Retraite Reset Your Self 5-7 april 2023

woens05apr(apr 5)10:00vrij07(apr 7)17:30Retraite Reset Your Self 5-7 april 2023Thuiskomen bij je natuurlijke zelf

bosklooster retraite reset your self stilte retraite in drenthe fijne groep tijdens stilte retraite in de natuur zijn vol zin tijd voor zinleving

Activiteit details

Deze retreat is ontworpen en gericht op je-zelf resetten. Je kunt weer ervaren wat je zin in het leven is,  je kunt verstillen en vertragen zodat je voelt wat er werkelijk toe doet.
Is het tijd om even een stap terug te nemen? Misschien is het druk in je hoofd of heb je het gevoel dat je overprikkeld bent? Of hebben gebeurtenissen in je leven hun impact op je? Heb je het gevoel dat je leeg loopt en uitgeput raakt? Verlang je naar een moment van rust en teruggaan naar jezelf en de natuur? Onze Retraite Reset Your Self biedt je dat! 

Wil jij meer in verbinding komen met je veerkrachtige en zachte kracht? Zoek je bevrijding van iets dat je dwarszit? Lijkt het je heerlijk om veel in de natuur te zijn om op te laden? Heb je zin in een paar dagen meditatie, yoga en transformatie om jezelf terug te vinden? En wil je dan ook nog weten wat jouw volgende stappen zijn? Zodat je niet meteen weer terugvalt in je oude patronen? 

Retraite Reset Your Self

Deze retreat is ontworpen en gericht op je-zelf resetten.  Wij bieden een programma aan rond de vier bouwstenen Rust, Natuurlijk bewustzijn, Verbinding en Zinleving. Je kunt weer ervaren wat je zin in het leven is,  je kunt verstillen en vertragen zodat je voelt wat er werkelijk toe doet. Plus we helpen je met de zintegratie daarvan in je dagelijkse realiteit. Zo kun je na de retraite blijven bouwen aan een leven vanuit zin!

Vanuit een natuurlijke en rustgevende accommodatie in het bos ervaar jezelf op een pure en liefdevolle manier. De retreat is geschikt voor groepen tot 12 personen. Kom alleen of juist met vriend(in) en kom thuis bij je natuurlijke zelf.

Highlights

 • Stiltedag met mindfulness, mindful yoga en stiltewandeling
 • Natuurdag met ontspanning, natuurverbinding, outdoor yoga en manifestatie ritueel
 • Zintegratiedag met compassie coaching, sitspot meditatie, reflectie en evaluatie 
 • Onvergetelijke ervaringen in de natuur en met elkaar
 • Eenvoudige accommodatie in het bos, prachtige natuur
 • Vegetarisch / veganistisch avondeten en lunch verzorgd
 • 2 overnachtingen
 • Je krijgt van te voren al toegang tot onze app ZINSTITUTE, waarin uitleg, enkele oefeningen en meditaties staan.

Accommodatie

Het programma vindt plaats in onze groepstent naast het bos. We stoken de tent warm met een houtkachel. Je zult dus lekker veel buiten zijn. De tent is verder voorzien van dekens, wollen matjes en kussens. We vragen je je eigen yogamatje mee te nemen.

Je slaapt in het Nivon Natuurvriendenhuis De Bosbeek. Dit is een accommodatie waar meerdere gasten verblijven en het ligt middenin het bos. Een prachtige en eenvoudige locatie (waardig aan een bosklooster :-)) om te verblijven tijdens deze Retraite Reset Your Self.

 • Je verblijft in een kamer met warm / koud water wastafel. De douches en de toiletten worden gedeeld. 
 • Je kunt ook kiezen om te overnachten in je eigen tent op het kampeerveld.
 • De kamers zijn eenvoudig ingericht en hebben een prachtig uitzicht op het omringende bos. 
 • Er zijn algemene ontspan- en leesruimtes die je deelt met andere gasten.
 • In de grote keuken kun je terecht om je ontbijt te bereiden en thee of koffie te zetten. De organisatie levert een kistje met basis benodigdheden (koffie/thee en wat lekkers).

Programma

Je krijgt het precieze programma met tijden aan het begin van de retraite uitgereikt, wil je nu al meer weten, zie hier voor een overzicht 

Dag 1: stilte dag om te vertragen, verstillen en gronden in je zin. Verbinding voelen met jezelf. Op het programma staat stilte, mindfulness, mindful yoga en een stiltewandeling. 

 

Dag 2: natuur dag om te spiegelen, ontspannen en ruimte te voelen voor je zin. Verbinding voelen met anderen. Op het programma staat meditatie, chi kung, verbindende natuurwandeling, liefdevol gesprek en loslaat / manifestatie ritueel.

 

Dag 3: zintegratie dag om te bevrijden, te verbinden en te weten wat je volgende stappen zijn. Op het programma staan een aantal eenvoudige (yoga)oefeningen die je thuis kunt blijven doen, reflectie, sitspot meditatie in het bos, evaluatie en afsluiting.

