofd en hart. Voor 45 euro kun je daarvan zaterdagmiddag gebruik maken, duur 45 min.

stilte retraite midwinter in de natuur zijn vol zin

Groepsgrootte en begeleiding

 • De groep is max. 10-11 deelnemers. We ontvangen zowel mensen die nog nooit op retraite zijn geweest als mensen die wel al meer ervaring hebben.
 • Begeleiding:
  Laura Jonker is de grondlegster van het Bosklooster en ZIJN VOL ZIN.
  Zij heeft sinds 2014 ervaring met retraite geven en het begeleiden van mensen met zinlevingsvragen.
  Laura bewandelt het pad van zinleving, waarin zeven thema’s je begeleiden in het ervaren van meer zin in je leven.Stéphane Morin (heeft een eigen houtatelier en is kapper) ondersteunt met koken. Laura en Stephane zijn getrouwd.
  Met het bosklooster laten zij hun gezamenlijke liefde voor het bos, de liefdevolle aard van de mens en elkaar tot leven komen. En dat werkt aanstekelijk.
  Als Stéphane niet kan, werkt Laura met haar vaste partners in het Bosklooster: Bart Versteegh, Ellen Lodder of Elly Krijger.
 • Pad van zinleving
  Door het volgen van de zeven thema’s van zinleving ontstaat een logische cyclus die je dichterbij je zelf en je hartklop brengt.
  We bieden je tijdens de retraite een heldere opbouw van gronden in je eigen verlangen, zuiveren van beknellende emoties, ontspannen van je lijf, ruimte innemen voor zin in je leven, bevrijden van beperkende overtuigingen, verbinden met wat er werkelijk toe doet en genieten in het samenzijn met anderen.

live harp en hang muziek stilteweekend in de natuur

Waarom een stilteretraite?

Drie dagen stil-zijn. Als je de roep voelt, doe het!! De stilte helpt om je aandacht naar binnen te richten, om te voelen wat er gaande is in je en wat je nodig hebt. Je kunt weer in contact komen met een dieper deel van je bewust-zijn (het dagelijkse ‘doe dit en doe dat’ bewustzijn zakt naar de achtergrond). Dat deel kan je vertellen over wat je hier op aarde wilt doen, wie je wilt zijn en waar jij betekenis in vindt.

Waarom een stilte retraite doen? Wat is een retraite?

Bijna alle deelnemers zeggen achteraf dat ze ieder jaar wel een retraite willen volgen. Zo fijn was het. Een retraite is een afgebakende tijd om even op adem te komen. Je krijgt een groter bewustzijn op belangrijke thema’s in je leven. Er hoeft even niets anders dan aanwezig te zijn.

Je vindt afstemming tussen je lichaam, hart en geest. Als je tijdens een retraite weer de balans voelt, snap je hoe belangrijk het is om dichter bij jezelf te blijven in je dagelijks leven. We besteden in onze retraites extra aandacht aan de integratie van je ervaringen in je dagelijkse realiteit, zodat je de rust, zin en verbinding thuis ook terug kunt halen.

stilte retraite in de natuur zijn vol zin

Stilte retraite in de winter

Waarom in de winter? In deze tijd trekt al het leven zich terug in de aarde, om te rusten, te verstillen. Als in een soort baarmoeder, trekken wij ons ook terug in een grote groepstent met vuur. Het is een donkere tent, daarmee creëren we een veilige, rustige omgeving om helemaal bij jezelf te komen. Daarnaast heb je gewoon je eigen verwarmde kamer om in stilte te kunnen zijn.

Wat anderen zeggen

Een langere periode van stilte kan leiden tot meer ‘inzicht’ of een soort doorbraak. Retraite is zo’n fijne periode van rust, even écht bijkomen en dingen overdenken. Even helemaal niks te hoeven dan bij jezelf zijn in lichaam en ziel. Het geeft me ruimte om positieve gebeurtenissen van de afgelopen tijd de revue te laten passeren en daar bewust dankbaar voor te zijn. – Renske Terhurne, medewerker Gelders Landschap

Een stilte retraite weekend op een spirituele locatie in één van de mooiste wandelomgevingen. Tijd voor jezelf te herbronnen, te be”zinnen” en even tot rust te komen prima begeleid en omkaderd door Laura die met veel respect, integriteit en mededogen het pad voor me heeft geëffend om me terug in balans met mezelf te brengen. Om niet te spreken van Laura’s bespelen van de harp dat me recht in mijn hart raakte. Stéphane zorgde voor de lekkere vegetarische maaltijden en verwarmde ons hart met zijn kunst van het kampvuur maken. – Patrick V, vader van 4 kinderen en zelfstandig ondernemer

Ga je mee met ons?

Stilte retraite ardennen laura jonker

Meer informatie over het bosklooster:
www.bosklooster.nl

Meer informatie over onze meditaties:
www.zijnvolzin/aanbod/meditatie

Andere retraite data:
https://zijnvolzin.nl/retraite

Afhankelijk van je situatie vind je tijdens de stilte retraite in de natuur antwoorden op vragen als:

Hoe kan ik ontspannen
Kan ik meer zin geven aan mijn leven
Hoe kan ik mezelf accepteren
Kan ik liefdevoller met mezelf omgaan
Hoe vind ik meer rust en ruimte
Ik wil minder gestresst zijn
Hoe kan ik tevreden zijn met mezelf
Ik wil rust
Ik wil kunnen luisteren naar mijn gevoel
Hoe kan ik beter luisteren naar mijn lichaam
Hoe kom ik uit mijn hoofd
Ik zoek innerlijke rust
Hoe blijf ik meer in contact met mijzelf
Hoe laat ik me minder afleiden
Ik wil graag meer tevreden zijn
Hoe houd ik focus

Meer

Tijd

15 november 2024 15:30 - 17 november 2024 15:30(GMT+02:00)

Bosklooster

Get Directions

Boekingen sectie

Uitverkocht!