 
Extra: wie het leuk vindt kan aan het eind van dag 3 blijven voor een kampvuuravond (we vragen wel een vrijwillige bijdrage voor het avondeten)

bosklooster reset your self stilte retraite in de natuur veluwe 3 daagse stilteretraite

Wat is een retraite? Waarom een retraite doen?

Bijna alle deelnemers zeggen achteraf dat ze in het vervolg ieder jaar wel een retraite willen volgen. Een retraite is een afgebakende tijd om even op adem te komen, een groter bewustzijn te krijgen op belangrijke thema’s in je leven, en weer afstemming te vinden tussen je lichaam, hart en geest. Als je tijdens een retraite weer de balans voelt, snap je hoe belangrijk het is om dichter bij jezelf te blijven in je dagelijks leven. Daarom is een retraite zo bijzonder fijn. Wij faciliteren je daar graag in. Bovendien besteden we extra aandacht aan de zintegratie van je ervaringen in je dagelijkse realiteit, zodat je de rust, zin en verbinding thuis ook terug kunt halen.

Deze Retraite Reset Your Self zal je zeker helpen om te bouwen aan het vertrouwen dat je je hoe dan ook goed bent zoals je bent en je eigen weg bewandelt. 

bosklooster retraite reset your self zomerweek stilte retraite in de natuur zijn vol zin

De betekenis van de natuur tijdens een retraite

In de stille niet-oordelende natuur opent je innerlijke wereld zich, ervaar je jezelf zoals je werkelijk bent. Je komt losser van gedachten over jezelf of een ander. Wandelend langs het water van de Renkumse Beek (dit beekdal is zó mooi), zittend met je rug tegen een boom,  kom je weer terug in de ruimte van je hart. Omdat we veel buiten in de natuur zijn, kan de natuur en alle levensvormen die je op je pad ontmoet, je spiegelen welke stappen jij te zetten hebt om weer terug te verbinden met je levenszin. Je wordt als vanzelf rustig en gefocused in jezelf.

Voelen wat je nodig hebt is in de natuur makkelijk. Je ziet de stappen, die je gaat zetten om goed voor jezelf te zorgen, helderder voor je. De groep deelnemers, maar ook de levende natuur om je heen biedt je hierin liefdevolle ruggesteun.

Je bijdrage

De investering in jezelf is incl. alle sessies, heerlijk eten, kampvuur, overnachtingen. Je kunt kiezen voor een overnachting in een tent of eenpersoonskamer. Mocht het gevraagde bedrag te hoog zijn voor je, omdat je minder te besteden hebt, schroom niet om contact met ons op te nemen via bosklooster(at)zijnvolzin.nl

Groepsgrootte en begeleiding

De groep is max. 11-12 deelnemers. We ontvangen zowel mensen die nog nooit op retraite zijn geweest als mensen die wel al meer ervaring hebben. 

Begeleiding: Martijn Duijts is mindfulness trainer en begeleidt je tijdens de eerste dag, in stilte. Laura Jonker is de grondlegster van het bosklooster en ZIJN VOL ZIN en begeleidt je tijdens de 2e en 3e dag.

Systeem van zinleving: De basis van de retraite is het model van zinleving. Door het volgen van zeven thema’s van zinleving ontstaat een logische cyclus die je dichterbij je zelf en je hartklop brengt. We bieden je tijdens de retraite een heldere opbouw van gronden in je eigen verlangen, naar genieten in het samenzijn met anderen. De natuur biedt je hierin een prachtige onbaatzuchtige, onbevooroordeelde spiegel.

yoga tijdens stilte retraite in de natuur zijn vol zin

Meer informatie over onze meditaties:
www.zijnvolzin/aanbod/meditatie

Andere retraite data:
https://zijnvolzin.nl/retraite

Meer informatie over de zeven stappen van zinleving
https://zijnvolzin.nl/zingeving/

Wat anderen over ons zeggen
https://zijnvolzin.nl/zingeving/recensies/

Afhankelijk van je situatie vind je tijdens de 3 daagse Retraite RESET YOUR SELF antwoorden op vragen als:
Hoe kan ik ontspannen
Kan ik meer zin geven aan mijn leven
Hoe kan ik mezelf accepteren
Kan ik liefdevoller met mezelf omgaan
Hoe vind ik meer rust en ruimte
Ik wil minder gestresst zijn
Hoe kan ik tevreden zijn met mezelf
Ik wil rust 
Ik wil kunnen luisteren naar mijn gevoel
Hoe kan ik beter luisteren naar mijn lichaam
Hoe kom ik uit mijn hoofd
Ik zoek innerlijke rust
Hoe blijf ik meer in contact met mijzelf
Hoe laat ik me minder afleiden
Ik wil graag meer tevreden zijn
Hoe houd ik focus

Meer

Tijd

5 (Woensdag) 10:00 - 7 (Vrijdag) 17:30

Locatie

Lagendijk Training op Landgoed Quadenoord

Quadenoord 6

Boekingen sectie

Price 395,00900,00

Boek nu!
Navraag over boeken